karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

vingar av glas

Kategori: Allmänt



fick jag av systern i dag. Vackra, färgiga vingar. En dagslända. Tusen tack kära syster...

 

Även i dag gick det bra att jobba. Många varma famnar mötte mig. Jag har fina arbetskamrater.

I morgon är jag ledig. Trodde det var den första helt "lediga" dagen på hur länge som helst. Men så kom jag på att det är ett litet möte på em. Ett sånt lite viktigt men inte så roligt möte.

På väg hem var jag in på ett Apotek lite längre ifrån mig. Min med hade blivit utskriven. Den stackars sjuka doktorn var tillbaka såg jag på "klistra på lappen". Hoppas hon får vara pigg länge nu, men om dom inte fixar dit nån mer skrivkunnig doktor står det väl inte på förns hon är hemma igen....

Det enda som krånglade i dag var datorn på Apoteket. Apotekaren blev stressad och fick röda prickar i ansiktet. Efter en stund fick han hjälp och jag fick det jag skulle. Medan jag väntade hittade jag dom här. Jag rekomenderade den stressade att prova på. Om han får sitta och "tussa" med ett sånt i kväll är nog allt bra igen i till i morgon.....

Jag ska nog köpa mig ett eget paket och klistra på lite här och var...

 

FRID & LYCKA

var än du nu är

 

 

 

 

 

en avspänd...

Kategori: Allmänt



...inställning till livet




frid & lycka


vem du nu är


på jobb

Kategori: Allmänt

har jag varit. Fick åka på ett möte direkt på morgonen. Hade jag bara kollat almenackan så hade jag vetat. Nu blev det lite överraskande, men det gick bra. En bra dag har jag haft. Skönt att vara tillbaka igamla vanor.

Några andra som är kvar i sina gamla vanor är en Hälsocentral nära mig. Dom ändrar inte på sig i första taget. Efter ett besök på ett apotek nära mig fick jag åka hem och ringa HC. En dam i andra änden skyllde på en sjuk doktor. I allafall skulle nog den sjuka doktorn vara frisk i morgon och rätta till felet :-)  ELLER HUR...En Hälsocentral nära mig har visst bara en doktor, konstigt att hon blir sjuk...NOT.  (Och jag då, jag blir sjuk av att behöva trassla med dom hela tiden.)

För att återgå till gamla vanor på riktigt, kommer här en sån där elak bild igen. Rolig om du frågar mig :-)


FRID & LYCKA
var än du nu är




1:a Advent

Kategori: Allmänt

 

 





FRID & LYCKA
var än du nu är




advent

Kategori: Allmänt

Så här står det på Wikipedia...

Advent kommer av latinets adventus (Domini) som betyder (Herrens) ankomst, även om en vanlig missuppfattning, framför allt bland barn, är att ordet betyder "väntan". Advent är den inledande perioden i det västerländska kyrkoåret.

Historik

Sina historiska rötter har adventsfirandet i julfastan, en fasteperiod som speglade påskfastan och i likhet med denna var 40 dagar lång och därmed omfattade sex söndagar. Denna spegling av påskfastan lever kvar i att Jesu intåg i Jerusalem utgör predikounderlag såväl den första söndagen i advent som på Palmsöndagen. Traditionellt i kyrkan är advent alltså en tid av fasta, förberedelse och väntan inför firandet av Jesu födelse vid jul. Under 1000-talet fick julfastan benämningen "advent" och tiden sattes till fyra veckor.

Adventstiden

Advent inleds fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. De fyra söndagarna fram till jul benämns vardagligt första advent, andra advent och så vidare, eller mera formellt första, andra, tredje och fjärde söndagen i advent. När juldagen infaller på en söndag, som år 2005, blir advent lång jämfört med om juldagen infaller en måndag, som år 2006.

Tiden fram till julafton räknas ned på olika sätt beroende på tradition. På norra halvklotet är det årets mörkaste tid och många hem rymmer under den här tiden en adventsljusstake med fyra ljus, där ett ljus tänds för varje söndag i advent som passerats. En annan nedräkning, populär bland barn, är adventskalendern. Advent blandas i dessa sammanhang ofta ihop med tiden 1–24 december.

Adventsstjärnor

Som förebud inför julen hänger många adventsstjärnor i sina fönster.

Nuförtiden lyser adventsstjärnor i nästan varje fönster under adventsperioden i december. Denna sed är dock inte gammal; någon gång under 1880-talet hängdes den första adventsstjärnan upp i Tyskland. Det tog cirka 50 år för traditionen att nå Sverige. Nuförtiden är de flesta adventsstjärnorna elektriskt upplysta.

