karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

VECKAN SOM GÅTT

Kategori:

Har gått i sakta mak. Inte mycket har blitt gjort. Vila, värme och korta promenader har stått på agendan. Inte förräns idag har jag börjat tro på att jag ska bli bra. Det har känts bättre tidigare, men bara kortare stunder.
Nu är det bara att hålla tummar för att det håller i sig.
Vi har börjat titta på serien Radioskugga som gick på tv för en massa år sen. Helt OK att se, men jag tyckte nog att den var bättre då :)
Å nu är det bara en vecka kvar till Springsteen : )


FRID & LYCKA

ONT DET GÖR ONT

Kategori: Allmänt

 
Du har aldrig tänkt på att ha din praktik på nedervåningen sa jag när jag fick syn på honom, lite nära svimning efter att ha hasat mig upp för den långa trappen. Det finns en hiss, sa han och log så där rart. 
 
VAD HAR DU GJORT ???  sa han när jag skulle lägga mig på bänken.. Har inte gjort nåt sa jag, det bara blidde. Hmmm kom det då från mannen med de magiska händerna. Sen masserade han, körde med ultraljud och till sist knycklade han ihop mig.. Inte alls så hemskt, bara överjävligt ont ibland.  När jag gick därifrån kunde jag faktiskt gå riktigt hyfsad. Tack och lov för B-G ... 
 

 
Malva gillar när jag har ont i ryggen.... antagligen för att jag är mer stilla då. Hon håller mig sällskap när jag ligger  på säng eller soffa... 
 
Nu ska jag försöka sova lite. Det blev lite dåligt med sömnen natten som  var.
 
                                       FRID & LYCKA

DET ÄR ÖVER

Kategori: Allmänt

 
 Minst en gång om dagen, sen i slutet av november har hon ringt mig. Hon var sjuk. I Februari var hon jublande glad. Allt var bra och hon var färdigbehandlad. Hon fortsatte ringa. En månad senare började allt om. I tre veckor har hon varit på sjukhus. Hon fortsatte ringa. Sista samtalet i måndags kväll. (möjligen söndag) Sen har det varit tyst. Otäckt tyst.
Hon ringer inte mer.
Hon finns inte mer.
I torsdags var det över.
 
 
 
VILA I FRID PIA
 
 

TRÖTT...

Kategori:

...På det mesta. Fast egentligen är det ganska bra. Vill bara vara lite gnällig. Faktiskt har jag det ganska bra. Men inte allt är som det ska. Berättar om det när det blir dags.
Fredag i morgon, och jag får kanske en pryo. Systern kommer om hon orkar. (om inte värk sätter stopp) Det blir kul. Hon får träffa sin nya insta kompis också i så fall, netnet jobbar hos grannen om jag inte är fel informerad. Henne tycker jag också om :)
På lördag ska ingen till Göteborg med tre andra ungar. Fram och tillbaka i bil. Dom är roliga dom små liven. Tycker det är för dyrt att sova kvar en natt. En stor mässa ska dom på, och en garagesale..
Jag ska gå på stan och köpa mig en fin the kopp jag. Åsåg ska jag nog efterlysa mamman. Jag vet att hon skall till faster Nonne i Nynäshamn, men hon har inte talat om att hon ska åka/har åkt. Men jag antar att det är där hon är:)

FRID & LYCKA

KRISEN GÅR VIDARE

Kategori:


Jag avskyr verkligen när det blåser som det gör idag. Huvudvärk och yrsel får jag. Inte roligt nånstans. Det enda blåsten duger till är att torka tvätt, underbart att det går att hänga ute igen.
Försökte fota ute lite i dag, men det är konstigt ljus och allt far omkring.
Åsså det här med ålderskrisen :)
Det är typ den här bilden jag gör. Kul tycker jag. Ego tycker andra

FRID & LYCKA


MER FÄRG

Kategori:

Blev det i dag, nämligen på min högra axel.. (Lugn mamman, bara lite ny färg på paraplyet)
Jag gillar inte riktigt att blogga från paddan. Jag får inte tillspetsning jag vill med bilderna. När jag lägger in en hamnar den lite varsomhelst och inte som jag vill... Förhoppningsvis lär jag mig... eller inte.
Hittade den här bilden i dag...ta mig dit någon

