karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

MÖT FRASSE

Kategori: Allmänt

 
 
 
En Pudel på 6år som jag träffade i dag på Hedwigs Trädgård.Mjuk och len som ett litet lamm är han. Han och hans matte satt vi bordet bredvid oss, Annika och mig alltså, på Annas cafe och kök som finns inne i handelsträdgården.  Efter att ha charmat oss en stund la han sig för att vila.
 
 
En något avspänd hund kan man säga.
 
Vi gick runt i handelsträdgården och tittade på allt fint som finns där. Jag fotade en massa, men har inte kommit på hur jag ska få in det i datorn ännu. (jag fotade med min kamera, med mobilen tog jag Frassebilderna) Annika upptäckte vad jag gjorde och sa - du tar inte på mig va??? Nä sa jag...då väste hon ett - nä, för då jävlar. Självklart kom hon med på flera bilder efter det :)
 
FRID & LYCKA
 
 

'' ''

Kategori: Allmänt

 
 
 
Ho Ho Ho
 
 
 

söndag.......igen.....

Kategori: Allmänt

Jag tycker att det här med att ställa om klockan bara är krångel, Alla som säger att det är härligt att få sova en timme längre, vad snackar dom om. För mig blir det alltid flera timmar mindre. Måste ju vara uppe till tre för att ställa tillbaka kl till två. Sen kliva upp i vanlig söndagstid.... alltså minst två tre timmar mindre.
 
I går åkte jag och ungen för att handla lite på ica maxi. När vi ändå var däruppe tänkte vi att vi skulle kolla in de nyöppnade affärerna stadium, rusta och jysk. Jo tjena, miljionersmiljarders människor hade kommit på samma ide. Det fanns inte en parkeringsplats i hela hemlingby att uppbringa (förutom en enda utanför maxi)
 
I dag har jag per telefon instruerat Annika hur man lägger in bilder på instagram. Lite roligt att hon har en massa följare men inte en enda bild. Nu är det fixat (kanske), hon har i allafall en bild och förhoppningen är att det kommer fler. Fota kan hon, det vet jag :)
 
Jag ska nog ta en liten tur i skogen och plocka lite ris. Gillar lukten av granris och stearinljus....
 
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 

:(

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
Jag kan bara be en bön till högre makter.
Vet inte vad jag ska säga, lyssnar och försöker trösta lite.
Min bekant P fick i dag diagnosen lungcancer.
 
<3
 
 
 
 

20121024

Kategori: Allmänt

 
 
I morgon är jag ledig. Ska ge mig ut på presentjakt tror jag. Mannen fyller år på fredag och nåt litet ska han väl få, trots att han bara önskar sig en tårta. En hemgjord tårta vill han ha och han vill att ungen gör den, det tycker jag är strålande, för då slipper ju jag :)  
 
Jag tittade precis på sista avsnittet av Hollyeoodfruar. Faktiskt tyckte jag fruarna var lite onödigt elaka mot Gunilla. Visserligen tycker jag den damen framstår som en aning "sick in the hed" Jag säger som min väna moder -"det rår ju inte hon för", men de andra har väl inte det att skylla på. Men vad vet jag, vi får ju bara se en bråkdel av vad som filmas och har ingen aning om vad som händer "off record" Det kanske var motiverat att hoppa på G som dom gjorde.....
 
Nu är det sängen som hägrar... Natti natti  
FRID & LYCKA
 
 

RÄDD ? ? ? NÅGON ? ? ?

Kategori: Allmänt

 
Om jag skulle visa den här bilden för Malva, kanske hon skulle bli rädd.
 
 
Egentligen gäspar hon bara, men visst ser hon ut som en farlig panter :)
Malva tassar runt och letar efter Milou forfarande. Särskillt tydligt märker vi det när vi ger henne mat. Hon kollar hela tiden om matvraket är på intågande.
 
Åsså det här med regnandet. Det har hållt på sen i Maj känns det som, med några få dagar att torka kläderna emellanåt. Usch o fy.... MEn i morgon skiner nog solen...hela dagen...you wish
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 
 

VAD VÄNTAR NI PÅ???

