karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

sicken dag...

Kategori: Allmänt

...varmt i dag också. På em var jag in till "grannarna" och sjöng kareoke. En energikick utan dess like. Alla var där. Markoolio, Magnus Uggla, ACDC och Abba, bara för att nämna några. Och dansen, vicka stjärnor. Hur kul som helst. Tack Kulturverkstan, jag och mina "kamrater"kommer att sakna fredagseftermiddagarna inne hos er. Önskar er lycka till med det nya projektet.


 




Veckan har gått fort. Skola två dagar och jobb två dagar. I dag kom jag på vad jag skall göra för praktisk redovisning när vi kommer tillbaka för sista två dagarna i utbildningen. Kreativt/animerat blir det. Kul blir det. Kanske ? ? ? Jag måste komma igång med skrivandet också. Vi fick två uppgifter den här gången, en praktisk och en teoretisk. Nemas problemas. Jobbet är "stabilt ostabilt" fortfarande. Just nu är det ganska ok ändå, jag har ju M-L med mig. Utan M-L inget Hopp. Å Anette är där och fixar på mina lediga dagar. Hon har kvar en del av sina ansvarsgrejer för att inte jag ska få allt. Det tackar jag för.

I morgon skall jag vara ute i Diversehandeln. Det ska bli bra. Jag mår alltid bra därute.
Lite roligt var att jag fick ett mail från en för mig okänd person som undrade om vi har en speciell sak att sälja hos oss. Det har vi. Jag ska fota och skicka henne bilder i morgon.


Nu är det lite tittande runt på andra bloggar, sen sängen och boken som gäller.


                   FRID & LYCKA
                  var än du nu är




meningen med livet: II

Kategori: Allmänt




Jag har en enkel syn på livet.

Håll ögonen öppna och lev på.




Lawrence Olivier  1907-1989


meningen med livet: I

Kategori: Allmänt



Alltså, jag vill inte bli filosofisk och högtravande,
men jag måste ändå säga att om man lever
måste man flaxa med armar och ben,
man måste skutta runt ordentligt,
för livet är raka motsatsen till döden,
och därför måste man åtminstone tänka högljutt och färgstarkt,
annars är man inte levande.


Mel Brooks


det är mycke/varmt nu!!!!!

Kategori: Allmänt

Jag som varit lite avis på systern som är i varma Spanien. I dag var det 26 grader varmt här hemma. Jag fick ta av ullkoftan fram på eftermiddagen :-) Var kom den värmen ifrån ? ? ? Jag tycker hon kan komma hem nu den där systern. Hon är ju inte precis ett telefonsamtal bort, som jag tycker att hon skall vara. Åsså "syrran" då, var har hon tagit vägen? Men antagligen är det jag som tagit vägen och borde höra av mig. Men det är ju det här med tiden. Jag har egentligen massor av tid, men jag lyckas ändå inte få ihop allt jag vill. Mitt aldeles egna problem som bara jag kan göra ngt åt. Prioritera heter det med ett fint ord. Prioritera. Jag gör ju det, men med vänner som har andra arbetstider och intressen så är det svårt ibland.  (jag finns ute i diversehandeln på lördag och tar gärna emot besök där)
I dag har det tillverkats fler fina kort som skickas iväg. Hoppas alla kommer fram innan systern kommer därifrån. Jag kan bara säga, systern, när du får ett kort med tre hjärtan på, håll det uppockner, alltså så hjärtat blir uppockner. Hysteriskt. När du sen får träffa konstnären kommer du få svårt att inte le ;-)







Frid & Lycka
var än du nu är





hyllning till MOSTER

Kategori: Allmänt

fulllärd....

Kategori: Allmänt

NOT.
Jag glömde att skriva en viktig sak igår. ONTOLOGISKA NIVÅER = högre och lägre strukturer av det som existerar och som vi kanske använder samma ord för, te.x lärande.
Men du ser ju vad man kan lära sig på en utbildning i Pedagogiskt Ledarskap.

