karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

va är det för dag i dag?

Kategori: Allmänt

Jag har inte jobbat på onsdagar på länge. I dag fick jag för mig att det var torsdag, eftersom jag jobbade, eller rättare sagt satt i skolbänken. Konstigt hur det kan bli. Det är lixom en dag för mycket kvar på veckan.
I morgon är det sista dagen för den här omgången. En hemuppgift får vi med oss till nästa kurstillfälle. (om ett tag, nån vecka eller månader)  Har också fått reda på att vi ska bli betygssatta, kul....NOT. Nu är frågan, ska jag satsa på MVG eller bara på att bli godkänd. ? ? ? Det är verkligen tur att ordning och uppförande betygen är borta, jag kan ju inte sitta still. En annan person betedde sig 
ganska märkligt idag måste jag få säga. Blir inget högt betyg där inte....
Men som igår, intressanta samtal med härliga medarbetare gjorde dagen.

Jag önskar jag kom ihåg vad A sa om chefer, nåt om att dom är svåra att leva med ? ? ?  Eller hur....  

           
                              Frid & Lycka

dagarna går fort

Kategori: Allmänt

även i skolbänken. Jag anstränger mig att sitta still, det går så där. Vi har ju som tur är raster och ibland får vi flytta på oss för grupparbeten.
Många givande diskussioner har det blivit. Det känns som vi är en bra matschning på folk.
Dagen avslutades med rollspel. Inte min favoritsysselsättning. Jag hörde fler som inte alls gillade det vi skulle göra. Men hur roligt blev det inte. En oerhört engagerad publik gjorde det lätt. Det kändes faktiskt som om jag kunnat stå där framme en stund till. Vi var naturligtvis sista gruppen upp på "scen" definitivt inte något drömläge . Vi har många skådespelartalanger inom enheten, och flera av dom hade "uppträtt" före oss. Många gapskratt bjöds det på trots att det var en del allvarliga ämnen som avhandlades. Till saken hör att "publiken" var en del i skådespeleriet. Hade det varit 20 pers som satt helt tysta och tittat hade det aldrig funkat.  
Vill jag göra om det ? ? ? Nej tack.
I morgon sitter jag där igen med min Hallo Kitty vattenflaska. Ska bli kul att se om K fått tag på någon, hon är lite avis på min. Det kan bli så att hon kontrar med en Hallo Kitty t-shirt och det blir svårt att slå, hon har ju en Hallo Kitty klocka också. Jag ska leta reda på mina klistermärken i allafall och ge henne några. Får se om hon tycker vi ligger lika då :-)      (vi är bara 48 och 55 år)



                         FRID & LYCKA     

godnatt Herr Mao

Kategori: Allmänt






Att få somna i frid, det passar
en liten katt med trötta tassar.
Du får möta de små, lilla vän,
alla kommer till slut hem igen.


(lite omskriven ur Godnatt Herr Muffins)



suck ! ! !

Kategori: Allmänt

en hel helg och inget särskilt att berätta. Ja så kan det va... Lite trött och småhängig har jag känt mig. Inte direkt sjuk, men lite heller pigg.

I morgon skall jag börja Gymnasiet.


 
Jag ska läsa 100 p Pedagogiskt Ledarskap. Fyra dagar nu och fyra längre fram. När det gäller att sitta still på en stol en längre tid (mer än 20 min) får jag problem. Jag kan inte ... Jag hasar runt som om jag har myror i byxorna. Det finns säkert en fin benämning på mitt problem. Annika kommer nog med en diagnos snart.

FRID & LYCKA
var än du nu är


till sjuklingen akt:V

Kategori: Allmänt

och man ska inte ropa hå...

Kategori: Allmänt

...förns man varit till doktorn.  Det blev resultatet av mitt samtal med HC i dag. Jättebra tycker jag, att få prata direkt med en läkare. Nu är det bara att hålla tummarna för att vi förstår varandra. Jag blev lite misstänksam när jag fick namnet. Det kan ev bli lite språkförbistringar. Men fixar vi det blir det nog bara bra. Kanske kan jag få henne att förstå vitsen med flera uttag av en vanlig medicin jag använder varje dag.

Spännande möten på em. Två ev arbetskamrater intervjuades.