Kategori: Allmänt

 
 
JAG VÄNTAR PÅ ATT DET SKA SLUTA REGNA
 
 
ELLER NÅT
 
natti natti
 
 

HUR MÅNGA KARIN FINNS DET I SVERIGE ?

Kategori: Allmänt

 
Det var frågan jag fick av en av mina besökare i dag. Anledningen var att jag jobbade med vikarien Karin. Två med samma namn blev lite krångligt för besökare och då kom frågan.
 
Som den nyfikna person jag är kollade jag upp det och enligt statistiska centaralbyrån ser det så ut så här på Karinfronten.

Efternamn

  • Det finns 9 personer som har efternamnet Karin.

Förnamn

  • Det finns 161694 kvinnor som har förnamnet Karin. Av dessa har 73525 namnet Karin som tilltalsnamn.
  • Det finns 6 män som har förnamnet Karin. Av dessa har 2 namnet Karin som tilltalsnamn.
 
Tänk vad mycket nyttigt du får lära dig i den här bloggen ändå :)
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 

ORIGINAL OCH ÖVERSATT

Kategori: Allmänt

 

從西門奈緒和他的七個生活
 
 
西門淖召喚出自己的清白,閻羅王的宮殿,和帶壞為白色驢。

我的故事開始於年1月1日。在這兩年它在此之前,我一直在,我在那裡忍受煎熬的生活幾乎本身。每一次我在質疑我的清白提出了抗議。我的痛苦的聲音充滿了絕望,它填補了閻羅王的宮殿的每一個角落,並一次又一次地穿過走廊,我的尖叫聲迴盪。儘管折磨,我拒絕屈從我,很快就得到了我的聲譽,是一個真正的男人。我知道很多的妖兵暗戀我和閻王是難以跟我說話的。為了逼我承認,他們採取了最糟糕的地獄握,把我扔進一鍋滾燙的油,他們讓我滾約半小時,如果炸雞。這種痛苦是難以形容的。然後他們釣魚我用叉子和進行空氣中的大殿上了台階,我晃來晃去高。道路被列隊的怪物呼嘯,喊。熱油落下,我的身體和發煙的台階上,黃色的污漬。輕輕地,他們奠定了我在國王大理石桌子,跪在地上,說:

“大王,我們炒了他。

我是如此的脆弱,輕輕一觸,引起了我的散架。高高的天花板下的某個地方,有火焰的光,來到國王強大的聲音:

“好了,西門孬,你應該討價還價更多嗎?”

如果我是誠實的,我必須承認,在那一刻,我猶豫了一下。燒焦,瀝乾我躺在我的肚子在波蘭石油和聽取我的肌肉緊縮。我已經達到了極限,我當時的感覺多少痛苦,忍受。惡魔般的技巧,這些腐敗的走狗採取什麼困擾著我,如果我不服從自己,放棄了?但是如果我承認我的失敗,我會忍受所有的痛苦徒勞的!有困難,我抬起頭 - 我的頭感覺就像在任何時候可能成為脫離頸部 - 抬頭走向光明,閻王和他爸通道的法官。他們笑了粘在我的笑容在我的胸口,突然變得憤怒。只能有下沉或游泳,我想。如果我再在他們的石磨磨成麵粉,如果我將粉碎他們的碎牛肉,我會繼續宣揚我的清白。

“我是無辜的!”我尖叫起來,我吐出來的血一塊香噴噴的油。 “我是無辜的!我西門垴,在地球上生活了三十年。我努力工作,照顧我的家人,搭建橋樑和修復道路,做好事,大方!每一個寺廟在高密東北哈拉德有一尊雕像,其行為我作出了貢獻,每一個窮光蛋吃的食物,我已經給。我的額頭上的汗水,家庭的的每一個在穀倉的特點是,每一個銅板為我們的庫房一分錢都濕透了我的心臟。我辛勤工作和智慧,幫助我的家人,我的財富。我從來沒有做過的東西重量在我的良心。“

