karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

ONT.nu

Kategori: Allmänt

Jag har verkligen fått klart för mig varför jag försöker träffa B-G när jag har ledig dag dagen efter. Ont som f.. hela dan. Stel och eländig.
Men jag har tur som har ett jobb som bjuder på många skratt och en hel del överraskningar under en dag. Inte alltid så roliga att ta itu med, men härligt när det blir ett bra slut/resultat. Jag har bra arbetskamrater också, det betyder mycket. Två nya som jag delar kontor med, A & L. Vi delar på lite allt möjligt egentligen, både glatt och mindre glatt. Men det är bra. Vi lär oss av varandra.
Åsså M-L förståss. Utan henne inget Hopp. När det blir lite varmare ute ska jag ta med henne till Mackmyra för att visa henne den lipande hästen, och kanske till Hofors, för där har vi aldrig varit, och det verkar vara en spännande plats där det händer mycket. (M-L tror inte på att hästen lipar om man frågar den -hur gör aporna i Furuvik)

I morron blir det en tur till Mårsbo. Jag och systern börjar den stora utrensningen inför försäljningen. Eftersom vi båda är en aning klena, blir det till att packa det lite mindre och lättare i morron. Sen kommer våra fyra manliga familjemedlemmar och hjälper oss med det tyngre en annan dag.

Och apropå spännande resor. Snart är det dags för den årliga "påskrundan"

http://www.tierp.se/upplevaochgora/kultur/museergallerierkonst/konstpavag.4.10eed7ea125db324b0780004546.html

http://www.gastrikkonst.com/

Kanske blir det åt båda hållen i år.

Jag nöjer mig med lite enklare resa jag, men när den går av stapeln tillsammans med Annika slutar den oftast som ett ganska spännande äventyr :-)

 

 

FRID & LYCKA
var än du nu är


<3

jaha...

Kategori: Allmänt

..lite ont hade jag när jag kom dit, mycket ont hade jag när jag gick därifrån. När jag sa det log han som vanligt. En date med B-G känns alltid på ett eller annat sätt....

Ungen sa att han sett en rolig fågel i trädgården härom dagen. I går såg jag den här. Jag tror det är samma eller i allafall en av samma sort. Nämligen en orangelnäbbad lågtflygande sotfink, en mycket ovanlig liten filur i våra breddgrader.



Som den mästerliga naturfotograf jag är, fick jag honom på bild. När han fick syn på mig lipade han lite nonchalant, flaxade lite med vingarna och promenerade iväg mot horisonten. (snacka om lågt)

Själv ska jag promenera i riktning mot sovgemaket. Paulo Coelhos senaste bok Alef väntar.



FRID & LYCKA
var än du nu är

<3

Utkast: Jan. 28, 2012

Kategori: Allmänt


I går var jag också ledig. Jag och ungen åkte upp till stugan och tittade till och hämtade en tavla och fjärrkontrollen till tv-n. Vi plockade ner lite böcker i kassar och då hittade jag min farmor och farfars biblar. Farmor var född 1904 och farfar 1902. Gamla och nötta är dom, men fina. Jag och systern behåller en i var.
Efter stugan besöket var vi och handlade mat. Bra med en stark unge som hjälper till att bära.

Egentligen skulle jag ha träffat Annika igår, men det blev i dag i stället. Vi har susat runt i Valbo och gjort diverse fynd. Vi var bla till Tant Elwira och till Madame Nyberg. Kul att prata med Anna-Lena på M N, det var länge sen nu.
Jag ska skicka en bild på en plåtskylt till henne så ska hon kolla om hon kan få tag på en sån till mig. Hon hade hittat en "ny" leverantör på Formexmässan som hade massor av skyltar/tavlor. Hoppas.
Hemma igen blev det lite bokläsning, men utmattad av alla roliga intryck somnade jag en stund, så slutet på boken får bli läst lite senare.



FRID & LYCKA

var än du nu är

Utkast: Jan. 26, 2012

Kategori: Allmänt

vad är det för fel på dig då ? ? ?