Ett mycket gott skratt i fika rummet blev det. En "dam" berättade en sak, men hon glömde liksom inledningen. Vi var fyra personer som  satt med långa ansikten och såg "syner" framför oss innan vi brast ut i gapskratt. En ganska alldaglig händelse blev till en rolig historia. Det gör inte saken sämre när man vet vem som berättade den :-)

"Syrran" skrev en kommentar om Frid och Lycka. För henne är det att älskade ungen Mattias har kommit hem efter sin långa resa. Jag beundrar verkligen dom som gör slag i saken och ger sig ut på äventyr. Men....det är skönt att han är välbehållen tillbaka.

Nu ska jag gå ner och titta på Dobidoo. Min "favvo" Caroline Af Ugglas är med, hon gör mig glad.



                     FRID & LYCKA




till sjuklingen akt:IV

Kategori: Allmänt

man ska inte ropa hej...

Kategori: Allmänt

...förns man varit på apoteket.
Ibland vill jag bara lägga mig på golvet och inte kliva upp. Som i dag när jag kom in på ett aldeles nyöppnat apotek. Snälla och vänliga apotekare tog emot. Men så var det ju det där med en HC nära mig. När jag ringde i går gick det helt enkelt för bra. Kanske lite för fort. Kanske har doktorn hjärnsläpp igen. Jag vet inte. Men precis som en gån tidigare fick jag en av två???. Så nu måste jag ringa i morgon igen. Det tar tid och energi och kostar mig hundra kronor varje gång. Och dessutom tröttar jag ut dig med mitt tjat om Hälsocentraler och Apotek :-)

I morse satt jag ensam en stund, sen kom min vikarie. Det var K och allt flöt på bra. Ett möte avslutade dagen så jag kom inte iväg från jobbet förrän 17.20. Trött åkte jag för att handla och hämta med. Ännu jävla tröttare kom jag hem.

                      I morgon är en annan dag....    
    
                                     Frid & Lycka



 

till sjuklingen akt:III

Kategori: Allmänt

drömmar...

Kategori: Allmänt

... Ibland vill jag inte vakna. I bland vill jag inget annat. I mosre vaknade jag men en väldigt obehaglig känsla. Armarna tätt intill kroppen och händerna knäppta i ett fast grepp. Jag kom nästan inte loss från mig själv. Drömmen har förföljt mig hela dagen och det har inte känts bra. Nu har det släppt.

En lugn och skön dag blev det. Jag "virvlade runt" lite i mammans hall, flyttade på några saker och föreslog hur hon kan spika upp på väggarna. Fint blir det. Nöjd blir hon.

Hemma har jag mest flyttat runt lite också. Och satt upp nya gardiner i köket. Konstigt att det blev vita igen... Å så har jag funderat.



                             


Det är jag bra på. Jag har mycket funderingar på saker jag ska göra. En del blir av, andra inte. Det är inte alltid jag själv som avgör :-) Tex att måla om sovrummet, eller kanske tapetsera. Vardagsrummet behöver också fixas. Vilket ska vi ta först? Ska det målas eller tapetseras eller både och? Mannen måste ju få vara med och bestämma och det går inte riktigt lika fort för honom att bestämma hur vi ska göra. I bland drar jag igång själv, då måste han hjälpa till. Inte alltid så populärt.
Ungen var ju till skolan i dag. Första lektionstillfället är om en vecka? Kanske kan jag anställa honom som rustare. Han gjorde ju ett bra jobb hos mamman. Jag får ta ett snack med honom i morgon. Eller ....

Nu ska jag sova och förhoppningsvis drömma vackra drömmar...



              
                  FRID & LYCKA







 

i morgon ledig....

Kategori: Allmänt

på torsdag jobbar jag med ? ? ? ? ? ? ?  Spännande arbetsliv har jag. På många sätt.

Trots att sjuklingen var hemma i dag blev det en ganska bra dag. Ett samtal jag inte väntat mig men som gjorde mig väldigt glad hade jag.

Åsså var det det där med festen. Jag, B & M hade tagit på oss att ordna "den stora festen". ca 100 medarbetare och ett ganska stort antal assistentar blev inbjudna till Modern Sex Kamp på Brynäs..... Sammanlagt 16 personer + vi tre "arrangörer" hade tackat ja i dag när anmälningstiden gick ut. Vi hade skrivit att om vi får in under 30 pers så blir det avblåsning ! ! ! Så vi har blåst kan man säga, eller vi blev blåsta kan man också säga :-) 
Ingen fest i vår regi blir det.  Synd på alla sex deltävlingar vi hittat på :-) Jag menar, vem skulle inte vilja tävla i Sex på glid ? ? ? 

