karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

OROLIG!!!!

Kategori: Allmänt

När Helvetet fryser till is ...ska jag vara med i Lets Dance.... sa Björn Ranelid för en tid sen. 
Vad ser jag på löpsidan till Aftonbladet i dag ? ? ?    

Björn Ranelid i Lets Dance....

Bered er på riktig kyla mina vänner...riktig kyla





Jag tycker om snön...

Kategori: Allmänt

allt är bara vackert och ingen har en aning om vad som göms därunder...




Frid & Lycka

Tack A-K

Kategori: Allmänt

Anna-Karin gör otroligt fina saker i keramik. Hon drejar fram skålar, koppar, fina fat på fot och muggar. Hon gör fina smycken i keramik också. Ibland gör hon figurer. Till vår marknad gjorde hon ett lucia tåg. En separat stjärngosse och en grupp tärnor. Jag skrev ju om Orestes för ett tag sen. Anna-Karin såg också den förskräckliga tillställningen. Men hos henne stannade otäckheterna kvar, tills nu, i form av ett Luciatåg. Jag blev helt faschinerad av det, och när A-K skulle packa ihop fick jag det av henne. -Det ska komma till en som förstår sig på konst, sa hon :-) Nu står dom bredvid mig och sjunger för full hals.

 

Det här är A-K´s tärnor




Det här är en skiss ur Orestes.
I pjäsen var det människor som hade en "säck" av nylonstrumpematerial över hela sig. Dom var helt inne i säcken och rörde sig sakta över scenen, jävligt spooky faktiskt...

Men mitt Luciatåg är jag inte rädd för, jag blir bara glad av dom.
Tack Anna-Karin.

 Frid & Lycka

TILLSAMMANS

Kategori: Allmänt

gjorde vi en Adventsmarknad. Tack till Dig som trotsade väder och vind och tog Dig till Mackmyra. Det blev en varm och trevlig dag innomhus. Kanske inte försäljningsrekord...men..
Vår "stammis" från Österrike dök upp och handlade en hel del. Den här gången kunde hon och hennes man lite mer engelska så det gick lite lättare att prata. Det föll sig så att det vvar mamman som var i handelsboden just när dom kom så det var hon som skötte största delen av pratet, Jag kom ner när dom höll på att betala. Vi önskade varandra God Jul och hon sa att dom skulle komma igen i December. Jättekul.




(Aldrig mer sa systern redan när hon kom, hon var redan trött det lilla livet. Jag lovade att det inte blir nån mer marknad i år och då blev hon nöjd)
(men Annika och jag har redan pratat om nästa år och då kommer systern att vilja vara med, det vet jag :-))




Frid & Lycka

 

nu är jag trött...så trött

Kategori: Allmänt

Vi har burit och släpat och fixat och trixat. En har blivit insnöad och kommer inte, en kommer som vi inte visste om. Vi har i allafall gjort plats för alla och alla är lika välkomna. Annikas otroligt snälla och hjälpsamma pappa Sten har varit och skottat utanför Diversehandeln. Massor av snö...Och han har burit bord också. TACK snälla ...
Jag ser fram emot morgondagen, men ännu mer ser jag fram emot att hoppa i säng, den väntar nu.

 



Vi ses i morgon...kanske

Frid & Lycka

det blir inte...

Kategori: Allmänt

...alltid som jag tänkt mig...eller rättare sagt det blir ganska ofta som jag inte tänkt mig... undrar varför ? ? ?





Ljus & Värme

missing

Kategori: Allmänt










symaskinen och jag...

Kategori: Allmänt

I går fick jag en bunt fina gamla örngott av Carina. I dag har jag sytt ljuspåsar och "bra att ha" påsar av några av dom.


När jag hade datorn, tvn, strykgärnet och symaskin igång samtidigt gick det naturligtvis en propp. Jag har en tändare ligger precis bredvid datorn och kunde tända ett ljus i mörkret :-)  blir lite lätt galen när det slocknar i huset, kanske för att jag är lite rädd för vårt gamla dammiga proppskåp...

     Frid & Lycka

hemmadag

Kategori: Allmänt

Inte ens katterna
vill vara ute i dag.    


Jag skulle behöva ta en tur ut i skogen och en upp på uthusvinden....men det tror jag att jag skiter i :-) 

         Frid & Lycka

 

Grattis på födelsedagen Älskade barn.