Stjärnan symboliserar Betlehems stjärna, den stjärna som visade vägen för de tre vise männen till det nyfödda jesusbarnet i ett stalls krubba. Idag används stjärnorna för att sprida julstämning och längtan till julaftonen.[1]

 

 

 

 

regn hos mig...

Kategori: Allmänt



...visst är det väl lite fel att det regnar på första advent, eller i llafall dagen före. Jag vill att det ska komma snö nu.


Fotade jag mina mossiga saker ? ? ? Nähäedå, kameran blev kvar hemma :-) (Hjärnan också)
Jag var några timmar i Diversehandeln, varje gång jag skulle gå kom det en massa folk, så jag stannade kvar och assisterade Bittan lite.

Å vad är det för jönsar som jobbar i tv-huset. Nu har dom flyttat fram Downtown Abbey en halvtimme, så då missar jag den på Så mycket bättre". Så mycket sämre har det blivit tycker jag.

Nu är det godnatt för frun, jag somnade nån gång vid halv tre i natt, så jag är en aning trött nu.




FRID & LYCKA
var än du nu är

Jag har ju sagt...

Kategori: Allmänt

...tidigare att jag har en ömfotad hjärna. Just nu har jag den i fickan, inlindad i en näsduk. Jag skulle ju fota och visa vad jag gjorde av mossan i går. Har jag inte gjort. Jag lämnade ut allt till Diversehandeln utan att ta ett enda kort. Jag ska försöka plocka in hjärnan på rätt plats till i morgon, när den fått vila på riktigt, så kanske jag kan få till någon bild.
Jag visar entt annat mossarrangemang (lånad bild) som jag skulle vilja göra nån gång.
Visst är den väl underbar?

 

FRID & LYCKA

var än du nu är




mossa mossa på er alla människobarn...

Kategori: Allmänt


En välbehövlig dag i lugn och ro. Jag har suttit på altanen och gjort granar och bolla i mossa. Jag ska fota i morgon när det är ljust så ska du få se. Jag vet inte om man kan vara allergisk mot mossa, jag har aldrig hört någon som är det i allafall.


(bild lånad från nätet)


Att det finns dom som är allergiska mot gran vet jag, kanske nån sån vill ta in lite "skog" och då kan ju en mossgran vara ett alternativ :-)   Jag har suttit och sytt en del också, det tycker jag om. Och lyssnat på fin musik.


http://www.youtube.com/watch?v=_6Qu15k24SA




FRID & LYCKA

var än du nu är



I den stora sorgens famn...

Kategori: Allmänt



Har varit i skogen och plockat mossa med Annika i dag. Det gav lite ro till min sorgsna själ.
Den har lixom kommit ifatt mig, sorgen.

http://www.youtube.com/watch?v=0X8nor38Awo

Jag ska vara hemma i morgon och på fredag. Meningen var att jag skulle jobba i morron, men det tar stopp. Jag blir hemma och fixar med mossa och symaskin i stället.


Va rädd om Dig

LOVE


en ledsen men kreativ dag.

Kategori: Allmänt


Jag har tagit mig an en av mina högar med tyg i dag. Efter att ha bråkat med symaskinen en stund tog jag paus och åkte in till mamma. En kopp kaffe och fint prat hjälpte. Symaskinen fick en rulle ny tråd, efter det blev den mer samarbetsvillig. Resultatet då ? ? ?  Strutar och påsar till förvaring i Jul







När det funkar som jag vill och tänker, mår jag bra av att göra något med händerna. Jag blir lugn och mår ganska bra. Tankarna kommer och går, men när jag samtidigt skapar något känns det bättre. Sakerna jag sytt i dag kommer jag att ta ut till Damernas Diversehandel. Jag kommer även att lämna några till Mackmyra Bruks marknad som är på Lördag. En marknad jag tycker du ska besöka.


I morgon fyller ungen år. Ska slå in hans paket nu, sen är det hopp i säng.


FRID & LYCKA
var än du nu är

 

 



{ }

Kategori: Allmänt









till Dig
som på ett eller annat sätt hört av Dig.

Det värmer.









****

Kategori: Allmänt

sista andetaget

Kategori: Allmänt

tog han strax efter 18 i går kväll.

Pappas sambo, jag och min syster och våra män var med.

Ett andetag, jag kände pulsen på halsen.
Ett andetag och pulsen var borta.
Allt var lugnt.

VILA I FRID PAPPA



Ett stort tack till alla på 105:an.
Ett extra stort tack till SSK Ingela och Ann-Marie och Dr Lasse


andas...

Kategori: Allmänt

...står det på min handled. Det kan jag behöva, ibland glömmer jag helt enkelt bort det.

