karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

va e de för en da

Kategori: Allmänt



e de en vanli da
nä de e ingen vanli da
för de e vårans bröllopsda
hurra
hurra
hurra




Love you always and forever





 

stackars mamman

Kategori: Allmänt

... när jag satt och skrev i morse på jobbet ringde min mobil. Såg att det va mamman. Hon ringer nästan aldrig på mobilen och definitivt inte vid den tiden. Jag svarade och en något dämpad mamma sa att hon skurit sig i fingret. Som den goda dotter jag är sa jag bara : jag kommer. Mamman bor bara några minuter ifrån mitt jobb så jag ilade dit i duggregnet. När jag kom fram satt hon lite blek i köket med fingret i vädret. Det blödde rätt rejält. Syster Karin plåstrade om och förmanade. Mamman bara nickade. Hon ringde mig nu på kvällen och sa att de hade blödigt lite igen. Syster Karin får åka på hembesök i morgon igen och lägga om på nytt. Ta det lugn till dess mamman :-)



Take Care

skrivkramp...

Kategori: Allmänt

I dag satt jag halva dagen och skrev på jobbet. Först för hand och sen på datorn. Inte blev jag klar heller, så i morgon får jag fortsätta. Det är en massa papper hela tiden. När ett är klart kommer ett annat och sen ska allt göras om från början. Det är ett evighetsjobb.


Efter i morgon har jag tolv dagars ledighet. Under den tiden skall en student firas. Ungen går ut från Teknik Samhällsbygnad. En fest ska vi ställa till med, inget stort, men en fest ska det bli. Och det braiga är att jag är ledig många dagar innan den går av stapeln.
En annan sak som skall göras under lediga dagarna är ett fylleri. Jag vill, men det gör ju så ont.

Inget på tv lockar i kväll, så efter den obligatoriska snigeljakten blir det bokläsning. Jag har bara några sidor kvar av Lyckans hjul av Kajsa Ingemarsson. En feelgood roman stod det på boken och jag håller med. (Jag började på en annan men den var så obehaglig så jag fick lägga undan den)

                                                Pau & Felicitat

vem är det...

Kategori: Allmänt

...som klampar på min bro ? ? ? Spåren leder utifrån och in på altanen. Där är golvet helt täckt av mattor så spåren upphör. 




Förmodligen är det spår efter den som smyger omkring inne och gömmer saker för mig. Jag blir galen på allt letande. Jag vet ju precis var jag har allt, så det är mycket mystiskt att saker försvinner :-)


Nu är det god natt...

                       Frid & Lycka



Mor är rar

Kategori: Allmänt

Moder

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Mor)
Hoppa till: navigering, sök
För den ungerska staden, se Mór. För folkslaget mor, se morer. För molnkännetecknet mamma, se mamma (moln)

Moder, även mor eller mamma, är den kvinnliga föräldern till ett barn. Den manliga motsvarigheten till mor är far.

Modersbegreppet används även ofta bildligt om något som är upphov till något annat, exempelvis ett moderbolag. Det kan också syfta på en central och viktig beståndsdel, exempelvis moderkortet i en dator eller moderskeppet i en (rymd)flotta. Modersbegreppet används även för att personifiera geografiska områden, exempelvis Moder jord och Moder Svea (Sverige).






Mor lilla mor, vem är väl som du, jo ingen i hela världen.

Säger härmed grattis på Mors Dag till alla mammor, vilken sort ni än är.

                          FRID & LYCKA

 

diversehandeln - sthlm marathon 0 - 1

Kategori: Allmänt

Medan jag hade en lugn och skön dag ute i Diversehandeln sprang mannen sitt tionde Stockholm marathon. GRATTIS.... du klarade det den här gången också.

 
jag är så stolt över Dig...

                                LOVE

Migrän...