Vad har jag lärt mig i dag då? ? ? Jag har svårt att peka på ngt speciellt just nu, kanske kommer jag på det i morgon.  En en sak har jag dock fått klart för mig. Vi är många duktiga medarbetare som gör ett kanonjobb "därute". (om än något livliga, idag när min grupp hade redovisning knackade det på dörren och en man kom in och undrade om vi kunde dämpa oss något, vi störde tydligen klassrummet intill.) Mina arbetskamrater på Brynäs är dom allra bästa.



http://www.youtube.com/watch?v=1KRhO4kbGt4&feature=related



                            Love 


? ? ?

Kategori: Allmänt

vad har jag att säga om den här dagen ? ? ?  HA....



http://www.youtube.com/watch?v=k5tqJe5W2gI&feature=related



mycket möjligt att jag har en trasig DNA stege jag också....


                             FRID & LYCKA
                             var än du nu är



äppelmannen...

Kategori: Allmänt

...kommer varje höst. Vi har bott här i ca 20 år och han kommer varje år och hämtar äpplen. Jag vet inte ens vad han heter, vet bara att han bor i radhusen "ovanför" oss. Han hade fått äpplen av de tidigare ägarna och vi lixom ärvde honom. I år har vi väldigt lite äpplen, men jag skulle aldrig neka äppelmannen att plocka. Hans fru gör äppelmos som räcker åt dom till nästa år.

 





Jag har nog nån infektion i kroppen. Orkar ingenting. Blir helt svettig bara av att flytta mig från ett rum till ett annat. Var ute och hägde tvätt och blev totalt slut. Bihålorna gör ont, men halsen har blivit bättre.
I morgon är det utbildning igen, så det är väl bara till och stoppa i mig alvedon och hoppas på det bästa.
I dag har jag bara kört några maskiner tvätt. Har inte orkat nåt annat. Mannen var ute och fixade och kom in med ett ryggskott. Inte bra. Han släpar sig fram och säger att det är Ok. Eller hur....Han får ringa B-G i morgon så han kan bryta till det.

Nu ska jag sätta mig en stund på balkongen. Solen skiner där just nu. Med en filt och en bok blir det nog perfekt. Jag behöver lite frisk luft känner jag.

                    FRID & LYCKA
                    var än du nu är


justera...

Kategori: Allmänt

...ryggen själv. Det lärde min syster mig för länge sen och det är jag evigt tacksam för. Ibland måste jag gå till
B-G, men i dag kunde jag knäcka själv. En låsning i bröstryggen fixades i soffan, liggandes över divandelen med huvudet nästan i golvet. Ett knäpp och jag kan andas normalt igen. Systern rycker in som justerare emellanåt, men inte idag. Systern befinner sig i en annan del av världen för tillfället, en del där det är varmt och skönt. Löjligt om du frågar mig. (Jag gör mitt bästa att störa henne med konstiga kort och tjatiga mail.)

En ganska bra dag har jag haft, förutom det här med ryggen. Å så har jag ont i halsen. Jag brukar inte ha ont i halsen, tror jag i allafall. Ibland förtränger jag obehagliga saker, som att jag har varit sjuk tex. Jag tror att det var tio år sen när det var tio dagar. En ganska bra egenskap....tills sanningen kommer ikapp. Då är det inte lika bra.

En kopp the får det bli nu...kanske med lite honung...det brukar göra susen...

.





FRID & LYCKA
var än du nu är


inte lova...

Kategori: Allmänt

...det jag inte håller. Har inte fotat nåt i dag. När jag skulle göra det var det slut på batteriet i kameran och sen glömde jag det. Jag har haft en lugn skön dag. Var och handlade några nya blommor till vardagsrummet, sen hemma.





Åsså en sak till. Annika. Tack Annika. Hur kunde jag glömma ditt namn i Lördags? ? ? Men som den rättskaffens människa du är så påminde du mig. 

Frid & Lycka
var än du nu är


SKÄMS...

Kategori: Allmänt

...på väg hem från jobbet gick jag in på en affär. Gissa vad???? Dom hade tagit fram julsaker. Å fast det bar mig emot köpte jag två adventsljusstakar. Jag ska visa en bild i morgon, dom ligger kvar i bilen. Köpa julsaker i september.....men jag kunde inte låta bli, inte till det priset. Kanske smyger jag förbi och köper två till :-)
Å när jag tänker efter, det är faktiskt bara tre månader kvar till julafton...

bjuder dig här på en av mina favoritjulsånger...enjoy

http://www.youtube.com/watch?v=fNEVOlxEQDk&feature=related









                                                FRID & LYCKA
                                               var än du nu är


ännu en aning

Kategori: Allmänt

bättre, men inte alls bra.