I dag fick pappa lättare att andas. Dom satte in ett dränage igen och ut kom 2.5 liter vatten. Andningen blev bättre, men pappa blev otroligt trött.
Jag träffade en gammal "jobbarkompis" där på avdelningen i dag. Hon var förr PA till en av mina besökare. För tre år sen fick hon en dotter och sen dess har vi inte träffats. Kul att se henne igen.

På sen em och kväll har jag pysslat med lite saker till Diversehandeln. Ska nog åka ut med det i morgon. Annika sköter affären och jag hälsar på.
Ska hälsa på pappa också så klart.



( och nu tycker jag att det är dax att börja med lite juligare bilder i bloggen, visst är det??? )


FRID & LYCKA
var än du nu är


* * *

Kategori: Allmänt



Maktlös

Hopplös

Sorgsen


Jag kan bara vara...
och det är det som behövs...
bara vara där.





LOVE











* * *

Kategori: Allmänt

Jag gick inte sista dagen på utbildningen (men jag får mitt betyg endå.) I går gjorde jag min redovisning, det gick bra.

Jag har varit hela dagen på sjukhuset. Jag hjälpte till och flytta pappa till ett eget rum, det är bra. Vi pratade lite, läste tidning lite, läste bok lite och vilade mycket. Pratade med ännu en doktor. Läget är det samma, kritiskt. Jag ska vara med honom i morgon också.


FRID & LYCKA






det kunde ha varit värre....

Kategori: Allmänt

kan inte sova....

Kategori: Allmänt

var ska jag ? ? ?

Kategori: Allmänt

Jag kommer att sakna Damernas Diversehandel. (Vi ska ju som du kanske redan vet lägga ner vid årsskiftet. Inte för att vi vill, bara för att vi måste. Vi kommer att få mer än dubbelt så hög hyra och det blir svårt att fixa.)
En dag där ute gör gott för själen. Var ska jag träffa alla människor som ger mig sån energi om jag inte är på Damernas? Var ska jag göra av alla mina saker jag tillverkar om jag inte kan ta ut dom till Diversehandeln. Kommer jag överhuvudtaget göra nåra mer grejer? En förhoppning är att Damernas Diversehandel återuppstår en dag på en annan plats. I dag var det fullt nästan hela dagen. Nya och gamla bekanta kom in. Massor av saker bytte ägare.
En riktigt skön dag ute i Diversehandeln, en precis vanlig dag därute....

Nu blir det tv resten av kvällen, precis som vanligt....






FRID & LYCKA
var än du nu är




däckad...

Kategori: Allmänt

...av migrän. Hela dagen har jag legat med en sjal över ögonen. Inte roligt nånstans.

I går kväll var jag upp till pappa. När jag kom låg han på sängen och lyssnade på radio iklädd blå sjukhuskläder och systerns flerfärgade randiga fingervantar. Han fryser så om händerna så systern lånade ut sina vantar när hon var där dagen innan. Pappa sa att det var flera av sköterskorna som hade kommenterat vantarna. Tycker jag är konstigt. Det är väl helt som det ska med en äldre man i lila-grön-rosa-randiga fingervantar....Han är trött pappa, men humorn finns kvar...

I morgon ska jag vara ute i Diversehandeln. Jag vet att jag kommer att må bättre efter en dag därute, det gör jag alltid. Jag tar med mig några nygjorda strutar som kan användas till det mesta...


 

FRID & LYCKA

 

 

,

tillbaka på 105:an

Kategori: Allmänt

är min pappa. Natten mot tisdag åkte jag ambulans med honom till akuten. Han blev kvar där några timmar och fick sen en plats på 105:an. Mycket vatten har han samlat på sig och det måste ut. Ett dygn på HIA med SIMDAX behandling har han fått, det stärker hjärtat ett tag. Nu hoppas vi alla på lite bättring. Systern är på väg upp dit nu. Vi försöker dela lite på oss för det blir jobbigt när vi är många samtidigt. Jag har telefonkontakt i dag i stället.



Nu ska jag inte tråka ur dig med bara "tråkigheter".
På måndagsmorgon när jag kom till jobbet möttes jag av en fin broderad bonad, fastnitad på en stolpe på parkeringen. "Kaffestunden den bästa är" stod det med en kaffepanna under. Någon har gjort sig besväret att pynta vår jobbparkering. Det är väl det här som kallas tantgraffitti ? Faktiskt klev jag in på jobbet med ett stort leende. Tack, vem du nu är.


 

 

FRID & LYCKA

 

 

 

 

en "muntrauppinförmåndagfilm"

Kategori: Allmänt

idag...