“但是!”我喊嘶啞的聲音。 “自從得到這樣的好,老實厚道的人,我必將粗糙的繩子,拖著的橋樑支架和鏡頭!他們使用的是舊步槍,他們充滿了一半的葫蘆粉和半碗冰雹,然後他們開槍打我在短短一個半月米。一個- 再飛到一半他的頭變成了一場血腥的塗抹,遍布的橋樑和白色冬瓜大小的石塊下面的...不,我不放棄!我是無辜的!我問你,讓我回歸生活,讓我直接看到他們的眼睛,問:“我不是告訴你太多?”

雖然像子彈一樣飛到了我的嘴,我看到了金雅-滿身是汗的臉扭曲了個鬼臉。發生在他身邊的法官的眼睛,不敢看我的眼睛。我意識到,他們知道我是多麼的無辜 - 他們已經知道所有沿,但給我一些未知的原因,選擇了聽而不聞。所以我繼續尖叫,並把有關的一切,我剛剛說了一遍。法官坐在最靠近閻王低聲的東西,然後打桌子上說:

“好了,西門孬,我們認識到,你是無辜的。許多人應該死的人還沒有死,和許多不應該死這樣做。這是一個事實,這是無法更改的權利。但是,今天我們做一個例外,讓您回歸生活。“

好消息上跌落下來,突然重磨石,和幾乎要粉碎了我。閻王把我扔一個紅色三角形的木質板與判斷力,忿忿地發出噓聲:

»和!把他帶回來了!“

聚集和離開房間時,伴隨著其他法官。其廣泛的服裝,撲武器引發的空氣和撲了。兩個演示走狗穿著的服裝與寬的橙色絲帶纏腰從不同的方向接近。其中一個彎曲下來,拿起木盤判斷,我帶下滑下,抓住我的胳膊,試圖拉我的腳。胳膊都給了脆性大跌眼鏡 - 它聽起來像爆裂。我大聲喊道。他與木盤的一個促動了他的同伴說:

“為基督的緣故!你煮了你的大腦?有黑客攻擊的鷹,,對你?你難道不明白,他的身體是脆弱的,因為從天津的一個免費版的芝麻糕嗎?“他有同樣的口氣指責一個年輕的學徒作為一個經驗豐富的工匠。

年輕的惡魔翻了個白眼,但不知道他會做什麼。

“那你站在那裡,凝視?”說著的妖木盤。 “轉到得到!”

年輕的惡魔擊中了他的前額,如果它已經漲了他的蠟燭。他衝出了房間,又很快到背後配備了一枚木紋。那一定是非常沉重的,為妖向後彎曲,跌跌撞撞地前進,如果他快要倒下。

他放下桶旁,我砰的一聲,我的身體抖動。一股令人作嘔的氣味堅持我的鼻子資格的利用率和溫暖的一個活驢。被屠宰的動物的形象飄揚過去我的大腦和的。木製板的惡魔抓起一把豬鬃刷,並抹黑了一層粘,的都是血,我的頭。一個奇怪的混合體,疼痛,麻木,一千銳利的針和針從我的轟鳴聲。淡淡的,我感到血從皮膚滲透到肉體燒焦的以同樣的方式為焦渴的大地突然用甜美的雨的祝福。我的心是在動盪和衝突的想法數百到處在我的腦海。妖拉平局後用刷子畫,作為一支技術精湛,快速的畫家,,直到覆蓋整我。最後,他抬起桶,剩餘的液體澆在我的頭上。脈衝穿過你的身體,我能感覺到生活。的功率和勇氣。我不再需要他們的幫助,以獲得重新站起來
 
 
Och till dig som inte kan kinesiska
 
 
ur Ximen Nao och hans sju liv

Ximen Nao ropar ut sin oskuld i kung Yamas palats och narras att återfödas som en vit åsna.