Kategori: Allmänt

...ett grönjävligt tillstånd. Jag kunde inte läsa tidningen i morse. Det flimmrade konstigt och sen kom de fina ljusblå sicksack blixtrarna. Bara att plocka i mig tabletter och tillbaka till sängen. Jag har faktiskt sovit nästan hela dagen. NU har jag en molande huvudvärk, sån där "eftervärk" , men den är uthärdlig. Så min vana trogen uteblev jag från festen. Jag som hade strukit min nya fina tunika och packat ner finskorna :-(  Men vad är väl en fest mot en huvudvärkskväll i soffan med ösregn utanför .:.

I morgon skall jag avara ute i Damernas Diversehandel hela dagen. Jag får sitta där och hålla tummarna för mannen som ska springa - hela dagen :-)LYCKA TILL

underbara...

Kategori: Allmänt

...syrener. Hela gården doftar av alla syrener och jag vill inte gå in. 



Annars då ? Ja i dag har det varit en ganska vanlig dag på jobbet. Det som skillde sig från alla andra dagar var väl att vi slutade strax efter fem eftersom vi hade APT.
I morgon ska "partypiglan" på fest, en kollega går i pension och henne ska vi ha en liten avtackningstillställning för.
Efter den ska jag hem och peppa mannen som ska springa sitt tionde Stockholm marathon på Lördag. Som tur är är hela loppet väl markerat så han inte springer bort sig. Härom dagen kom han hem och var förbannad. Hans kära klocka hade lagt av flera kilometer hemifrån. Och inte nog med det, hela den löprundan var försvunnen. Kanske beror på att du egentligen inte har varit ute och sprungit sa jag...inte populärt alls kan jag lova. Men om klockan säger att du inte har sprungit så har du väl inte det sa jag då, ännu mindre poulärt kan kag säga. Jamen din fantastiska klocka har ju hållit reda på varenda backe och varenda sväng tidigare, kan det inte vara så att du i självaverket satt och fikade nån stans försökte jag lite tyst...då gick han... Men som sagt, sthlm marathon kan bara springas på ett sätt...framåt. Hejja :-)


                                  FRID & LYCKA

ännu en dag i paradiset.....

Kategori: Allmänt

Annika och jag var och fixade lite i Diversehandeln i dag. Vi skulle bara ta bort lite saker men plötsligt hade vi flyttat runt på det mesta. Ovanligt, nä inte direkt. Vi blev i allafall nöjda och trötta. Som ofta när vi är där och grejar fick vi besök. Bättan kom och fikade lite och köpte en bok och en trä mobil.
Jag fotade alla våra kaffekoppar som vi har i vårt lilla "cafe". Vi säljer ju dom också om någon vill ha och det är ju lite besvärligt att ha prislappar på alla när vi diskar dom med jämna mellanrum. Nu finns alla på en väldigt tydlig lista med bild och pris. Alla är inte till salu. Vi har egna favoriter som vi vill ha kvar. Lite roligt tyckte jag det var när Annika visade en kopp och sa att vi inte kan sälja den. Varför då sa jag. Det är din mammas favorit svarade hon....det visste inte jag :-)

 



Det här är inte min och inte mammans  favvo, men jag gillar den.

Nu ska jag på snigeljakt...sen Greys Anathomy.

Frid & Lycka


det är inte alltid...

Kategori: Allmänt

...bäst att tala om precis vad man ska göra innan man gör det.
Jag är van att göra det i mitt jobb, där är det många gånger ett måste. Om jag inte talar om innan, ibland även visar, så kan besökaren bara vägra. Men det är på mitt jobb det.
I dag var jag på underredesbesiktning. Naturligtvis var det en "elev" med, eller rättare sagt en läkare som skulle lära sig även den här sortens undersökning. Den mycket rara barnmorskan förklarade väldigt noga och pedagogiskt vad hon skullle göra och vad som var viktigt att tänka på. Ville jag höra det? Näe, verkligen inte. Hon tog ett "tre portioners" prov....hur kul låter inte det...jag utelämnar alla andra roliga saker jag fick höra/veta. Kan bara ge rådet, nästa gång du ska iväg på nåt liknande, be att få en "elev" eller varför inte en "praktikant" med. Det gör besöket lite, ja hur ska jag uttrycka det...annorlunda :-)



FRID & LYCKA



 

det bidde...