Kategori: Allmänt

...har jag äntligen fått iväg den praktiska delen av min hemuppgift i utbildningen. Det var en beskrivning på vad jag ska göra. Innan jag ska redovisa den om en vecka måste jag skriva lite till och ta några foton.
Jag och mannen åkte ut till Mårtsbo och hämtade en fåtölj till pappa. En som är lite högre och därmed lite lättare för pappa att resa sig från. Han suckade nöjt när han satte sig i den. Jag var kvar och satt och pratade medan mannen åkte hem igen och hämtade ungen, dom skulle in till mannens jobb och köra lite styrketräning. När dom var klara hämtade dom mig. Då var det inte lång stund kvar tills U skulle komma hem, så pappa behövde bara vara ensam en liten stund.
Väl hemma har jag fixat lite smått och gott. Ska sy ihop några vetevärmare och kanske nåt mer. 
En envis huvudvärk har hängt sig kvar hela dagen. Jag är mest rädd att det är bihålorna som krånglar igen. VILL INTE..
I morgon är det jobb igen. Har jag tur kanske jag kan flexa ut lite tidigare. Jag hoppas att poolarn Anette är hos oss hela dagen.


den här "snösnubben" står i min trädgård och väntar



FRID & LYCKA
var än du nu är


såhär....

Kategori: Allmänt

Onsdagen var ingen bra dag alls. En grym huvudvärk satte stopp för det mesta. Skulle egentligen ha varit ut till diversehandeln och fixat. Tur i oturen var att Annika hade lika jä...a ont i huvudet hon.

I torsdags var jag, Anette och Chefen till Uppsala på en temadag om förvärvade hjärnskador. Vi var närmare 100 pers från 16 kommuner. En intressent dag på många sätt. Tågresa dit och hem...

Fredagen var en vanlig dag på jobbet, nästan. Jag trodde jag skulle få flexa ut vid 15.30, men icke. Det visade sig att det inte fanns någon personal hos en av "killarna". Taxi ringde mig och frågade vad han skulle göra. Jag ringde runt och letade folk. Till slut fick "någon" tag på "någon" som skulle gå dit. Den snälla taxi killen stod kvar i ca 40 min och väntade på att "någon" släppte in killen i sitt hem. En missad sjukanmälan var orsaken.  Jag gick hem 16.10 när allt var klart.

I dag har jag och familjen varit en sväng på stan. Lite småfix är avklarat. Nu väntar tv-soffan. Så mycket bättre och Downtown Abbey....härligt.


Ett ljus tänder jag för alla jag saknar....



ett eget ljus tänder jag för en liten, liten kille som jag saknar allra mest..


FRID & LYCKA














long time no hear

Kategori: Allmänt

Jag har inte skrivit nu på några dagar. Blir inte mycket nu heller, men i morgon ska jag uppdatera dig som vill veta, vad som hänt den senaste tiden i karins värld....


Peace & Love
where ever you are

<3





world feud

Kategori: Allmänt

spelar inte jag. Men jag spelar alfapet, eller scrabble på nätet. Vann just en match. Det enda som är lite jobbigt är när motståndaren ska tänka så länge. Jag orkar inte vänta. I det spelet jag är med får man 5 min på sig för att lägga ett ord. Alldeles för länge om du frågar mig. Jag tycker 1 min räcker gott. Jag har provat på world feud, men där tar det åt he...te för lång tid. Folk går ju och fikar mellan orden. Inte alls i min smak.

I dag fick den mensontsdrabbade "tösen" sin vetevärmare. När jag endå var i farten sydde jag en extra, den tog "syrran". Hon kom in "skruttig" och dan på mitt jobb i dag. Hon hade ingen bra dag alls. Hoppas det blir en bättre dag i morgon för henne.

Jag har haft en bra dag. Visst finns oron där i bakhuvudet och jag får "puls" varje gång telefonen ringer. En dam ringde med hemligt nr, det är värst, men hon ville sälja tvättmedel.  -Skulle inte tro det sa jag.

Jag pratade med pappa i går kväll, han hade mer "luft" i rösten och skrattade lite åt nåt jag berättade.
Han är tapper min pappa.

Jag var in på ett apotek lite längre bort i dag. Där var dom helt utflippade. Damen bakom disken gjorde diskreta miner åt en stressad pensionär (från A-laget) som hade bråttom. När hon såg att jag garvade började hon sjunga högt på nån svensk gammal slagdänga.  Eftersom klockan var ca 10.30 frågade jag om jag kanske skulle komma tillbaka på eftermiddagen i stället och se hur dom mådde då. Absolut, gör det sa hon. Då frågade jag lite försynt om dom hade nallat av medicinförrådet. Mannen som också var bakom disken sa att det hade dom, dom hade haft pillerprovning på morgonen innan dom öppnade. Helt klart hade dom fått prova andra sorter än dom på ett apotek nära mig :-)
-Jag visste det. Jag har ju sagt det tidigare att jag misstänkt att dom gör det. I dag fick jag det bekräftat.


FRID & LYCKA

var än du nu är