Å "Powerpuff Pinglorna" som skulle komma och vinna cheerleading tävlingen.... Sicken förlust ! ! !



I morgon ledigt som jag skrev. Helt ensam hemma (Malva & Milou är väl här i krokarna förståss). Mannen på jobb och Ungen har sin första dag på Högskolan. Jag trodde han skulle vara i allafall lite pirrig, men han var lugn som en....lugn unge.... (Lycka Till älskade barn)
Jag ska bara vara. Kanske hälsar jag på mamman som varit borta i flera dagar. Hon vill ha lite "styling" tips till sin nymålade hall. Å så vill hon nog ge mig en massa presenter som hon köpt på sin resa. Det gör väl alltid mammor på resa, köper presenter till sina barn ??? Eller så vill hon helt enkelt bara träffa det lilla livet (mig alltså) för att det var så länge sen :-)


                  
                             FRID & LYCKA




till sjuklingen akt:II

Kategori: Allmänt


en liten "piggapå" i dag också...


http://www.youtube.com/watch?v=E3Kx-Ks4FA8 


klart det är dig jag menar...


kom snart tillbaka

                
                              FRID & LYCKA


till sjuklingen

Kategori: Allmänt

:-(

Kategori: Allmänt

I går var jag inte längre än ut på gården. Skönt med en hemma dag.

Mannen åkte på party. När han kom hem hade han den goda smaken att fullkomligt strunta i att jag sov. En allt annat än teaterviskning, nu är jag hemma levererades. Sen somnade han. Och snarkade. När jag blir väckt strax efter att jag somnat tar det alltid lång tid för mig att somna om. Och mannen snarkade. Så nån gång fram mot halv fyra sov jag igen. (till saken hör att mannen var helt nykter, han körde bil)

Så i morse kom han klampande upp för trappen och sa med hög röst, - vi tycker att du ska vakna nu.
"shut up" sa jag, sen var jag klarvaken igen.

Till Valbo för diverse inköp åkte vi. På Coop lämnade dom mig. Jag var försvunnen sa dom. Eller hur. Kanske kunde dom ha ringt innan dom gick. Jag gick ju runt där och letade. Jag ringde men då hade dom betalat och gått ut till bilen. Hygglosar.
Kan nån förstå att jag inte var så glad resten av dagen.

                        
                                      

                   
                                        Frid & Lycka



precis som vanligt....

Kategori: Allmänt

excel

Kategori: Allmänt

ett av mina "avskyr". I dag slutade tex excell att räkna. Jag la dit en summa med det gjorde inte excel. Varför då? Det kan väl inte bara sluta räkna. När jag berättade för mannen skrattade han. Han påstår att jag gjort nåt, att jag tagit bort nån funktion. MOI ? ? ? Han påstår att programet inte har kraschat sig själv. Hur kan han???  Jag tog den lätta vägen, "skickade efter" " ett nytt excell ark , å så jag började helt enkelt om från början. Easy peasy....

I dag har jag skrattat en hel del på jobbet. Jag har världens bästa arbetskamrat.



Jag tycker inte om att hon ska sluta snart. I nästa vecka ska jag vara med på anställningsintervjuer, veckan efter ska jag på utbildning. När jag kommer tillbaka efter det har hon gått tillbaka till sin tjänst. Men vi kommer att ses ibland, hon har sin basplacering hos "mig", så jag hoppas hon kommer att vara oplacerad minst en dag i veckan :-) 

I dag fick jag ett ansikte på min ev nya kollega. Fem tänkbara var på "visit" på em. Om vi/jag inte skrämde dom så kommer dom på intervju. Spännande.

                                 FRID & LYCKA


det är inte datorn det är fel på

Kategori: Allmänt

det är den som sitter bakom....eller hur ! ! ! ! ! ! 
jävla skitdator ! ! ! !
varför då ? ? ?
därför att den inte beter sig som jag vill att den ska.
därför.....

Jag tror att den precis skickade iväg inlägget jag gjorde igår. Ett dygn senare. Det är väl inte bra. Skitsamma, det är väl endå ingen som är speciellt intresserad. Tex "syrran". Efter min kommentar att hon möjligen är dåligt insatt i svensk nutida musik har det varit väldigt tyst från hennes sida. Det var ett taskigt påhopp....FÖRLÅT....Du kan säkert mycket mer om Lars Kristerz och Vikingarna än jag nånsin kommer att lära mig...så FÖRLÅT.