Kategori: Allmänt

I dag fyller Ungen år. (Det finns dom som tycker jag ska sluta kalla honom för ungen.)
18 år och 195cm lång är han min unge, nu och för alltid.

 
Döpt blev han en månad gammal. Prästen Eva Stibe kom från Gotland och förrättade dopet.
 (i den gamla skolan i Mårtsbo )


Frid & Lycka

stackars tomten...

Kategori: Allmänt

      


        





god natt...

Allt ordnar sig..

Kategori: Allmänt

Jag tyckte jag hade gott om tid, en hel timme innan gästerna skulle komma. Mannen och ungen/födelsedagsbarnet åkte iväg för att köpa nåt viktigt till en cykel. Jag duschade och satte mig framför datorn. Då knackade det på dörren. Utanför står två gäster. Fick snabbt på mig kläder. Då kom det två till. Då insåg jag, eller rättare sagt talade dom om för mig att det var jag som hade bjudit in alla en timme tidigare än jag trodde. Ringde huvudpersonen och sa åt honom att snabba sig hem.Så kom det  några till däribland ungen och mannen och allt slutade med en trevlig eftermiddag :-)


frid & lycka

Karin kan inte själv

Kategori: Allmänt

..ska jag döpa om min blogg till. Tur jag har hjälpsamma människor omkring mig. När jag inte kan datorn, när jag inte når upp till saker eller när jag inte orkar flytta på nåt. Jag tycker ju tex om att flytta möbler, det gör inte min rygg. För en stund sen gjorde mannen en paus i filmen och hjälpte mig med en sak jag inte fixade på datorn.
Tack snälla...
Nästa gång kan jag själv...kanske...eventuellt...hoppas jag....

 

Jag blev nerröstad totalt när jag tyckte vi skulle se Orestien, mannen fick tillockmed klåda och lite andnöd, han förflyttades till den förskräckliga kvällen 2002 i Gasklockan. Jag slog ändå om lite i pausen och kollade. Det går inte med ord att beskriva så mycket bättre Noréns version är mot Oscarsson...jag ska titta på hela i morgon.

                                  Frid & Lycka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

missa inte i kväll på tv

Kategori: Allmänt

Orestien. Regi Lars Noren. Det måste helt enkelt bli en skrattfest jämfört med den jag såg för 8 år sen.

2002 satte den då idet  närmaste geniförklarade regissören Peter Oscarsson upp "Sagan om Orestes" på Folkteatern i Gävle. Jag som har sett många föreställningar han regiserat, en del av dom flera gånger var väldigt förväntansfull när jag satte mig i Gasklockan på Brynas. "Rummet" släcktes ner,en strålkastare föll på en stege lutad mot ett fönster, Rolf Lassgård började klättra upp och jag tänkte, det här blir bra...DET BLEV DET INTE.
Det var så innih...te tråkigt. Och så fortsatte det, timme efter timme. Annika som var med kom med en kommentar som fick mig att fnissa okontrollerat. Folk framför blängde. Två pauser var det och vi pratade om att gå hem, men föreställningen hade ju fått så fina recentioner, det blir bättre tänkte vi...DET BLEV DET INTE..
Jag kom på mig flera gånger med att sitta och fundera på helt andra saker, det har aldrig hänt på tidigare föreställningar. Ärligt talat undrar jag vad alla som sa att den var fantastisk menade. Annika och Mannen undrar också. Den var så tråkig, så färglös, så "fattar absolut ingenting". Persobligen tror jag P. Oscarsson hade en liten personlig kris när han "gjorde " Orestes...och dom stackars barnen som var med i föreställningen krisar nog fortfarande.
.


Den Stora Vreden, Amledo, Henrik IV, Ingen som jag, På vägen till havet, Den underbare trollkarlen från OZ och många fler har jag däremot älskat.
 

Frid & Lycka

vill veta ! ! !

Kategori: Allmänt







storhetsvansinne ? ? ?

Kategori: Allmänt







frid & lycka

Fix, fix, fix

Kategori: Allmänt

I dag har jag varit hela dagen med Annika och fixat inför vår Adventsmarknad som vi ska ha ute på Damernas nästa helg, den 27 nov.Det tar tid, massor som skall ordnas.Vi har flera duktiga hantverkare ssom skall ha ett varitt bord på övervåningen och sälja sina alster. Det är synd att vi inte har större. Vi kan inte erbjuda lika stor plats till var och en som vi skulle vilja. Nu får vi knöka ihop oss på den plats som finns, jag tror det kommer att gå utmärkt. På en marknad ska det vara lite trångt och varmt :-) Vi kommer att göra vårt bästa för att alla ska bli nöjda... Vi kommer att ha glögg och kaffeförsäljning...och lotterier. Det är en hel del kvar att göra :-) tex baka. Det är inte min favoritsysselsättning kan jag lova, men i morgon skall jag...kanske...




