karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

hur roligt

Kategori: Allmänt

är det inte ? ? ? 
Hörrudu William, om du bara bjuder mig på den där konstiga blandningen så får vi väl se om jag provar ! ! ! !  Jag tänker då inte blanda till det här hemma :)

Tröttast är jag. Tröttare blir jag. Och min mycket upptagna familj lyser med sin frånvaro. Jag som behöver hjälp att bära omkring saker. Får väl bli i ett annat årtionde kanske...



En av de bättre melodifestivallåtarna får ni här. Pratade med en av killarna i dag. Han är snäll.

http://www.youtube.com/watch?v=coU8RK5_qkw&feature=related


FRID & LYCKA

allergi ? ? ?

Kategori: Allmänt

 

 

 

FRID & LYCKA

 

 

: )

Kategori: Allmänt

jag sa ju det

Kategori: Allmänt


att Sverige och Loreen skulle vinna hela altet  : )) Jag sa ju det.....

 

 

 

 

Pingstafton 2012

Kategori: Allmänt

Ska fan va hänryckt när ögonen svider och kliar och näsan bara nyser.
Trots vissa besvär tycker jag det är underbart med sol och värme. Syrenerna doftar himmelskt. Och löjtnanshjärtat står i blom.


Sen jag tog den här bilden har den slagit ut helt.

I går var jag med systern. Vi var på kyrkogården. Pappa är jordfäst nu. Det är alltid så behagligt lugnt på kyrkogården.  Ja, om man bortser från de två förvirrade damerna/kyrkogårtdsskötare  som körde omkring i en liten "traktor" och inte visste vad dom var. Jag talade om för dom vilket håll dom kom ifrån och tipsade om en GPS. Det tackade dom för  :)

NU ska jag bege mig en våning ner för att titta på Eurovision 2012. Under protest vill jag tillägga. JAG TROR att Loreen kommer bäst sämst 7:a. Inte för jag har hört nån mer låt än de käcka ryska tanterna, som jag också måste tillägga, är det sämsta jä....a skit jag hört. Hoppas dom vinner.


FRID & LYCKA



men va fa.....

Kategori: Allmänt

20:e Maj 2012

Kategori: Allmänt

Vi kan konsten att roa oss, Annika och jag. I går tex besökte vi en djurkyrkogård. En ganska förfallen begravningsplats, men vacker på sitt sätt. Det var bara skog, inte något tillgjort. Fina kors och stenar. En del gamla hemmagjorda träkors, en del påkostade. De flesta gravar var från 40-70 talet, men vi såg några nyare också, någon så sen som 2009.

 

Vi var och fikade på Böna cafe och besökte fiskerökeriet där vi köpte lax. Härligt.

Böna Kapell ligger alldeles intill cafeet, så vi gick dit och tittade, ett väldigt lugnt och fridfullt ställe där jag varit på både bröllop och begravning



I dag har jag slitit hemma på gården. I solen.

FRID & LYCKA



goda grannar......NOT

Kategori: Allmänt

i morse blev jag väckt, inte av fågelkvitter eller kaffe doft. Näedå. Ungj...n satt kvar på sin förbannade fyrhjuling. Och han har fortsatt sitta där i stort sett hela dagen. ett kilo socker i tanken kanske kan sätta stopp på oväsendet. Jag flydde från gården och åkte och köpte två nya solsängar. (vad dom nu ska va bra för när jag ändå inta kan vara ute)
Kvällsmaten blev grillad, härligt, nu är det sommmar på riktigt.





FRID & LYCKA

<3


dagens visa

Kategori: Allmänt

GODA grannar...

Kategori: Allmänt

... köper inte en fyrhjuling som låter som en taskig motorgräsklippare och låter sin unge köra runt i trädgården hela jävla dagen. kanske ett paket småspik kan få tyst på fanskapet.
Å så dom förbbannade studsmattorna. Finns inte en unge som kan hoppa lite tyst, nä dom skriker hela tiden och dom orkar hoppa i evigheter. Förbjud dom om det finns en granne närmare än 200 meter.

Jag vet, du behöver inte säga nåt....

FRID & LYCKA


det har bara...

Kategori: Allmänt

regntunga skyar

Kategori: Allmänt

och jag vaknar inte.
Seg nåt så in i märgen.
Huvudet i fickan riktigt.
I dag glömde jag nåt man inte bör :-( 
Men men, snart så kommer solen och livet tillbaka.
Ögonen är bättre.
Medicinen är hemma.
Och nu är det godnatt...



förvånad ? ? ?

