karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

:)

Kategori: Allmänt

 
 
 

INGEN SOL

Kategori: Allmänt

 
regn o rusk o åska o dunder....så började dagen hos mig. Åkte ut till systern. Vi var till bamken och lyckades faktiskt få ut pengarna till slut. En något skrynklig uttagsblankett lämnades fram och vips så satt pengarna på kontot. Om jag kan och har lust nån dag ska jag flytta över hälften till systern, eventuellt. En god fika på den fina affären/kafeet Lilla Vita tröstade vi oss med i ösregnet. Ett lugnt och skönt ställe och ett bra prat.
Nu har mina pioner nästan helt blommat över, det är synd. Jag tror inte att det undgått någon att de är en av mina favoriter i trädgården.
 
 
 
 
 
I morgon ska jag kanske träffa Hildegard, det beror lite på vädret.
(och den mentala statusen) (och andra sjukdomsinslag)
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SOL . . .

Kategori: Allmänt

 
 
I dag bestämde jag mig för att trottsa alla larmrapporter om att det är farligt att sola. Jag tyckte det var dax att få lite färg på min liljevita lekamen. Skönt ? Njae.. Varmt ? Jaa... Resultat ? Jaa... nu är jag lite mer champagnefärgad kan man säga. Förbannat tråkigt är det också. Men, i morron är det på´t igen... :)
 
Åsså var det det där med semester
 
 
Inne på tredje nu, men jag tänker att jag har två kvar :)
 
FRID & LYCKA
 
 

ännu mera sport

Kategori: Allmänt

! ! !

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 

i stället för OS

Kategori: Allmänt

 
åkte jag och köpte vita lampor att ha ute på altanen....sen drack jag kaffe hos grannen. Jag fick ett par helt nya converse av henne, höga. det stod i dom att det var 38, men dom är lite för stora. Bra till hösten, då kan jag ha raggsockor i dom. Så nu mamman, behöver jag ett par helröda :)

Jag såg att dom simmade och spelade fotboll där borta i England. Kul för dom
 

 
 
För oss som inte är så där riktigt jätteintresserade passar det här bättre....
 
 
 
FRID & LYCKA
 
 

slå det här om ni kan London

Kategori: Allmänt

TACK TACK TACK

Kategori: Allmänt

 
 
Tisdagen spenderades i brämmen hos syrran. God mat, gott kaffe, god cheesecake. Sicken dag. Vädret höll sig och bara några droppar fregn fick vi på oss. En tur ner till havet hann vi med också. Härligt. TACK syrran & O för att vi fick vara hos er och mysa...
 
Onsdagen besökte vi systern och levererade ett antal sängkläder :)  Jag fick presenter inhandlade i Athen. Ett armband med det goda ögat, en necessär med madonnan och jesusbarnet och ett underbart halsband med Alice i Underlandet. Jag ska fota och visa dig nån dag.
Några jag fotade var de här två töserna
 
 
TORA
 
 
DORA
 
TACK systern och Th för eftermiddagen hos er...
 
I förmiddags hojtade grannen för fullt. Hon ville tala om att G tagit hem en bil åt ungen. Vi gick över och där stod en grå Zuzuki Swift. En provkörning, ett besök på bilfirman och köpet var klart.
TACK allra snällaste grannarna E & G. Hela familjen, inklusive Malva & Milou är glada att ha er som grannar.
 
FRID & LYCKA
 
<3 <3 <3
 
 
 
 

OS 2012 goes Helt Hysteriskt

Kategori: Allmänt

på tur...

Kategori: Allmänt

 
I dag svängde vi förbi Uppsala. Det var sig likt. Regnigt var det. Halva reapriset på Indiska, så där köpte jag en tunika. Det var allt. Men en skön dag blev det.
I förra veckan köpte jag det här på rea på hemtex...
 
 
Visst är väl det just sånt här man vill läsa om på bloggar. Vilka fynd man gjort, för det är ju alltid FYND när det läggs ut på bloggen. Det eller hiskeligt dyra saker som man vill skryta om... :)  I min blogg blir det bara fynd i allafall....
 
En annan sak jag roat mig med är att knäppa kort på såpbubblor.. ...inte helt lätt
 
 fler och stora bilder på kanfotaoxo
 
I morgon blir det ett besök hos syrran i Brämmen
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 
 

en avklarad

Kategori: Allmänt

 
 
tre att klara av...
 
 
peace
 
 

en sån dag....