Kategori: Allmänt

...ingen hammockvila i dag. Blåsten ställde till det, i dag också. Jag har i stället fixat lite inne. Nu sitter jag och funderar på om jag ska sy ett till kuddfodral, ett lite större. Jag har ju tyg kvar av det jag köpte igår. Eller så ska jag lägga mig tidigt och läsa. Jag håller på med en riktigt bra bok nu, Tusenskönor av Kristina Ohlsson.

Vi hade en riktigt bra dag på jobbet i dag om du frågar mig. Lugn och skön. Anette var på utvecklingssamtal på em och jag satt ute en stund i solen med två av våra besökare. Vi var lika nöjda alla tre. Fast det blåste var det varmt och skönt där vi satt i lä. En stor fördel med mitt jobb är att vi kan välja att vara ute en del när vädret tillåter.





I morgon är det en ny dag, en ny arbetsdag. Det känns helt OK. Åsså har jag lovat att hålla tummarna för Fröken Chefen som ska till tandläkaren med sin onda tand. Stackarn satt på möte med tandvärk i dag. Kan inte ha varit lätt med tanke på vem hon hade möte med :-)

                    Frid & Lycka


en helsvart...

Kategori: Allmänt

...hammock blev det. Jag bestämde allt. Mannen och ungen skulle absolut med, dom hade nåt väldigt viktigt dom skulle göra. Naturligtvis hade dom andra ideer om vad för hammock vi skulle ha. Men jag bestämde. För att pigg upp det svarta köpte jag en bit tyg och sydde två kuddar, åsså köpte jag två fleece filtar. Jag har provsuttit och den är superskön. Tyvärr gjorde blåsten att jag inte ville sitta så länge, men i morgon efter jobbet...



 

FRID & LYCKA


 

inte alls...

Kategori: Allmänt

...som jag tänkt mig blev den här dagen. Inte alls. Jag hade tänkt mig loppis, hammock köp och kanske en skön stund i solen. Hade tänkt ja...
Ungen hade provat kostymen igår här hemma och var inte riktigt nöjd. Tillbaka med allt och börja om från början. I dag får vi tacka det otroligt trevliga tjejjen på Brothers och Sisters för hjälpen. Nu tror jag ungen är nöjd på riktigtriktigt.
På väg hem körde vi förbi en bakluckeloppis. Fick mannen att stanna, inte så svårt då loppisen var på biltemas parkering. Jag gick själv omkring och tittade och hittade ett i mitt tycke perfekt köksbord. När mannen kom ut från stället han valt att besöka försökte jag visa honom bordet. PÅ 20 meters håll sa han bara nej. Vi har ett sånt. Fantastisk syn han har, det finns inte något på det bordet som liknar det vi har. Så vi åkte hem, mindre glad, men jag orkade inte strida för bordet.




I morgon ska jag åka SJÄLV och titta på en hammock. 
Har alltid tänkt att jag vill ha en i trä, men har upptäckt att dom som inte är i trä ofta är skönare...


                      FRID & LYCKA


i give you my morning

Kategori: Allmänt

och sniglar...

Kategori: Allmänt

Kommer du ihåg Mora Träsk´s "Nu ska vi gå på tigerjakt" ?   Jag går på Snigeljakt, varje kväll jagar jag dom slemmiga sakerna. Det är helt otroligt vad en äcklig mördarsnigel kan glufsa i sig. Har du nåt bra sätt att utrota otygen??? Alla svar tas tacksamt emot.




 Snigel från Björnes Magasin däremot, han kan få bo hos mig.