Min berättelse börjar den 1 januari 1950. Under de två åren dess- förinnan hade jag vistats i Dödsriket, där jag utstått plågor som en levande knappt kan föreställa sig. Varje gång jag kallades till förhör bedyrade jag min oskuld. Min plågade röst var full av för- tvivlan; den fyllde varje hörn av kung Yamas palats och mina skrik ekade gång på gång genom salarna. Trots tortyren vägrade jag att böja mig och fick snart rykte om mig att vara en riktig man. Jag vet att många av demonsoldaterna i hemlighet beundrade mig och att kung Yama hade svårt att tåla mig. För att tvinga mig att bekänna tog de till helvetets värsta grepp och slängde mig i en gryta med kokande olja där de lät mig rulla runt i en halvtimme, som om de friterade kyckling. Smärtan var obeskrivlig. Sedan fiskade de upp mig med en gaffel och bar mig dinglande högt i luften upp- för trappan till den stora salen. Vägen kantades av monster som visslade och skrek som vampyrfladdermöss. Heta oljedroppar föll från min kropp och lämnade rykande gula fläckar på trappstegen. Försiktigt lade de ned mig på kung Yamas marmorbord, föll på knä och sade:

»Store konung, vi har friterat honom.«

Jag var så spröd att minsta beröring skulle ha fått mig att falla i bitar. Någonstans under det höga taket, ur ljuset från de flam- mande lågorna däruppe, kom kung Yamas mäktiga stämma:

»Nå, Ximen Nao, ska du bråka mer?«

Om jag ska vara uppriktig måste jag erkänna att i den stunden tvekade jag. Svedd och tömd på vätska låg jag på min buk i pölen av olja och lyssnade till knastrandet från mina sönderbrända muskler. Jag hade nått gränsen för hur mycket smärta jag för- mådde uthärda. Vilka djävulska knep skulle dessa korrupta lakejer ta till för att plåga mig om jag inte underkastade mig och gav upp? Men om jag erkände mig besegrad skulle jag ju ha utstått alla plågor helt förgäves! Med möda lyfte jag mitt huvud – det kändes som om skallen i vilket ögonblick som helst skulle lossna från nacken – och blickade upp mot ljuset, på kung Yama och hans pa- nel av domare. De log sina kletiga leenden mot mig och plötsligt växte vreden i mitt bröst. Det får bära eller brista, tänkte jag. Om jag så ska malas till mjöl i deras stenkvarn, om jag så ska krossas till köttfärs i deras järnmortel, så ska jag fortsätta att ropa ut min oskuld.

»Jag är oskyldig!« skrek jag och spottade ur mig en klump blod- stinkande olja. »Jag är oskyldig! Jag, Ximen Nao, levde på jorden i trettio år. Jag arbetade hårt, tog hand om min familj, byggde broar och reparerade vägar, gjorde gott, var givmild! Vartenda tempel i Gaomi nordöstra härad har en staty vars uppförande jag har bidragit till; varenda fattiglapp har ätit mat som jag har skänkt. Vartenda spannmålskorn i familjens lador är märkt av mitt anletes svett; varenda kopparslant i våra skattkistor är indränkt i mitt hjär- teblod. Jag hjälpte min familj och byggde min förmögenhet med hårt arbete och intelligens. Jag har aldrig gjort något som tynger mitt samvete.«

»Men ändå!« skrek jag hest. »Ändå blir en så god, hederlig och generös människa som jag bunden med grova rep, släpad till bro- fästet och skjuten! De använde en gammal bössa som de fyllde med en halv kalebass krut och en halv skål hagel och sedan sköt de mig på bara en halvmeters håll. En jättesmäll – och sedan flög halva huvudet av och förvandlades till en blodig smet som spreds över bron och de vita vintermelonstora stenarna nedanför den... Nej, jag vägrar att ge upp! Jag är oskyldig! Jag ber er att låta mig återvända till livet, att låta mig se dem rakt i ögonen och fråga: ‘Vad gjorde jag er för ont?’«