Konserten i fredags var bra och energigivande. Dagen på Diversehandeln var om ännu mer härlig och energigivande.  Bästa stunden på dagen var när J kom gående förbi, stödd av sina två bröder. Härligt att se, stort lycka till med allt. Trevliga samtal med vänner och goda grannar. Tack för det Maria, Monika, Jimmy, Venla, Lii och hennes faster och alla ni andra jag glömt namnet på.




I morgon är det jobb igen och det känns helt OK


FRID & LYCKA

en aning...

Kategori: Allmänt

...bättre i dag.
Ungen följde med och handlade i mataffären. Ett stort tack till honom, det är så mycket lättare med hjälp. Besökte ett apotek nära mig också, där fick ungen svar på vilka apotek som är riktiga apotek. Jag fattade vad han menade och det gjorde den rara apotekaren också. Hon talade om att apoteket på sjukhuset och det på nian bredvid claes ohlsson är dom riktiga statliga apoteken. Alla andra är privata, men precis lika riktiga dom med :-)

Jag har skickat iväg min hemuppgift till läraren nu. Väntar bara på att få bekräftat att den kommit fram till rätt person.

Om aningen bättre håller i sig skall jag ta med mannen på konsert i kväll. Jag tror att det blir en riktigt energigivande tillställning.

 




FRID & LYCKA

kom du med

Kategori: Allmänt


min vän Lii vill att jag ger det här till alla jag känner...




Länge leve livet

Den 16:e september kl. 18 firas i

Valbo kyrka en kväll för livet. För

20 år sedan höll mitt liv på att tas

ifrån mig. Idag, tjugo år senare vill

jag hylla livet. Det levande får en

kväll full av toner i form av musik,

sång och lyrik. En kväll för livet. En

kväll för oss. Jag vill ge allt och alla

levande en känsla av högsta vinsten!

Välkomna!    Lii Tjörneryd

hemma...

Kategori: Allmänt

...från jobbet. Allt gör ont. Både innuti och utanpå. Jag har mest vilat i dag. Har ingen som helst energi.




Love



så trött

Kategori: Allmänt

så trött. Inte sovtrött direkt. Kan man säga att man är allmänt trött? I så fall är det det jag är, allmänt trött.



Annika och jag styrslade om lite ute i Diversehandeln i dag. Bra blev det. Min rygg däremot blev inte bra. Jag tror att det blev en liten sträckning bara, inget större fel, men det gör ont. På Lördag är det jag som skall vara där ute och ta emot alla trevliga människor som kommer. Det är ett perfekt ställe att vara på när man är trött och behöver lite positiv energi. 



                                             Frid & Lycka
                                           var än du nu är




{ }

Kategori: Allmänt


Tack M-L
Tack mamma
Tack Håkan





frid & lycka




en helg i karinkarins liv

Kategori: Allmänt

Skitlördag...

I dag söndag har jag varit ute i Mackmyra. Bruksparkens vänner hade ordnat lite i parken. Jag och Annika gick tipspromenaden. Jag fick 8 rätt av tio och fick ett fint pris



 (Annika fick 9 rätt, men hon bor ju faktiskt på bruket). Vi fikade och jag fick passa "Brukspatronens" hund en stund. En fin labrador med mjuka öron. I parken träffade jag en av mina lärare i Ledarskapsutbildningen. Hon bor visst ute där nånstans och stod och grillade korv åt hungriga besökare. Hon kom på vad jag gick för utbildning och vad jag jobbar i för grupp. Bra komihåg...
En mässingsorkester spelade utanför det gamla lusthuset  


  

 

och solen nästan sken...


En tur in på en skoaffär gjorde jag också. Såg ett par kängor i går som jag inte kunde glömma. Dom var som gjorda för mig. :-)


                            FRID & LYCKA

                           var än du nu är


växlande molnighet...