               FRID & LYCKA

pissmyror

Kategori: Allmänt

finns det i min trädgård. Jag har rensat land och flyttat på några växter. Och blivit biten av pissmyror. Inte roligt alls. Men fint blir det och massor finns det kvar att rensa. Blir det någonsin färdigrensat i en trädgård. Nä, jag tror inte det, det kommer nytt hela tiden.







Men som någon klok person har sagt " Ogräs är också blommor, när man väl lärt känna dom"


                      frid & lycka


lite grand från under

Kategori: Allmänt

Jag har fotat min Tolvgudablomma lite underifrån... 

                                           
               
     
 


Än så länge ärdet bara två stänglar som blommar. Den vet sitt namn och sträcker sig stolt mot den blå himlen..




მშვიდობა და ბედნიერება



vila...

Kategori: Allmänt

...från allt är skönt i bland. I dag har jag vilat. Bara suttis i solen och läst.
Eller inte bara, jag har sandpapprat och målat en stol. Jag gillar att måla, men inte att slipa. Men underarbetet är viktigt, har jag hört :-)

Jag började dagen med att ringa systern och be om ursäkt och förklara "missödet" med hennes vindspel. Hon suckade lite trött, men blev inte arg. Jag erbjöd mig att göra om dom åt henne, men hon fixar det själv. Hon törs väl inte låta mig komma i närheten av dom igen. Om du besöker Damernas Diversehandel på Lördag får du träffa systern och med lite tur även höra plinget från ett vindspel.





                               FRID & LYCKA


systern...

Kategori: Allmänt

...blir nog inte så glad när hon får sina "vindspel" i morgon. Det är lixom inte några vindspel längre. Det är mer som en härva av nylonlina, nycklar och spikband. Jag lämnade dom hos mamman som hjälpte mig att klippa loss en startkabel som också ingick i härvan ett tag. Det var inte meningen att de fyra vindspelen skulle ligga i bakluckan på min bil så länge. Dom skulle hängas upp ute i diversehandeln för flera dagar sen. MEN ....när jag skulle ta ut dom ur bilen hade dom redan tjorvat ihop sig lite så jag skulle göra det sen, en annan dag. I dag var en annan dag. Till min stora förvåning fanns det inte längre några vindspel utan bara ett trassel. Jag kanske borde ringa och förklara för systern. Jo det ska jag,  sen, en annan dag :-)  Mamman har lovat att lämna över påsen dom ligger i till systern i morgon. Det var bestämt redan innan jag upptäckte det lilla "trasslet" eller vad jag nu ska säga..... Faktum är att det är så illa att allt måste göras om från början, undrar vad systern säger :-(






kanske vågar jag föreslå att systern gör en lampa av det hela.....


                            { PEACE }


kommer du ihåg

Kategori: Allmänt

att jag berättat om mannens superklocka. Lyckligt berättade han att han fått användning av den i går. Han sprang nämligen vilse när han var ute på sin löprunda. Han vek tydligen av åt fel håll mitt på skogen. Men som väl var kunde klockan tala om för honom vart han varit när han kom hem. SUPERBRA, verkligen. 
JAG skulle vilja ha en klocka som kunde tala om för mig hur jag ska gå så jag inte behöver komma vilse. Men det är ju jag det.





Paqe & Lumturi



en kostym

Kategori: Allmänt

stod på inköpslistan i dag. Avklarat på en halvtimme och jag fick naturligtvis betala. Jag som trodde vi skulle få hålla på hela dagen var mycket nöjd, ungen också. Ytterligare ett bevis på att han har ärv en god egenskap från mig, han är snabb när vi handlar. :-) Ett stort tack till den gulliga tjejjen på MQ i Valbo som hjälpte oss med storlek.