Kategori: Allmänt

var det första hon sa när jag svarade i telefonen.
Eehhh....vadå ? sa jag
Ja du har ju inte skrivit på bloggen. Sista inlägget var ju grattis till mig.
Det var mamman som ringde.
Jag har ju just skrivit sa jag.
Nä, det har du inte sa hon.
JO...det har jag sa jag.
Nåt har blivit fel.
Nu när jag tittade så fanns det ju där.
Undrar om mamman blivit lite klen i synen. Hon har ju trots allt blivit ett år äldre. Det kan komma fort i hennes ålder. Undrar om det var i dag hon tittade, det kanske var nån dag sen och hon har glömt det. Glömskan blir också värre med åldern....Har jag hört :)

PEACE & LOVE

konsten...

Kategori: Allmänt

...att irritera, irriteras, och lösa det hela. Den är minsann inte lätt. Jag kan här citera systern:  "- du ska kanske jobba med det". Ja.... Tog det med inblandad ganska omgående och det känns bra/bättre. Inte gå hem med irritationen inte.

http://www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk


Efter en del ändringar ska jag gå till B-G med onda ryggen först på måndag. Möte och annat satte stopp för den här veckan. Synd, det behövs en till "knäckning" för att det ska komma rätt. Lite ont har jag, men det är mycket bättre än innan jag var dit.

I morgon ska jag jobba, jag som normalt har "hemmadag" på onsdagar. Inte en endaste vikarie fanns att tillgå i morgon, så jag fick byta dag där också. Känns ganska OK trots allt.
Och bäst av allt, Annika är också ledig på Fredag så vi kan träffas.


FRID & LYCKA
var än du nu är




gratulerar

Kategori: Allmänt


mamman i dag.  Hurra Hurra Hurra



Efter lite viktiga göromål tog jag och systern oss an det minst llika viktiga firandet av mamman födelsedag.

 

 

 


Det blev kaffe och macka på Hedvigs Trädgård. Storstilad present med andra ord :)  Faktiskt så trevligt att jag tror det får bli samma på min födelsedag som snart inträffar och kanske på systerns som fyller en månad efter mig.
Jag tänkte att bjuda på fika inte räcker, så här kommer en till grandios present.
GRATTIS mamman.

ttp://www.youtube.com/watch?v=qPROXhnoUm8&feature=related


FRID & LYCKA

var än du nu är




jag undrar...

Kategori: Allmänt

.. över en massa saker.
Som tex varför en del människor är så lätta att tycka om och varför en del är så lätta att inte tycka om.
I stort sett varje dag träffar jag på en eller annan av båda sorterna.
Vad beror det på.
Jag vet i allafall ett svar.
Det beror på mig.
Men vad är det mer som avgör i vilken kategori människor hamnar.
Hos mig blir någon kategori ett, hos dig blir denne någon kategori två.


Jag förväntar mig inget svar...

Jag bara funderar högt.

 


http://www.youtube.com/watch?v=ORmG6alamDk



FRID & LYCKA

var än du nu är

 

 


till ...

Kategori: Allmänt

...Anette & Maija-Liisa.


Och lite till er andra som jag skrattar med emellanåt :)


peace & love






SÅLD

Kategori: Allmänt

Systern och jag är som gjorda för husförsäljning, eller i allafall försäljning. Vi sålde oss själva kan man säga. Vi fick jobb av den vänlige mäklaren. Vi ska sitta i skyltfönstret på Svensk Fastighetsförmedlings nya lokal och sälja huset.  Vi ska göra veckans erbjudande, en ny "happening" varje vecka och allt ska ske i ett skyltfönster. Bra va ? ? ? Den något förvånade/imponerade mäklaren nappade på iden och vi kör igång i Mars. Efter en husvisning innehållande kaffe och kakkalas åkte vi mot stan.
Ett besök i en matvaruaffär blev det. Den rara damen i kassan tyckte visst att vi var ganska roliga, det gjorde inte kunden före oss. Han blev uppenbarligen lite sur över kommentaren att det visst duger med utspädd spolarvätska på en onsdag. Den outblandade kan man spara till helgen. Han försvann fort ut ur butiken. Systern och jag och kassörskan garvade.  Jag avslutade med ett "trevlig helg då"

http://www.youtube.com/watch?v=m8Yjw0QqXAs


för att vara på den säkra sidan, jag vet ju inte vem du är som läser det här, lägger jag ut en tydlig förklaring om vad spolarvätska är. Och jag rekomenderar dig att INTE dricka det.