I dag hade jag en intressant diskussion med en taxi chaufför om varför det inte är tillåtet med månggifte i Sverige. Varför är det inte det? Jag vet inte? Kanske kommer det en lagändring såsmåningom???





Åsså Kronprinsessan som gått och blivit gravid...ÄNTLIGEN..... Hon kommer att få en flicka och hon kommer att döpas till Alice. Kom ihåg vem som sa det först :-)   ( alt två är en pojke, Oscar)

Nu är det sängen och min spännande bok som hägrar. 

                                         FRID & LYCKA


en sån da...

Kategori: Allmänt

en sån vanli skön da...

I dag är han som vanligt, kattjäveln. Ja inte när han får syn på mig förståss, då ser han direkt pinad ut och går sakta, sakta. När jag fångar in honom vevar han med alla fjorton tassar och fräser. Han vill inte få såret tvättat och han vill definitivt inte ha nån medicintablett nerkörd i halsen. Inte roligt för nån av oss, men jag vinner, alltid.

I dag har jag varit en tur ute i skogen. Körde längs en bommad grusväg (Annika hade nyckel) rakt ut i "vildmarken". Vi travade runt bland träd och buskar på gamla stigar i total tystnad. Näe, inte total, vi är nog ganska högljudda när vi ropar på varandra om våra fynd. Vi hittade lingon och några kantareller. Å pinnar och blommor och rönnbär. En härlig dag helt enkelt. Vi kunde inte vara kvar så länge, Anikka måste hem för hovslagaren skulle komma och sko om hästen.
Jag åkte hem, försökte kurera huvudvärken, fick besök av systern, plockade plommon




 (med äppelplockaren, ett superbra hjälpmedel) och nu sitter jag här.


                                          Frid & Lycka

älskade kattjävel

Kategori: Allmänt

För några dagar sen väcktes vi av att en katt satt och jamade under vårt sovrumsfönster. När den aldrig tystnade gick mannen ner och tittade vem det var. Då, när mannen klev ut på trappen fick Milou mod och gav sig på sin "kopia" som var den jamande. En kattfajt bröt ut och hårtussarna rök omkring. Jag har noga undersökt Milou och kollat efter sår men inte hittat några att bry sig om. Men så sent i söndagskväll kom ungen och sa att katten hade en jättestor knöl i pannan. Jaha, en stor varig stinkande böld. Jag tvättade och tvättade. Milou protesterade och protesterade. Samma procedur på måndag, morgon och kväll. Men det var något mer, Milou blev bara slöare och slöare, i morse kom han inte ner och åt.
Jag försökte ge honom lite mjölk men det ville han inte ha. Vid lunchtid, på jobbet, ringde jag veterinären. Kom hit med honom sa dom. Jag åkte dit, katten sa inte ett pip på hela vägen. PÅ kliniken var det livat, massor av skällande hundar. Katten låg helt orörlig i sin bur, inte ett ljud. Vi fick träffa Vet. Per. Han tvättade rent såret, lyssnade på hjärta och lungor, klämde överallt. Milou var helt lugn.
Så här borde han inte vara av såret sa Per, vi får ta några blodprover. En sköterska kom, plötsligt blev Milou väldigt stor med väldigt många och långa ben. Jag lindade in honom i en handduk och då gav han upp, nästan. Det blev en blodig uppgörelse kan man väl säga. Det tar ca 20 min att analysera blodet sa sköterskan.
Vi väntade, och väntade. Efter ca 45 min kom hon ut och sa att dom skulle ta ett prov till, så vi väntade och väntade. När sköterskan kom och visade in oss på ett undersökningsrum igen och sa sa att Per ville prata med mig blev jag ganska darrig.
Milou låg fortfarande helt still i buren. Det är en väldigt frisk katt sa han. Socker, njurar och lever såg fina ut. Det var därför han tog ett prov till, för att kolla sköldkörteln och allt var bra. Vi får nog ses fler gånger sa han, för den här vännen kommer att fortsätta slåss länge än. Han tvättade såret igen och gav Milou en antibiotika spruta. Milou svarade med ett lågt morrande och några fräs... Glad och nöjd tog jag katten och gick.
När jag kom ut till bilen kom jag på att jag måste betala. Tillbaka in igen. 2190 kr blev det sa hon bakom disken. KATTJÄVEL sa jag.
Och då har jag inte hämtat ut medicinen ännu. (hade några tabl kvar fr förra gången)
Nu ligger Milou på sin favorit bänk ute i trädgården med bandage runt benet. (efter blodprovet) Jag tror att han vill ha det kvar så att han ska få lite extra "tycksyndom" När jag fotade löft han lite extra på tassen, precis som kolla va ont jag har....