Frid & Lycka

Vinter i paradiset

Kategori: Allmänt

 

 
 

en eftermiddag runt mitt hus, Maslva smyglade sig in på en bild, kan du se henne ? ? ?

Ljus & Kärlek

tillägg..

Kategori: Allmänt

...glömde att säga att den snälle bankmannen under våra dryga två timmar gick ut och hämtade en låda kvarglömda glasögon som vi glatt provade...antagligen för att jag föreslog att dom kanske kunde ha några läsglasögon att låna ut...till halvblinda och glömska personer som jag och mannen som aldrig har våra med oss..


Och han lovade att nästa gång jag kommer ska han bjuda på saft...och kanske nån bra tidning.....eller nåt.... 

å så fick jag ett extra fint gem att ta med hem :-)

Vuxet Karin...

En Bank nära mig...

Kategori: Allmänt

Mannen och jag har varit på banken i dag. Det tog väldigt lång tid. Vi har "begåvats" med en personlig bankman. Han förklarade väldigt tydligt om aktier och konton och sparande och pension och....efter en halv timme började jag hasa runt på stolen, efter en timme sov jag en stund lutad över skrivbordet, efter en och en halv måste jag bara gå å "pinka", när två timmar gått lyckades jag banka huvudet i en dörrkarm bakom mig så jag fick en wipplash skada. Då insåg den stackars bankmannen att det var bäst att avsluta det hela och släppa ut mig. Mannen satt så lugnt och fint på sin stol hela tiden. Det verkade tillockmed som han fattade vad människan på andra sidan skrivbordet pratade om. Det gjorde inte jag riktigt...Enda gången jag var riktigt med var när jag fick min vilja igenom och satte in lite stålar på Rysslands fonden. Nu ska jag bli rik :-)



Frid & Lycka

Skrattanfall :-))

Kategori: Allmänt

I dag har jag skrattat som jag inte gjort på länge. Flera såna där skrattanfall så jag måste stå med benen i kors... Jag och systern provade hattar. Dom andra i butiken blängde mest å då skrattade vi åt dom också.
För många år sen blev vi, jag och systern, utslängda från hattavdelningen på NK. Vi hade väldigt roligt å det tyckte inte damerna som jobbade där att vi skulle ha. Så vi blev helt enkelt utkörda. I dag fick vi vara kvar.Det stod en mycket ståndaktig kvinna i kassan, hon rörde inte en min. Det blir alldesom extra roligt när det står en gravallvarlig människa mittemot en när man håller på att dö av skratt.  Hon kom med en kommentar som fick oss att fullständigt bryta ihop, men den kan jag inte berätta, det är en julklapp inblandad. Det slutade i allafall med att vi skrattade så jag fick ett hostanfall så jag nästan kräktes. Vi fick sitta i bilen och andas en lång stund innan vi kunde åka vidare.  Förlänger skratt livet så blir jag gammal:-) 

       Tack systern för en härlig dag...

 

 

                   Frid & Lycka

Visst är det vackert ? ? ?

Kategori: Allmänt

..men inte lika roligt när det ska skottas. Så här ser det ut när jag tittar ut från fönstret i mitt arbetsrum...mitt lilla växthus gömmer sig där i snön. Jag har en fotogenkamin där inne, så nån dag på semestern ska jag värma glögg och sitta där och filura :-)


Nu ska jag åka med syster Eva till Damernas Diversehandel och lämna lite mer julsaker..

     Frid & Lycka
 

Semester

Kategori: Allmänt

har jag tagit veckan ut. Det finns så mycket jag vill göra. Jag har massor av påbörjade saker, tänkte jag ska avsluta några nu. Bli färdig lixom. Jag ska fixa med en del som ska sys, en del som skall bakas, en del som ska införskaffas. Vi ska ha en liten adventsmarknad på Diversehandeln den 27 Nov.
Och nästa vecka fyller ungen år, så på söndag blir det ett litet släkt kalas.
Snön som har fallit hela dagen har gjort att jag får skjuta på min flytt också. Det går ju inte att flytta när det snöar. :-)



Frid & Lycka

Ingen bra dag, ingen bra kväll..