FRID & LYCKA

KRIS

Kategori:

Enligt min vän Annika har jag en 50-års kris!!!! Jaha ja, en till "diagnos" . Jag har samlat på mig ett antal diagnoser vid det här laget😊 50-års krisen består i att jag lägger ut bilder på mig själv på instagram. Jag tycker ju att det är kul att fixa bilderna i olik à program, och ingen annan vill ju vara modell. Resultatet blir alltså bilder på fotografen/redigeraren själv, alltså mig. Jag vet, ego, men vad ska en stackars flicka göra. Trots Annikas "påhopp" fortsätter jag med mina bilder.( I fortsättningen adresserade direkt till henne 😊. )
En annan kris är datorn. Jag hand den stående på en pall bredvid fönstret i sovrummet. I lördags morse när jag drog upp rullgardinen välte en grej som ramlade in i en annan som rev ner den tredje... som ramlade ner på datorn. En buckla i locket blev det. När jag sen öppnade datorn var det en väldigt fin bild på skärmen. Att se det jag ville se var dock ganska svårt. Jaha ja. Nu står datorn placerad som stationär och jag får använda en annan skärm. Inte vad jag vill, men helt ok. Jag är glad att allt finns kvar i den, det blir en betydligt större kris när alt försvinner. Jag gör det mesta i paddan, men vissa saker behöver jag datorn till.
Kris nr 3. I går när jag skulle åka hem fr jobbet lyckades jag peta mig i ögat med bilnyckeln. Jag skulle visa Sanna ngt och viftade till med handen. Aj aj aj... Hade ont hela kvällen, men i dag känns det bättre.
Nu ska jag gå ut i solen en stund och bara njuta....

FRID & LYCKA



BARA EN BILD

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 
 

SÄNG OCH RÅDJUR...

Kategori: Allmänt

 
är vad som bjuds på i dag... '
Sängen blev en dyr historia eftersom målningen lämnade en ond ryggoch ett besok hos kiropraktor efter sig.... Men lika glad är jag för det. Påslakanen är nya. Lite roligt vilka kommentarer jag fått om dom. Mamman frågade om jag hittat dom i en sopcontainer. Hon tyckte dom var hårda och verkade inte alls sköna. Annika sa, och nu citerar jag  "sexiga snygga sidenlakan"  Där ser man...
 
 
 
Åsså rådjuren då. Ja dom har jag inte i sängen, dom var på min gård nu i eftermiddags. Fina är dom. Kan också tala om att rådjur är väldigt svårt, ja nästan omöjligt om du kommer från Irak
 
.
 
 
FRID & LYCKA
 
 

TÄNKTE JAG...

Kategori: Allmänt

 
...skulle kunna komma på hur jag ska märka mina foton lite syggt innan jag lägger ut dom. Får nog be ungen om hjälp tror jag...
 
 
Eller så gör jag som på den hä,mina initialer "handskrivet"  i ena hörnet.
En polka amaryllis är det på bilden om du undrar :-)
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 

KOMMER JAG NÅGONSIN...

Kategori: Allmänt

 
...lära mig att min rygg inte vill att jag sitter på golvet o jobbar.TROR INTE DET. Som igår. Fram med färg och pensel. Hur roligt som helst. Jag gillar verkligen att måla.  En lång stund satt jag på golvet och målade. Ingenting kände jag, men så i morse. Hujedamej vad ont det gjorde och hujedamej vad det känns nu. Massage, värme, promenad och vila har min dag bestått av. Målarprojektet fick sig ett avbrott, men mannen erbjöd sig att göra klart i morgon. När det är helt klart ska du få se. Jag har inhandlat lite rekvisita för att göra det hela ännu bättre :-) Ett litet avslöjande kan jag komma med, turkos och nån sorts brunt...
 
 
Den här bilden har ingenting me måleriet att göra, jag bara tycker mycket om den. Jag har döp den till "Tre kusiner och ett hav"
 
FRID & LYCKA