Tack till veterinär Per från Milou katt

FRID & LYCKA

hundhår

Kategori: Allmänt

En av mina besökare talade om för mig i dag att jag har så mjukt hår.
Men det var nog länge sen du kammade dej sa han sen efter att ha suttit och "dragit" i det en stund. Han tyckte först att det var som och klappa en katt, men sen ändrade han sig till hund. En sån där liten gullig hund, en sån där yorkshire terrier som morsan hade ! ! !


 En finare komplimang än den lär jag nog få vänta på. 


                            PEACE & JOY                    
                        where ever you are



några dagar

Kategori: Allmänt

har svischat förbi sen jag skrev sist. Det går fort nu. I morgon är sista lediga dagen på min långa semester. Många sköna stunder, några mindre bra, men sammantaget har det varit riktigt skönt. Jag är glad att det känns Ok att börja jobba också. Ska bli kul att träffa alla igen, mina jobbarkompisar och besökare.

På torsdagen var jag och mannen till Uppsala en sväng. En skön dag med bara lite handlat. Det är härligt att göra nåt bara vi två :-)

Visst är det kul att ha sällskap också på bilturerna. Särskillt kul är det med en viss persons roliga kommentarer. Vi satt och pratade allvar, med anledning av tv programmet sommarmord på vår senaste resa. Både jag och den i baksätet har jobbat med personer som faktiskt blivit mördade. Kommentaren från baksätet var - "en dag kom hon bara inte. det var ju en ovanlig anledning att vara frånvarande från jobbet, ha blivit mördad." Diskussionen slutade där.

Angående sommarmord - jag hoppas verkligen att mordet på Anneli klaras upp, för allas skull.

I morgon ska jag göra mitt bästa att bara njuta, antagligen misslyckas jag och blir en grinig negativ bitch, men det kan ju också behövas tränas upp inför jobbstarten på måndag :-)






                                FRID & LYCKA
                             where ever you are




Karls

Kategori: Allmänt

Annika och jag hamnade på en guidad tur i Karlsgården. Vilket fantastiskt ställe. Jag fick lust att ta av mig skorna och gå barfota på dom gamla slitna golven. Jag skulle gärna tillbringa en lång tid där på gården. Varken A eller jag fick upp kameran medan vi visades runt i de olika husen. När visningen var över pratade vi med damen som guidat oss. Jag vet inte varför, men vi fick en alldeles egen visning av ställen som inte ingick i den ordinarie "timmen". Väl ute kom kameran upp. Det här är lite av det vi såg...


 


 

 

    
 näver skikt under alla takplankor. trähängrännor med en stör som leder ner vattnet i marken

 

   





På vår "privata" visning var vi in i arbetsboden. Här gjorde man sina egna tegelstenar. Damen som visade oss runt berättade att hennes son hade rivit i huset där han bor. Han hade då hittat en tegelsten där det stod inristat "Anna är ful det vet ju alla"




http://www.karlsibondarv.se/OPPET.html




Filmen "Driver dagg, faller regn" spelades in på Karls 1946.
( Huvudrollen heter Marit, samma namn som dottern på gården på 1600-talet )





En härlig dag i Hälsingland har jag haft. Det blev inte många Loppis besök, men det gjorde absolut ingenting.

FRID & LYCKA

i den stora trötthetens famn...

Kategori: Allmänt

Jag är trött. I dag känns det som om jag inte vaknat på riktigt nån gång. Helt Ok om det bara är en dag och det får jag väl hoppas att det var.


I morgon blir det en tur mot Hälsingland. Mannen, ungen och Annika blir resesällskapet. Ungen vill fota djur, så ett besök på Järvzoo blir det för "pojkarna". Jag och Annika ska besöka öppna loppisar i området. Det ser ju lovande ut på väderfronten, men man vet ju aldrig, det kanske ösregnar bort alltihop.
Nu ska jag krypa till kojs med min bok. Jag läser en bok av en nyazeeländsk  kvinna som gifte sig med en beduin och flyttade in i en grotta ! ! ! Spännande...