Kategori: Allmänt

..mot molnigt ! ! !  Va e de för en väderleksrapport ? ? ? Han sa så på radion.

Tänkte jag skulle berätta om gårdagen. När mamman väl blev färdig bortemot eftermiddan åkte vi till en garnaffär nära henne. Hon stickar modeller åt dom och som betalning får hon garn. Nu hade hon många nystan att hämta ut. Mamman delade glatt med sig så jag fick garn till två sjalar. Systern får också, en sjal som mamman dessutom stickar åt henne. Hon är allt bra snäll den där gamla mamman :-)



                        bild lånad av Tatto-Boo


På kvällen såg jag lite på True Talent. Jacob är kvar... grattis.

I dag då ? Jo en ganska lugn och skön dag. Lite ont i ryggen men det är synd å klaga.


                     FRID & LYCKA
                    var än du nu är

belöning väntar

Kategori: Allmänt

jag får en undersökning hemskickad på mailen en gång i månaden. tar nån minut att kryssa i. Som tack ska jag få en belöning. Jag valde tre nummer av tidningen jag "arbetar åt". Ska bli kul Det är alltid roligt med post i brevlådan som jag inte måste betala för. Gratis är kul. Förhoppningsvis kommer tidningarna utan vidare krav.



Jag har sen jag klev upp i morse  svarat på undersökning, läst bloggar, skrivit det här, matat katterna, vattnat blommorna, fikat, fixat i ordning mig åsså ringde jag mamman för att tala om att jag är på väg. Du får ta minst en halvtimme på dig svarade hon. Vad gör gamla tanter på morgonen egentligen. Jag är gammal och har hunnit allt det här, allt utom att klä på mig och fika gjorde jag som tidsfördriv för att int bli för tidig. Så ska hon ha minst en halvtimme på sig....jag fattar inte....det är bara en myt att pensionärer kliver upp tidigt på morgonen. Jag vet inte en enda, dom går och lägger sig tidigt på morgonen, det är mer sant tror jag. Moster Gun tex, hon skickar mail mitt i nätterna...varför är du vaken då moster Gun  ? ? ? ?


                             FRID & LYCKA
                             var än du nu är



två dar på jobbet

Kategori: Allmänt

... allt är sig likt...nästan. Jag jobbar med M-L nu. Den här månaden ut. Sen vet jag inte. Jag tror ingen vet. Inte världens mest stabila situation, men vad skall jag göra. Jag är i allafall jätteglad och tacksam att det är M-L som är hos mig, hon är en klippa.
I morgon skall jag med mamman och köpa garn. Jag är lite sticksugen men vet inte riktigt vad det blir.
Om du nu möjligen undrar hur det är med "kattfan" så kan jag tala om att han är som vanligt igen. Häromdagen trodde han att han var en liten smidig katt som kunde klättra via spaljen upp på altantaket. Det kunde han inte. Ett ganska misslyckat försök kan jag säga. För att vara en katt som knappt kan hoppa direkt upp på köksbordet utan att passera en stol var det lite väl våghalsigt att ens försöka.



Köksbordet gillar han. Helst om det ligger en ny ren duk där, eller en hög med papper att klämma ner sig på. Inte kan jag bli arg på MIlou för det. Han kan gärna ligga där och knöla ihop alla tråkiga räkningar och diverse reklam :-)  Milou är som sagt frisk, men nu är Malva sur och mer förvirrad än vanligt. Hon saknar sin kompisar på andra sidan häcken. Tur dom kommer hem snart.



                       FRID & LYCKA
                      var än du nu är



                     

Hawaii

Kategori: Allmänt

I går kom fina Anton 6 år som bor granne med Diversehandel och hälsade på. Ibland är mamma eller pappa och lillebror Adrian med. I går kom han ensam. Han berättade för mig om sin lillebrors Dop som han varit med på tidigare under dagen. Stolt berättade han att -"han fått hälla i vatten och stått där framme". Vi har en burk med klubbor i i Diversehandeln, som vi brukar bjuda barn på, Anton valde en blå. Vi satt på trappen i solen och pratade.