Kategori: Allmänt

INTE ALLS. Gissa var jag var in på väg hem från dagens slit. Ja, alldeles rätt, ett apotek lite längre bort. Hade Doktorn på HC mailat in mina recept? Rätt igen, det hade han/hon INTE. Jag ringde på måndag och bad om lite påfyllning i mitt allergi förråd. Ska du få sa hon jag pratade med, på onsdag eftermiddag. Kl 16.05 är väl inte eftermiddag på min HC då. Provar igen i morgon .-) Jag är lite bättre i ögonen nnu efter några dagars ögondroppande, men jag är röd, svullen och alldeles klibbig i högra ögat. (Måste låta bli att "klia"...)

Så kom hon då till slut, min nya arbetskamrat S. Jag hoppas hon kommer i morgon också. Man vet ju aldrig, vi kanske skrämde henne .)





ENJOY





Utkast: Maj 8, 2012

Kategori: Allmänt

en låt om dagen vecka

Kategori: Allmänt

Fy Fan För

Kategori: Allmänt

ALLERGIER. Mina ögon, mina ögon. Det känns som om nån har petat in glasbitar i mina ögon. Det svider, skaver och kliar. Jag gnider och det blir värre, jag gnider mer och det blir ännu värre. Så håller vi på, mina ögon och jag. Tack gode för söndagsöppna apotek. Nu häller jag i litervis med ögon droppar som lindrar en stund, sen gnider jag och det blir värre, sen gnider jag.....behöver jag säga att jag är en smula trött på det här och säsongen har bara börjat...

Allergi

Från Wikipedia

Allergiska sjukdomar beskrevs under antiken men termen allergi introducerades först 1906 av von Pirquet. Några andra läkare, Cooke och van der Veer, beskrev 1916 hudreaktioner (kvaddlar) hos patienter med kliniska symptom på allergi. Termen atopi introducerades 1923 av Coca och Cooke för att beskriva dessa fynd.[1] Samma författare påvisade att symtomen vid vissa allergiska sjukdomar berodde på att de allergiska individerna i blodet hade något som de kallade "reaginer". Vi vet nu att dessa reaginer tillhör immunoglobulinklass IgE, inte minst tack vare banbrytande forskning av de svenska läkarna Gunnar Johansson och Hans Bennich.

1973 föreslog en engelsk läkare, Pepys, att atopi skulle definieras som den form av immunologisk reaktivitet hos individen vid vilken reaginer (IgE-antikroppar) bildas vid kontakt mot i vår omgivning vanligt förekommande allergen. Med denna definition behöver den atopiska personen inte ha symtom på IgE-förmedlad sjukdom; definitionen är enbart en beskrivning av den immunologiska reaktiviteten hos individen. Atopi innebar alltså en ärftligt betingad ökad benägenhet att bilda IgE–antikroppar, vilka numera kan mätas med blodprovstester (IgE-tester, ofta kallade RAST) eller med hudtest, till exempel pricktest.

Definitioner [redigera]

Överkänslighet [redigera]

Överkänslighet används som ett överordnat begrepp och innebär att individens känslighet för olika stimuli är ökad. Överkänsligheten kan vara immunologiskt betingad och kallas då allergi och den kan bero på icke immunologiska mekanismer och kallas då inte allergi.

Nyligen har man internationellt rekommenderat enhetliga definitioner[2].

Termen överkänslighet bör enligt dessa rekommendationer användas för att beskriva objektivt reproducerbara symtom och sjukdomstecken som orsakats av exponering för ett definierat stimulus med en dos som tolereras av friska individer. En konsekvens av denna strikta definition är att vissa begrepp som total drug sensitivity och multiple chemical sensitivity liksom tillstånd med en mängd olika symtom, till exempel dem som tillskrivs amalgam i tandfyllningar, inte uppfyller kriterierna. För denna grupp har föreslagits benämningen känslighet.

Allergi [redigera]

Med allergi menas överkänslighetsreaktioner utlösta via immunologiska mekanismer. Det innebär bland annat att det kan finnas möjlighet att påvisa den specifika allergin via olika allergitester.

Olika typer av allergiska reaktioner [redigera]

Allergiska reaktioner kan orsakas genom olika mekanismer. De brukar indelas i fyra huvudgrupper; numrerade 1-4. Detta föreslogs först av Gell och Coombs 1968 [3].

Typ 1 - atopisk allergi [redigera]

Den allergiska typ 1-reaktionen startas med att mastceller eller basofila granulocyter degranuleras, det vill säga släpper ut sitt innehåll av histamin, leukotriener och andra substanser, på grund av att IgE-molekyler, som finns på cellytan, korsbinds av ett allergen mot vilket antikropparna är riktade. Mastceller finns bland annat i huden och i luftvägarnas slemhinna. Substanserna som frigörs ur cellen orsakar en vävnadsreaktion, en allergisk inflammation. Detta kan innebära att slemhinnorna i näsa och ögon svullnar, att huden kliar, att slemproduktionen ökar i näsan och man blir snuvig, att luftrören svullnar och att bronkernas muskler drar ihop sig, vilket leder till hosta och andnöd, astma.