Har precis lämnat tv soffan efter tre låtar i melodifestivalen. Hejja Frankrike, vilken sötnos. Jag tycker faktiskt om låten också. http://www.youtube.com/watch?v=uEb7hRo-Qyk&feature=player_embedded
Har inte hört nån annan förutom Sverige och dom två som var efter Frankrike och som jag redan glömt hur dom lät .Inte tänker jag ta ta reda på det heller.  Har lovat systern att jag ska bjuda henne på lunch om Sverige vinner, kanske kan hon bjuda mig om Frankrike vinner ? ? ?



                 
                                         FRID & LYCKA

jag ger dig min morgon...

Kategori: Allmänt

piratkatt ? ? ?

Kategori: Allmänt

Jag fattade inte först vad mannen dillade om när han sa att det satt en piratkatt på vår farstukvist. Men sen förstod jag att det var Milou kopian som var här. Det är en katt som är på pricken lik Milou, lite mindre bara. Han har kommit och gått här i några år nu.



      


På den här bilden är Milou rakad i pannan efter ett veterinärbesök. Han hade varit i fajt, kanske med Piraten, och fått ett fult inflammerat sår som måste behandlas. Inte ovanligt om man heter Milou :-)


         FRID & LYCKA

 

 

 

 

 

 

 

GRATTIS

Kategori: Allmänt

 

Theresa, Johnny och alla barnen till lillebror Jonathan.


                          FRID & LYCKA


Robotrullstol

Kategori: Allmänt

kallar Anette en av våra besökares rullstol. Med den krockade jag in i Anette i dag så nu har hon ont i knät också. Hon har särskillt bett om att jag ska skriva det. Kanske kan jag ta en bild i morgon och visa. Det blir ju lixom tydligare hur ont man har om man kan visa ett stort blåmärke eller åtminstonde ett litet plåster. Jag har ju både Jesusplåster och Hallo Kitty plåster så jag får väl ge henne ett sånt så hon blir glad igen :-)
Nu hade ju inte jag tänkt tjata om Anette i varje inlägg, men eftersom hon ville bli omnämnd, eller rättare sagt att jag ska berätta vilken infernaliskt klantig människa jag är som gör illa henne hela tiden, så kom hon med igen. { }

I Mårtsbo, en liten skogsstig bort från stugan, finns en magisk plats. Vi kallar den gullvivsängen. En underbar liten glänta som varje vår/försommar var full av gullvivor. När jag var barn plockade vi jättebuketter med oss hem utan att det märktes att vi ens varit där.En av bönderna i byn använde ängen till nån sorts sådd, jag kommer inte ihåg vad. Nu är den igenväxt av sly och gräs, ingen använder den till något. Jag ska försöka komma dit en dag snart, förhoppningsvis hittar jag gullvivor då....

 



Det växer några i mina land här hemma och några i gräsmattan. De räcker inte till nån jättebukett, men jag är glad att dom växer hos mig....

Frid & Lycka





11 Maj

Kategori: Allmänt

vissa dagar bara går. Även om det inte blir som man tänkt kan dom bli riktigt bra. Så blev det i dag. Inte som jag tänkt mig men en bra dag. Jag och systern var och köpte lite blommor på Wennbergs i Strömsbro. Sen satt vi i min trädgård med en kaffe och pratade och pratade och pratade. Jag tycker om min trädgård och min syster, nästan jämt :-)

 


   
    

körsbär, plommon äpple och (tror jag) rosenapeln blommar. Äppelträden har precis börjat lite smått....

SNART....


                            Pace e Felicità

krasch

Kategori: Allmänt

i går kraschade jag. jag skulle ut och vädra sängkläderna på balkongen. med ett täcke i famnen klev jag ut. en bräda i golvet hade lossnat. jag körde ner tårna där och fastnade, flög framåt och slog hakan och axeln i räcket. nu gör hela jag ont. blåmärke på axeln och en tå är "av" . men trots "smärtan" har jag varit och jobbat. en bra dag. en varm dag. en turkos dag.

innan jag kraschade i går hade jag varit och fyndat två stora krukor och ett magnoliaträd. jag betalade lika mycket för dom + två säckar jord som en kruka kostade tidigare. happy days. jag fick hjälp hela helgen att bära jord och krukor, att gräva gropar och fylla på jord. allt för att skona min rygg. sen gör jag ett fint litet svanhopp och allt blir bara ont i llafall. 