Kategori: Allmänt

helt enkelt en jävla skit dag.
 
Å inte har jag kommit iväg till Helgumannen heller. Det går ju inte att flytta med en ond rygg. Visserligen ska jag inte ha så mycket med mej, men... Så det blir nog i morgon, efter jobbet, eller nåt...

Mannen sitter och glor på fotboll. Det är visst nån avgörande match för GIF...Heja :-) Ungen är ute hos sig och jag funderar på att gå och sova
 .



Frid & Lycka

Till alla Fina Pappor...

Kategori: Allmänt

jag känner...

Keep up the good work.

           Love K
   

 

Ingen bra morgon..

Kategori: Allmänt

 

Jag hoppas det vänder snart. Alltb har krånglat. Elen går hela tiden, jag och ungen har bytt proppar flera gånger, nu är dom slut. Blir det svart nu blir det svart. Ryggen min gör ont och min mentala status är nere
på -noll. Jag hoppas det vänder snart.



Den här fina Ängeln står bredvid min dator...
kan behöva någon som ber för mig  om
Fid & Lycka

FREE AT LAST

Kategori: Allmänt

Aung San Suu Kyi...


hittade...

Kategori: Allmänt

...min gamla lavalampa i dag när jag möblade om lite. Det är kul att hitta saker härhemma som varit borta ett tag. Sen läste jag tidningen. Ett syskonpar utanför london hittade under en bouppteckning en vas. När vasen sen såldes på auktion fick dom 470 000 000 kr - FYRAHUNDRASJUTTIO MILJONER KRONOR för den. Det var en Kinesisk vas från 1700-talet.  Min lavalampa får jag nog betala för att bli av med. Kanske jag låter den stå framme ett tag, det är ganska rogivande att titta på den.
I morgon ska jag leta vidare, kanske hittar jag nåt i miljonklassen, förmodligen inte.




Frid & Lycka

 

Lådor...

Kategori: Allmänt

I dag kom inte A till jobbet. Hon är sjuk. Jag fick jobba med en annan A. Riktigt roligt var det.Efter lunch fick jag åka med jobbets buss till Vianor för att få vinterdäcken pålagda. Jag satt där i en knallorange soffa i ca 40 min och väntade. Efter en stund började det låta som om dom var osams och kastade skiftnycklar på varandra inne i "mecken". Någon var ialla fall ganska arg där inne. Var visst om ett däck ? ? ?
Hemma i lugnet satte jag mig och decoupagade några lådor.




Fina att ha småsaker i, de kommer att finnas ute på Damernas till nästa helg.



 

 


Å så måste jag erkänna, jag glömde. Jag glömde att gå till mitt favoritställe, ett Apotek Nära Mig. Nu måste jag välja ett lite längre bort och det känns förfärligt...NOT !!!


Frid & Lycka

En hälsocentral nära mig del 349

Kategori: Allmänt

I morse ringde jag min HC. Det har blivit en ny "ägare" till den.
Fick lämna personnummer och telefonnummer.
20 min senare en vad som sagts ringde en sköterska.
Hon undrade om jag var jag???
sen undrade hon om jag bodde kvar???
sen undrade hon vad jag hade för telefonnummer???
SEN undrade hon vad jag ville???
Jag vill förnya ett recept sa jag.
Jaha sa hon, har du haft den medicinen förut???
Ja...
Ja nu har ju jag en helt tom journal framför mig sa hon då. Har jag din tillåtelse att gå in i din gamla HC´s journal??
Absolut svarade jag.
Ja... nu kommer ju inte jag in i det datasystemet sa hon då.
Nähä....
Jag kan skriva upp vad du behöver och ge till doktorn så får vi se om han kommer in i datasystemet senare sa den vänliga sköterskan.
Tack sa jag då och Lycka till...

I morgon em ska jag till ett Apotek nära mig....jag längtar redan                                                                                                                                                                                                                                              

                                            Frid & Lycka

Ännu en bild från Paradiset

Kategori: Allmänt

Jag har inte flyttat riktigt än, har en del jag måste fixa först. Tex det där med mobilt bredband. Det finns ju ingen el i min lilla fiskebod och jag vill ju kunna blogga. Så måste jag köpa en he....s massa batterier och lampolja och fixa med ved...Så det tar nog nån dag till innan jag kommer iväg :-) Åsså var det ju det här med snöoväder och sjösjuka. Jag som blir illamånde redan på kajen tycker att det tar emot  att ge mig ut till havs nu när det är lite ostadigt väder...det är ju en bit till Gotland. Men det lugnar väl snart ner sig och då...    får jag hitta på nåt annat att skylla på :-)



 





I dag har jag varit med Annika och syster Eva. En lugn och skön dag med två personer jag verkligen tycker om.