Medan orden flög som kulor ur min mun såg jag hur kung Ya- mas svettiga ansikte förvreds i en grimas. Domarna vid hans sida slog ned blicken och vågade inte se mig i ögonen. Jag insåg att de förstod hur oskyldig jag var – att de hade vetat det hela tiden, men av någon för mig okänd anledning valt att slå dövörat till. Så jag fortsatte att skrika och tog om allt det jag just hade sagt en gång till. Domaren som satt närmast kung Yama viskade något och slog sedan ordförandeklubban i bordet och sade:

»Nåväl, Ximen Nao, vi inser att du är oskyldig. Många som borde dö dör inte; många som inte borde dö gör det. Det är ett faktum som denna rätt inte förmår ändra på. Men idag gör vi ett undantag och låter dig återvända till livet.«

Den glada nyheten damp ned lika plötsligt och tungt som en kvarnsten, och höll nästan på att krossa mig. Kung Yama slängde åt mig en röd, trekantig träplatta med den nedskrivna domen och fräste irriterat:

»Oxhuvudet och Hästansiktet! För honom tillbaka!«

Sedan samlade han ihop klädnaden och lämnade salen, åtföljd av de andra domarna. Deras vida dräkter och flaxande ärmar satte fart på luften och fick ljuslågorna att fladdra. Två demonlakejer klädda i rättsbetjänternas dräkt och med breda, orangefärgade band virade om midjan närmade sig från varsitt håll. Den ene böj- de sig ned, plockade upp träplattan med domslutet och stoppade den innanför bältet; den andre tog tag i min arm och försökte dra mig på fötter. Armen gav ifrån sig ett sprött knäppande – det lät som om överarmsbenet brast. Jag skrek. Han med träplattan gav sin kompanjon en knuff och sade:

»För helvete! Har du kokat hjärnan? Har en örn hackat ut ögo- nen på dig? Ser du inte att hans kropp är lika spröd som en fri- terad sesamkaka från Tianjin?« Han hade samma tonfall som en erfaren hantverkare som läxar upp en ung lärling.

Den unge demonen himlade med ögonen men visste inte vad han skulle göra.

»Vad står du där och glor för?« sade demonen med träplattan. »Gå och hämta åsneblodet!«

Den unge demonen slog sig för pannan som om det hade gått upp ett ljus för honom. Han rusade ut ur salen och kom strax till- baka med en blodfläckad spann av trä. Den måste ha varit mycket tung, för demonen krökte rygg och stapplade fram som om han var nära att ramla.

Han ställde ned spannen bredvid mig med en duns som fick min kropp att skaka. En vedervärdig doft stack mig i näsan, kväl- jande och varm som en levande åsna. Bilden av ett slaktat djur fladdrade förbi i min hjärna och försvann. Demonen med trä- plattan grep tag i en pensel av svinborst och smetade ut ett lager klibbigt, mörkrött blod över mitt huvud. En underlig blandning av smärta, domning och stygn som från tusen vassa nålar fick mig att vråla. Från huden hördes ett svagt fräsande och jag kände hur blodet trängde in i det brända köttet på samma sätt som när den uttorkade jorden plötsligt välsignas med ett sött regn. Mitt inre var i uppror och hundratals motstridiga tankar for runt i huvudet. Demonen drog drag efter drag med penseln, som en skicklig och snabb lackerare, tills åsneblodet täckte hela mig. Till sist lyfte han upp spannen och hällde den återstående vätskan över min skalle. Jag kände hur livet pulserade genom kroppen. Kraften och modet återvände. Jag behövde inte längre deras hjälp för att komma på fötter.

Vad kan man säga....Nobelpris klass....Eller nåt/NOT
 
 
 

HURRA VA BRA

Kategori: Allmänt

 
Den kinesiske författaren Mo Yan får 2012 års Nobelpris i litteratur. ”Som med
hallucinatorisk realism förenar historia, saga och samtid” löd motiveringen av
Svenska Akademiens ständige sekreterare Peter Englund.
 
 
Ännnu en gång har Nobelpriset i Litteratur delats ut till en av mina absoluta favorit författare, nämligen Mo Yan. Som jag har plöjt igenom hans böcker Det röda fältet, Vitlöksballaderna, och Ximen Nao och hans sju liv. Jag skulle gärna ha läst Touming de hong luobo också, men tyvärr finns den inte utgiven på Svenska, men den kommer nu när You Man fått Nobelpriset.