Efter en stund sa han -" Jag tycker om den här affären. Den är mycket bättre än sån där man köper kläder på. Vuxna har det bra och barn har det bra och äter godis. Det är nästan som och vara i Hawaii, fast lite mindre"

En komplimang i världsklass....

på väg ut till Diversehandeln...

Kategori: Allmänt

...är jag. Det ska bli kul. Eftersom solen lyser kan jag nog sitta utanför och få färg på bleka ansiktet. Jag har sagt det förr, jag kommer nog att säga det igen. - Mötet med alla människor ute i Diversehandeln har gett och ger mig så mycket. Massor av nya bekanta har jag fått, människor som jag förmodligen aldrig skulle mött annars. Visst, jag säljer en del och får tillbaka lite av det jag satsat, men det är människorna som är den stora vinsten. Vi driver ju Damernas Diversehandel som en ren Hobbyverksamhet, och det kommer den alltid att vara. Våra medhantverkare är fantastiska kvinnor ( vi har bara damer, men herrar är välkomna) som jag är så glad att de vill vara med. Det kanske är dax för en gemensam träff/fest nån kväll framöver...





FRID & LYCKA

 

sov gott

Kategori: Allmänt

Mamman...

Kategori: Allmänt

...har under hela mitt liv haft ett extra arbete. Hon har inte slutat det än fast hon är pensionär sen ganska många år. Trots att jag och systern är "gamla" fortsätter hon. Antagligen sätter hon dit sina vänner och bekanta emellanåt också. Alltid i all välmening. Vad arbetar hon med undrar du nu. Jo, hon är SPRÅKPOLIS. Säger jag att någon är lika gammal som mig, säger hon genast jag, lika gammal som jag. Säger jag till han, säger hon till honom, och så vidare. Jag vet att enda stavas enda, men ibland blir det ända endå. Det ser hon direkt. Här om dagen stavade jag match fel. Inte bra.
Nu har ju jag bestämt mig för att skriva som jag tänker här på bloggen. Tex skriva jobb i stället för arbete, skriva lixom det låter...inte vara så korrekt. Mamman får fortsätta sitt extraknäck bäst hon vill :-)   Jag har ju lärt mig en hel del av henne genom åren. Tack för dina "ingripanden" mamman. {  }



Jag träffade en jättetrevlig Dr i dag. Hon sa att jag var en adekvat person....det du....



                                        Peace & Love


Jacob...

Kategori: Allmänt

Gordin är med i True Talent. Jag har inte sett programmet, bara ett litet klipp på nätet.  Jag har hört honom live och han är riktigt bra.

http://www.youtube.com/watch?v=W6hXCzDbgIY&feature=related 


Tävlar i tv. Jacob Gordin räddades  kvar i TV3:s ”True Talent” av coachen Pernilla Andersson.

nu har jag landat...

Kategori: Allmänt

Jag pratade med mamman när jag precis kommit hem från skolan. Hon tyckte jag "speedad". Så många nya intryck och tankar på några dagar kan bli lite för mycket för min ömfotade hjärna. En stund med avspänning och vila gjorde susen.
Nu ska jag vila ännu mer, sova, för att orka med att besöka en HC nära mig i morgon. Efter att ha varit dit hoppas jag att jag inte kommer att plåga dig med fler arga inlägg om dom på ett mycket långt tag. :-)

Lite göra klart grejer har jag att ta itu med.  Jag håller på med några ramar/tavlor som skall ut till Diversehandeln.



Har hittat ett material som gör så att det ser ut som oputsat murbruk ungefär. Här har jag bara tryckt in en boksida, ganska fint det också. Jag har gjort några spegelramar också.


Vad ska jag göra mer i morgon ? ? ?





                             FRID & LYCKA
                            var än du nu är

 

märklig

Kategori: Allmänt

En märklig känsla. Jag är under utbildning. Jag skall bli bättre i mitt jobb, i mitt "ledarskap". Jag är på väg mot något. Förhoppningsvis något positivt. 
Så får jag ett telefonsamtal. En av mina besökare har avlidit. Sorgligt, men besökaren som varit dålig en längre tid behöver inte kämpa mer.
Så kan en dag se ut.
Båda på väg men åt helt skilda håll.




Vila i frid M.