                     Frid & Lycka



knas

Kategori: Allmänt

har det varit på linjen. inlägg kommer i kväll...


frid & lycka

dumjävel....jag ? ? ?

Kategori: Allmänt

Jag tog den "andra" symaskinen för att hjälpa ungen att sy FN armbindlar. Gissa hur det slutade ? ? ?  Det går inte nå vidare att sy fast kardborreband med klister. Det lixom tjorvar ihop sig. Nålen blir klistrig och tråden trasslar ihop. Och mamman svär. Jamen dumjävel säger du nu...jag vet...inget klistrigt i symaskinen. I morgon ska jag köpa annat kardborreband, utan klister. Hoppas den "andra" gillar det bättre.





Fred & Lykke





Sanderssons tyg

Kategori: Allmänt

Min symaskin. Ibland älskar jag den, ibland är den på väg ut genom fönstret. Den ska pysslas om och klemas med för att fungera. Samma som förra gången, ny tråd, ny nål åsså funkade den. Jag har sytt klart väskorna jag höll på med när den totalstrejkade i går kväll. Den här gången sydde jag i tyg från Sandersson. (Skickar en länk om du vill titta lite på vilka fina tyger dom har.)





http://www.engelskatapetmagasinet.se/shop/15/default.asp?page_id=5649&type=ecom3&sub_nr=104&id=872&log=true

FRID & LYCKA



i dag ...

Kategori: Allmänt

...har jag skrattat....mycket. Tack Anette.
Lite dåligt samvete har jag för din överkörda fot. Vi får träna in lite bättre teknik så det inte händer igen. Det märkliga är att det bara är du som har fötterna i vägen. Jag har jobbat med många, alla med större fötter än du, ändå är det dina som blir överkörda. Det borde rimligtvis vara tvärtom. Men nu är det som det är och vi får hjälpas åt att undvika att det händer igen.

JAg har sytt lite i kväll, men jag och maskinen kommer inte överrens nu igen så inget blev färdigt. Kanske i morgon kanske.

Trött är jag, väldigt trött. Sovit dåligt och allergisk påverkan.
Nu är det sängen som hägrar och min bra bok. Lilla Stjärna.
     

 

                   
     

                     Síocháin agus sonas



 

vissa dagar...

Kategori: Allmänt

<3

Kategori: Allmänt

...

Kategori: Allmänt

Trodde du också att det var "starren" som plötsligt slog till i dag på förmiddagen. Vita saker virvlade framför ögonen. Jag var på väg att ringa ögondoktorn en stund, men då sa Anette att det snöade. SNÖADE... Egentligen borde jag ringa ögondoktorn för att få en tid att mäta trycket i mina ögon, det var sju år sen jag gjorde det. Med med en smärre ögonfobi så glömmer jag lätt att det är dax. Besöket hos ögondoktorn då, när jag var där var läskig. Jag var livrädd och inte alls villig att titta på den där saken som kom mot ögat. Jag ryckte undan huvudet och blundade. När jag gjort så några gånger högg doktorn tag i mitt hår och höll fast huvudet så jag inte kunde ta bort det och av någon anledning vågade jag inte blunda. Så var det gjort. Men jag vill inte göra om det.




Bosse berättade att han klivit upp tidigt för att sitta på ett pass i skogen för att jaga Bock. Det behövde inte jag. Dom här två stod så snällt och tittade på oss i bilen.  Men jag är ju ingen Runar som skjuter från ett fönster, så dom fick springa vidare in i skogen. Vi såg en fin räv också på Mårtsbovägen. Bosse såg ingen bock, bara fåglar och älgar. 

                                        

                  Friður
& Hamingja