                         

                                 Good Night
                            where ever you are
             





 

en kväll vid sjön

Kategori: Allmänt

Mannen och ungen bestämde sig för att åka och fiska. Eftersom dom skulle åka till min barndoms sjö följde jag med. En härlig kväll blev det. Jag bara tittade och njöt. Några blåbär plockade jag också...

   

   

 





Hemma igen, utan fisk tittade vi på sista filmen om Harry Potter. Jag avslöjar inte hur det slutar, men jag tror nog att det kommer att komma fler filmer framöver. Det kommer väl nya trollkarlar som behöver lära sig en massa på Hogwarts . . . .


FRID & LYCKA
var än du nu är


Dragon Gate

Kategori: Allmänt

fick ett besök av familjen S i dag


nu funderar jag på om jag inte ska bli stenhuggare???

 


om jag tränar duktigt varje dag i många år kanske jag kan få till ngt. I klass med det som finns ute på Dragon Gate kommer jag aldrig.
Jag gick inte med in på museet, jag har varit där förut, men det finns mycket fint utanför också.
(Alltså innanför murarna men utanför museet)




  

  

  





FRID & LYCKA





{ }

Kategori: Allmänt

Vi kom ut från affären och ungen berättade om böckerna vi varit och hämtat på ”posten”.  Jag lyssnade och kollade vart jag satte fötterna. I ögonvrån uppfattade jag  ett snett leende och ett par väldigt blå ögon .Ungen pladdrade glatt vidare och jag märkte ingenting… Jag skulle ha stannat, jag skulle ha pratat. Men jag hade ju gått förbi, var nästan framme vid bilen innan hjärnan registrerade. När jag vände mig om var han borta. Ungen undrade vad som hände och det gjorde jag också. En person från ”längesedan” gick in i affären när jag precis gått ut.  Och min värld stannade för ett ögonblick.



                                          <3








till TOVE

Kategori: Allmänt



skickar jag en KRAM, lite sent på födelsedan....

moster K



jaha...

Kategori: Allmänt

...klart mannen skulle få en försvarare... Att det är ni två som är dåligt insatta i nutida svensk musik är väl inte ett alternativ ? ? ? Det kanske helt enkelt har med åldern att göra, jag är ju lite yngre. Fortsätt ni lugnt att lyssna på "er musik" Elvis och Dylan och dom andra gubbarna....  :-)


En varm skön dag är till ända. I allafall dagen, värmen verkar hålla i sig. Det kommer några enstaka droppar regn nu, hoppas det blir ett riktigt ösregn under natten.
Mannen och ungen försökte få mig att se en film nu på kvällen. Inception. Handlingen kretsar kring två män som arbetar med att bryta sig in i människors drömmar för att därigenom få deras undermedvetna att avslöja hemligheter. Jag var helt förvirrad efter 5 min....efter 15 gav jag upp helt. I bland var det nu, ibland en dröm, och ibland drömde dom att dom drömde....glasklart.....eller hur. 
Männen i huset kollade klart och sa naturligtvis att det var en jättebra film....

Jag har varit ut till diversehanden och levererade dom här "pysslen".  Kransar av Ljung och trasor av Lin.




FRID & LYCKA
var än du nu är


å vem fan

Kategori: Allmänt

är Miss Li, sa han, mannen. Fortfarande efter så många år slår han mig med häpnad emellanåt. Hur kan man ha undgått att ha hört i allfall namnet. Jag tror att dom flesta har hört minst en låt med henne om man lyssnar på radion nån gån i bland eller tittar på nån sorts underhållningsprogram på tv.
För er som inte har det, däribland mannen spelar jag nu.... "Om du lämnade mig nu" med Lars Winnerbäck och Miss Li. En otroligt bra låt om du frågar mig....



http://www.youtube.com/watch?v=rWUmyXknwpc



                   Frid & Lycka


Zinkbadkar

Kategori: Allmänt

förra sommaren var jag, mannen och Annika på auktion i Järvsö på gården Arves. En fantastisk dag på en fantastisk gård. (min arbetskamrats mans släktgård, en orörd Hälsingegård sen om jag inte minns fel nångång på 1600-talet) Mitt bästa fynd var det här.