   Frid & Lycka

glömde...

Kategori: Allmänt


Helgumannens fikskeläge

Latitud: 57.980417 eller 57° 58' 49.5012" N
Longitud: 19.132529 eller 19° 7' 57.1044" E

 

Ny adress...

Kategori: Allmänt

Gotland, Fårö...nationalparken Digerhuvud...raukar i massor....slingrande vägar...så en liten vik...vit sand och femton bruna små fiskestugor...Du har kommit till Helgumannens fiskeläge. Hit ska jag flytta. Idag. Jag ska bo här fram tills turistsäsongen börjar igen. Då ska jag flytta till Jokkmokk.



 

om någon mot förmodan undrar varför ? ? ?


JAG ÄR TRÖTT

och behöver

Frid & Lycka

 

att raka eller rakas ? ? ? ?

Kategori: Allmänt












Frid & Lycka

Grandoft

Kategori: Allmänt

är underbart... Jag har varit i skogen och hämtat granris i dag. Med det har jag gjort två kransar, sen domnade mina händer och jag fick gå in. Ska göra några till har jag tänkt men det får bli inne på altan med infravärmare på.



Malva var med både i skogen och sen på bordet när jag band kransarna. Kul med sällskap...

 

        Frid & Lycka

 

det bidde...

Kategori: Allmänt

en mistel... eller rättare sagt fem stycken... alla lika fast olika...

(Jag förstår av alla kommentarer att spänningen har varit oooliidliig på vad jag hittat på...men nu vet du...)


I dag ska jag "knypplaihop" något annat.. vet inte riktigt vad ännu.


Frid & Lycka

? ? ?

Kategori: Allmänt

vita små pärlor, gråsvart ståltråd och grenar från syrenhäcken.....kan du gissa vad det ska bli ? ? ?



Tänder ljus...

Kategori: Allmänt

Jag brukar tända mina "minnesljus" ute i mitt växthus. Många ljus för många saknade. Några får dela på ett ljus, det tycker jag känns bra.







Ett ljus är för en liten, liten kille...han får alltid ett eget.


Ljus & Kärlek

Yr i huvudet (och då menar jag inte den där vanliga yrsligheten)

Kategori: Allmänt

blev jag i går kväll. Alltså så där yr så jag fick gå och lägga mig. Riktigt obehagligt var det. I dag är det bättre, men inte helt borta och en dov huvudvärk har hängt i hela dagen. Som tur var kunde jag ha en lugn dag på jobbet. Min kollega och en vikarie åkte på Museet på fm. Vi som blev kvar "hemma" tog en kort promenad till andra ändan av huset och hälsade på. Konstiga saker var på gång där inne, vi möttes bla av det här.                                                                            

 

och när jag skulle gå hem och tittade in hos närmsta grannen möttes jag av den här..


Då kände jag att det fick var nog, tog mina saker och slutade för dagen. (vi har flextid på mitt jobb)


       Frid & Lycka

Moster Maria och formarna....

Kategori: Allmänt

...ligger kvar i min bil, sa Annika. Jag fattade inte vad hon menade. Det låter som en boktitel tycker jag. Annika förklarade snällt att det är tavlan med Jungfru Maria och två små kakformar som jag köpte på vår loppistur för drygt två veckor sen..Hade jag glömt bort aldeles. Ska bli kul att få hem tavlan till min jungfrusamling. (när det nu blir)

 

Och moster, hon heter Gun och har flyttat och bor numerapå Styrsö. När hon "kommer hem" har jag inte en aning om, kanske dyker hon upp runt Jul.


   Frid & Lycka

Vintertid...

Kategori: Allmänt

Jag läste nånstans att snögubbar kommer från himlen omonterade...och så är det ju, har aldrig tänkt så bara. Jag tycker om snögubbar. Eller som BIll och Bull sa i Pelle Svanslös - Snösnubbar...



Särskilt mycket tycker jag om Levande Snösnubbar....

Frid & Lycka