IgE-antikropparna, som fordras för den allergiska reaktionen, har individen tidigare bildat efter att ha exponerats för allergen. Den allergiska reaktionen utlöses alltså först om en tidigare exponering för allergenet startat produktion av IgE. Man reagerar inte med symtom första gången man kommer i kontakt med det allergiframkallande ämnet.

Ärftliga anlag spelar stor roll för utveckling av typ 1-allergi. Men även miljöfaktorer spelar in.

Typ 2-reaktion [redigera]

Denna typ av överkänslighetsreaktion orsakas av antikroppar mot cellbundna antigener. Ett exempel är hemolytisk anemi orsakad av antikroppar riktade mot ett läkemedel som fastnat på de röda blodkropparna.

Typ 3-reaktion [redigera]

Allergisk reaktion typ 3 kallas den inflammation som orsakas av IgG-antikroppar som bildar immunkomplex med lösliga antigener. Exempel på sjukdomar som kan vara orsakade av typ 3-reaktioner är vaskuliter. Allergisk alveolit torde också vara orsakad av en typ 3-reaktion, men även av en typ 4-reaktion.

Typ 4-reaktion [redigera]

Fördröjd överkänslighetsreaktion brukar man benämna den reaktion som ses vid sådan kontaktallergi som ger eksem. Symtomen kommer först efter några dygn.

Antigenen som ger kontaktallergi är ofta små molekyler, t ex nickel. Se även kontakteksem.

Allergiska sjukdomar [redigera]

Sjukdomar som kan utlösas via typ 1-allergiska reaktioner är bland annat nässelutslag, eksem, hösnuva, astma, svullnad i mun och svalg (det så kallade Orala allergisyndromet), matallergier och reaktioner på insektsgifter från exempelvis bin och getingar. [4] [5]. Allvarliga allergiska reaktioner kan leda till en allergichock, även kallad anafylaktisk chock eller anafylaxi. Ett sådant tillstånd kan vara livshotande om inte snabb behandling sätts in

Sjukdomar som utlöses via typ 3-reaktioner och typ 4-reaktioner är allergisk alveolit. Allergiskt kontakteksem förmedlas via typ 4-reaktioner.

 

 

 

Ämnen som utlöser allergiska reaktioner [redigera]

De vanligaste ämnena som framkallar allergi – så kallade allergener – är pollen, mögel, kvalster via husdamm, samt pälsdjur och insekter (bland annat kackerlacka) men även bland annat getingstick och en del läkemedel har förmågan att orsaka en allergisk reaktion. Relativt vanligt är även allergi mot en del livsmedel, bland annat mot nötter (se födoämnesöverkänslighet). Numera betraktas även glutenintolerans som en allergisk reaktion. Däremot beror laktosintolerans inte på allergi (se födoämnesöverkänslighet) utan istället brist i tarmen på enzymet laktas.



FRID & LYCKA




det som inte går

Kategori: Allmänt

gick visst.

I går morse ringde min pappa till mig.

Jag var ensam på jobbet när jag hörde någon prata lite svagt. Upptäckte att det var i min ficka. För att kunna ringa från mobilen måste jag trycka in en knapp, dra med fingret snett över skärmen, "knappa" in en fyrsiffrig kod, "knappa" in mig på kontakter och välja vem jag ska ringa till och sen trycka på ring. Det här kan ju som du förstår inte ske av sig själv. Men när jag tog upp telefonen och tittade på den stod det pappa på skärmen. Jag stirrade länge på den innan jag tryckte bort samtalet. (det var en röst som sa att abonemanget upphört) Jag är övertygad om att det var pappas sätt att tala om att det är OK med husförsäljningen. Två härliga "ungdomar" ska flytta ut i "hans hus". Dom kommer att trivas där, det är jag säker på. (Och pappa kommer att vara där och göra sina "hyss")

Allt känns fint.



mäh ! ! ! !

Kategori: Allmänt

När man säljer ett hus, får man inte ta med sig vissa saker som är byggnadstillbehör och fastighetstillbehör. Här kommer några exempel.

heltäckningsmattor

toalett och badkar

ledningar för gas, vatten, el och avlopp
oljetank

uthus
garage
bostadsbyggnad

MAn får alltså inte ta med sig huset man just sålt. Mycket märkligt om du frågar mig :-) Jag kunde inte sluta skratta när jag fick listan av Mäklar Mikael i går. Jag som tänkt plocka med mig alla dom här grejjerna. Ute på gården får man inte ta sandlåda, träd och buskar, staket, stängsel och grindar och friggeboden.
Det känns som om man inte kan skiljas från de här sakerna, då ska man nog bo kvar och inte sälja.

En solig skön dag har jag haft. Kameran fick följa med en tur i min trädgård...






FRID & LYCKA

sköna Maj välkommen

Kategori: Allmänt



till vår bygd igen...

ELLER HUR..