Det var ganska fullt i bilen på hemvägen, trätunnorna ropade jag in där också. Annika ropade också till sej en del grejer och halvvägs hem hörde jag ett - jag vägrar ta i lortpaltorna ! ! !  från baksätet. Några dagar senare såg jag henne i en jätte snygg skjota som varit Farbror Lasses eller om det var Farbror Johan. I nästa vecka ska vi ta oss en liten Häsinge tur igen, inte på auktion men antagligen en del loppisar.

I dag när det var som varmast fyllde jag badkaret med kallt vatten och kröp ner...underbart.
Av hänsyn till känsliga tittare tog jag en något otydlig bild att visa mitt bad med...

 

Jag vill ju inte orsaka mer slag än vad värmen ger en sån här dag :-)

(Nu vet ju jag att du som läser  min blogg har begåvats med humor och förstår ironi, det är jag glad för. Läste i Aftonbladet att det blivit tittarstorm efter Grotescos nummer på Allsången. Hur kan någon missa ironin i det framförandet ? ? ? )



                       Frid & Lycka
                       var än du nu är


borta bra men hemma bäst :-)

Kategori: Allmänt

I bland går det väldans fort. Som i dag. Plötsligt befann jag mig i Kungliga Hufvudstaden. Varmt kan väl dagen sammanfattas. Eftersom ungen va med så gick jag omkring för mig själv en del. Vi har ju inte riktigt samma smak för affärer jag och mannen och ungen. Ganska fascinerande med alla språk som talas och alla olika människor man ser under en dag. Naturligtvis tog jag mig en sväng in på PRIDE orådet. Det var...varmt.....och regnbågigt.

 



Med några kassar från olika affärer åkte vi nöjda hemåt. Hotellnatt får det bli en annan gång.

Och du "syrran", inte vara surig, vi grattar väl bara på tilltals namnet ? ? ?  Men OK, grattis till dig och till Annika Karin i Valbo också. (fast hon blir ju alltid grattad på Hildegard dagen)

Och när jag ändå är i farten, grattis  på namnsdagen, förmodligen glömmer jag bort att säga det när den är.

I morgon ska jag efterlysa toalettstolen jag köpte för ett tag sen. Det har väl gått tio dagar nu???




                          Frid & Lycka
                        var än du nu är



grattis

Kategori: Allmänt

på namnsdagen Karin :-)  Fyra personer grattade mig i dag. Mamman, systern, "syrran" och "pojkvännen". Dom där två jag bor ihop med har nog inte en aning om vad det är för högtidlig dag i dag.
Jag fick för mig den strålande idén att jag skulle sola i dag. Det gick bra.... i tio minuter. Jag har inte ro att ligga still särskillt länge. Massor av andra saker att göra dyker upp i huvudet hela tiden. Men jag får ju sol på mig ändå när jag är ute och fixar med mina projekt, även om jag helst är i skuggan

Du såg väl på Allsången i kväll ?...Måns nämde ju flera gånger att STHLM  PRIDE precis dragit igång.
Undrar hur många som hickade när den här drog igång. (klippet är inte från allsången, men sången densamma)

http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A

hur roligt som helst....






PRIDE



dagarna bara går...

Kategori: Allmänt

och jag bara är. Ganska skön känsla att det är två veckor kvar på min semester.
Jag har suttit och gjort kransar av ljung i dag. Det är otroligt avkopplande att binda kransar tycker jag.. Jag fick mannen att följa med och plocka ljung på förmiddagen. Eftersom den växer på torra och gärna lite steniga platser är jag på helspänn, typiska orm tillhåll tror jag. Två kassar fick vi ihop innan jag blev för stirrig. Efter nån timmes kransbindande fick jag en fördjävlig huvudvärk och fick ge upp. En stunds vila på en vetevärmare gjorde det bättre.

 



Systern kom förbi med ett par stickor som jag behöver för ett kommande projekt. Jag ska sticka en fårskinnskrage. Lovar att visa den fina när den är klar.  För tillfället stickar jag tvättlappar/disktrasor i lin. Det vill väl varenda människa ha, en disktrasa i lin. Faktiskt är dom himla bra. Jättesköna att tvätta sig med är dom också. Rekomenderar två, inte samma om nu någon får för sig det :-)  Systern var ganska klen och blev inte kvar så länge, men det är alltid kul att träffas, vi tycks alltid ha nåt att diskutera.



                                         FRID & LYCKA
                                         var än du nu är