Akademien skriver vidare att Mo Yan, med sin blandning av fantasi och verklighet, skapat en värld som "i sin komplexitet påminner om den hos författare som William Faulkner och Gabriel García Márquez".

Akademiens sekreterare jämför också pristagaren med klassikern Charles Dickens – Jag skulle kalla honom för en slags blandning mellan Faulkner och Charles Dickens (...). Han är inte en sådan där intellektuell som har stigit ner för att beskåda folket genom en lupp, utan han är en av dem, säger Peter Englund. Men han tar också utgångspunkt i äldre kinesisk litteratur och folklig berättarkultur, enligt Akademien. Mo Yan – en pseudonym för Guan Moye – har vid sidan av sina romaner även skrivit åtskilliga noveller och essäer.

Jamen precis så tänkte jag också.  Så vill du, om du inte redan gjort det, läsa fantastiska böcker, läs allt du kommer över av Mo Yan. Det kan tillockmed vara bättre att läsa dom på kinesiska :)

 

FRID & LYCKA

 

 

JAG VET INTE...

Kategori: Allmänt

 
 
Jag antar att dom är i full gång med julklappsinslagningen, men  ? ? ? 
Jag har i allafall inte kommit igång med klapparna. Har inte en aning om vad någon önskar sig eller vad jag själv skulle vilja ha. När jag bar barn och fick frågan sa jag : -en burk pepparkakor och en kaviartub! (jag skulle inte äta det ihop)  En jul fick jag det, inte alls så kul att få som att önska.
 
Det är tomt efter Milou. Malva letar efter honom här hemma och hos grannarna. Två nätter har jag hört honom stöka runt i sovrummet, när jag tänder lampan blir det tyst. ( Malva har varit på nedervåningen båda gångerna och sovit när jag kommit ner, så det har inte varit hon.) Det har inte känts konstigt och jag har inte blivit rädd,  han får gärna vara här om han vill.
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 

<3 HAN SOVER NU <3

Kategori: Allmänt

 
och vaknar aldrig mer. Vi försökte med det vi kunde,medicin och vätska men han var för trött. I morse fick han träffa Vet Erik igen och han hjälpte honom med det han allra bäst behövde. Att få somna.
 
 
 
 
 
Älskade katten Milou
 
<3   <3   <3
 
 

lilla lala katt

Kategori: Allmänt

Ännu ett besök his veterinären för Nilou, Han har feber, en infektion och är lite uttorkad. Mediciner och vätskeersättning ska i honom igen nu. Inte roligt för nån av oss. När jag kom hem fr jobbet i dag lockade jag med lite tonfisk. Han vände bort huvudet. Ett riktigt säkert tecken på att han mår dåligt. Förhoppningsvis kryar han på sig om några dagar, Milou är 14 år nu, men jag har tänkt att han skall finnas hos oss några år till...
 
 
LOVE
 
 

assååå shiiiit

Kategori: Allmänt

 
Min dator har stängt ner. Jag blir så j...a trött. Allt är borta. Har inte spart externt på ett bra tag. Datasnillena här hemma säger olika om det ska fixas eller inte. Jag är så glad att jag är gift med en IT strateg. För att få tyst på mitt gnäll kom ungen på att jag kan få ärva hans lilla bärbara.. Tack för det. Men allt mitt som är borta då??? Jamen lugn, kanske kan fixa det i helgen, kanske. Mannen fixade i allafall in lite gammalt som jag hade på mitt lilla externa minne.
 
Pratade med Annika om saknaden efter Diversehandeln i dag. Så hittade jag det är kortet nu när jag fipplar runt bland det gamla som mannen fått in. En bild från innan vi öppnat...
 
 
Vi kommer tillbaka. Sen...
 
 
FRID & LYCKA
 
 

KÄRLEK

Kategori: Allmänt

 
 
 

<3 <3 <3