SPOLARVÄTSKA

Från Wikipedia

Spolarvätska hälles i härför avsedd behållare i bilens motrrum

Spolarvätska används för att tillsammans med vind- och bakrutetorkare hålla bilens rutor rena och säkerställa sikten vid körning. Bilens strålkastare kan också omfattas av spolningen, i vissa konstruktioner tillsammans med bladtorkning.

Spolarvätskan innehåller normalt ett frostskyddsmedel, så att man med varierande utspädning kan bestämma blandningens fryspunkt. Besked om förhållandet mellan yttertemperatur och utspädning finns som regel angivet på flaskan eller dunken. Spolarvätska innehåller oftast etanol eller isopropanol och är normalt sett inte farlig vid någon enstaka klunk, men kan vara farlig om den dricks i större mängd.[1] Spolarvätska innehållande 1,2 etandiol är dock i större utsträckning mer skadligt för levande organismer, vid förtäring oxideras 1,2 etandiolen i kroppen och bildar oxalsyra, vilket är mycket giftigt.[2]

Behållaren för spolarvätskan finns oftast i motorutrymmet och kräver då att man är öppnar motorhuven för att kunna fylla på ny vätska. Det har förekommit andra lösningar för att göra påfyllningen enklare. Den kan köpas utspädd (så kallad färdigblandad) eller koncentrerad. I det senare fallet späder man den med vatten.

Allmänt ges rådet att blanda för en lägre temperatur än den förväntade, då en frysning av spolsystemet helt omöjliggör spolning och kan vara ödesdiger.



Hemma igen vilade jag ryggen. Den gör ont.
Hade fått ett mail från min chef som undrade hur det är med mig, hon är snäll. Ringde jobbet och talade om att jag kommer i morgon. Tett svarade, hon är där i morgon, det tycker jag om.




FRID & LYCKA

var än du nu är




tillknycklad

Kategori: Allmänt

ganska rejält blev jag hos kiropraktorn i dag. Tillockmed jag blir förvånad hur det går att böja på mina stackars kroppsdelar. Är jag bra nu, sa jag när B-G fått nog. (konstigt nog tröttnar han före mig :) )  Nääää sa han och log lite rart, du måste komma en gång till, om en vecka. Jaha...då blir det så. Värme och stretching tills dess...

Jag tittade på första avsnittet av "Mot alla odds" nu i kväll. Komma här och snacka om ont i ryggen !!!!


I morgon skall jag åka ut till "stugan" och träffa en mäklare. Känns riktigt konstigt. Vi kommer att sälja, men jag vet inte när. En första kontakt är i alla fall tagen. Systern blir med och det känns bra.


FRID & LYCKA

var än du nu är



jag gick hem

Kategori: Allmänt

redan efter två timmar. Mitt bäcken är oroväckande nära en låsning. Jag har fått en tid hos B-G, mannen med rätt att knäcka i morgon. Jag har haft ont länge nu, men smärtan har lixom samlat ihop sig till en punkt nu och då är B-G ett måste.

I dag hurrar jag för "syrran" och hennes dotter. Den yngre av dom båda fyller 25 och den äldre nästan dubbelt så mycket. Lite coolt att hon lyckades "klämma ut" ungen på sin födelsedag (jag tror det var ca 15 min in på dagen)

 

GRATTIS till er båda.



Rastlös känner jag mig.
Vill göra men kan inte.
Sitter inte bra.
Ska kolla om det är nåt att se på tv.


FRID & LYCKA

Utkast: Jan. 12, 2012

Kategori: Allmänt

äntligen!!!

Kategori: Allmänt

Mina hem nycklar har varit på rymmen. Kom på att jag använde dom senast för en vecka sen. I morgon behöver jag dom. BORTA... Alla här hemma har letat, tillockmed katterna, men borta var dom. Jag har gått igenom väskor jag använt den senaste tiden minst fem gånger varedera, men icke. Nu när jag gick upp skulle jag ta med en cd som låg i ytterfacket på min jobbväska, vilken jag genomsökt kanske tio gånger. Inkilad mellan ett gäng mötespapper låg....MINA NYCKLAR.... hurra, nu kan jag sova i natt.

Två dagar jobb, i morgon ledigt.
Inte något inbokat alls.
Hade jag inte hittat nycklarna hade det blivit ett besök på närmsta låsförsäljare och installation av ett nytt lås.
Eller varför inte satsa på en helt ny dörr.
Vid närmare eftertanke kanske det skulle vara nåt. En med ett fint fönster.
Hmmm!!!
Synd att mannen fick veta att jag hittade nycklarna....

FRID & LYCKA
var än du nu är


ont

Kategori: Allmänt

inte nog med att jag ramlade i trappen inne. I går var det dax för trappen ute. Vi har en trätrapp in till huset, den var isig. Et steg tog jag och sen kanade jag resten i nån sorts spagatliknande ställning.  Min rygg, ena benet och rumpan gör förjävligt ont nu. De här hände på väg ut till kalaset. Jag var ju på min systersons 25-års fest igår. En trevlig tillställning var det, men att sitta still i flera timmar var kanske inte det bästa för min ändalykt. Massor av trevligt folk gjorde dock att tiden gick fort. Mannen och ungen blev kvar hemma, förkylda och hängiga. Jag fick åka med mamman, som också är förkyld och inte riktigt på topp. Svårt att hitta pigga människor nu för tiden. De flesta jag känner drar på nån "hängigkänsla".



I dag har mannen och ungen suttit vid datorn och beställt resa, hotell och arrangemangbiljetter till OS i London i Augusti. Kul killar. Jag ska inte åka. Jag sitter hellre hemma under äppelträdet med en bra bok. Pingis och synkronicerat simmande klarar jag mig utan :-)

En helg helt utan något som har med Damernas Diversehandel har det varit. Konstigt, det är något som fattas, som saknas.

Ny vecka, undrar vad den kommer att föra med sig ?



FRID & LYCKA
var än du nu är

 

 

 




ett jävla brak...

Kategori: Allmänt

...landade jag med. Mannen hade ställt några genomsynliga plastlådor i trappan. Jag kom uppifrån och såg dom inte. Placerade min högerfot i lådhögen och ner for jag.

AJ...

JÄVLAR...

ONT.  



så nu lite piller och godnatt...








ledig

Kategori: Allmänt

efter en oerhört ansträngande vecka är det äntligen ledigt :-) Jag fick tillockmed gå hem tidigare idag för att orka göra ett stadsbesök i jakt på en födelsedagspresent. Systerns yngsta unge har fyllt 25 och på Lördag blir det kalas. Ett stycke paket inhandlades och en bok till mig själv, som jag redan börjat läsa och förmodligen också slutat, den var förjävla tråkig. Det var mannen som tyckte jag skulle köpa den. Utan glasögon som jag var köpte jag den, det skulle jag inte ha gjort.  "Vad lärde du dig av detta ?" som min väna mor brukar säga. Ja, att alltid ha med glasögonen när jag ska handla och att inte lyssna på mannen kanske. :)

Nu ska jag titta på sista avsnittet om Danne & Bleckan...



FRID & LYCKA





BTW

Kategori: Allmänt

 

 

 

FRID & LYCKA

PEACE & LOVE



jamen jag har inte glömt...

Kategori: Allmänt

nytt år...

Kategori: Allmänt


eller hur..

.




peace