Kategori: Allmänt

I dag åt vi lunch på en restaurang. Riktigt gott, riktigt mysigt.
På väg hem såg vi en dam som satt lutad mot en annan dam på trottoaren. Stannade, klev ur och frågade om de behövde hjälp .Benen bar inte på den sittade och ryggen gjorde ont. Den stående damen ringde färdtjänst. Jag hämtade filt i bilen och sa till den sittande att hon skulle lägga sig. Frågade om hon gjort sig illa, eller om hon mådde dåligt på ngt annat sätt. Du behöver inte åka till någon vårdcentral el sjukhuset frågade jag också. Det gjorde hon inte. Bara trött sa hon. Jag frågade om jag skulle hämta vatten i bilen, men hon hade dricka i väskan. Under de ca 20 min jag satt med damen, som inte släppte min hand, stannade minst 10 pers och frågade om vi behövde hjälp. En ung tjej hade sett oss från sitt hus långt bort och kom med vatten, en bil åkte förbi, vände och kom tillbaka. Färdtjänsten kom, vi hjälptes åt att få upp damen på benen igen, hon gick själv med lite stöd till och in i bussen.
Jag kan bara säga att jag blev inponerad av att så många var villiga att hjälpa till. Jag har varit med om gånger när alla tittat åt ett annat håll och inte låtsats om att de sett nåt.
Nu hoppas jag att damen piggar på sig och att hon vågar fortsätta sina promenader.
 
 
 
FRID & LYCKA


 
 


? ? ?

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

något irriterande

Kategori: Allmänt

jag och systern begav oss till själva cityt i vår stad. Tanken var att hämta ut lite pengar vi fått tillbaka på en försäkring. Men...det var inte möjligt.  (Vi hade bara livrem på men inga hängslen på.) De båda damerna, på olika banker talade riktigt surt om för oss att vi faktiskt kunde ha 10 till systrar som vi skulle blåsa på alla pengaran. Å dom kunde ju inte veta att vi var dom vi utgav oss för att vara. Systern hade före avfärd talat med en man på försäkringsbolaget som sa att det räckte att vi kom båda två. Men icke.... Så nu blir det en nytt försök i nästa vecka.  (På med hängslen, livrem, skyddsväst och hjälm så vore det väl f..n om vi sinte ska få våra pengar.)
Å vad är det med alla sura kärringar som sitter bakom disken och tycker att dom är förmer. Det är deras jobb att veta, inte mitt. Lite serviceminded borde dom vara om du frågar mig. Systern hade ju faktiskt kollat innan vad som behövdes.
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 

en kväll i Juni

Kategori: Allmänt

 
gjorde jag ett inlägg där jag frågade om det är nån mer än jag som är drabbad.
Ingen svarade.
Kanske inte så konstigt.
Det blev visst lite fel där.
Bilden som skulle ha varit var en helt annan. En stor snigel som käkade upp allt, även mannen i huset.
Jag frågade alltså INTE om du har problem med bikinilinjen :)

Inte kan jag sätta in den riktiga bilden heller. Den har jag tappat bort. Den har visst försvunnit från mina samlingar på något outgrundligt vis.
 
 å så bytte jag nam på länken till mitt fotoalbum - den heter som bloggen kan fota oxo
 
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 

borlänge t.o.r

Kategori: Allmänt

 
Jag vile ha ett linne som inte fanns i gävle. Närmaste ställe att köpa det på var borlänge. Alltså blev det en tur dit. Mannen och ungen följde med. Framme i borlänge inhandlade jag mitt linne + lite mer. Ungen hittade skor på rea som han blev glad över. En annan väg hem med stopp på loppis. Jag fick en ny kompis i rottwailern Loke. Hans matte var glad att det äntligen var nån som ville "gosa" med hennes hund..På den loppisen köpte jag fint lingar och ett garn som vi inte riktigt kunde bestämma vad det var. Ett grovt raspigt naturfärgat...Kanske hampa
?

 
 
Snirkliga vägar tog oss hem igen...Skönt.
I morgon ska jag träffa systern...
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 

så här tänker jag...

Kategori: Allmänt

 
 
en blogg med bara bilder...why not...
 
om du tittar under länkar finns det en som heter karin....där hittar du den...mitt fotoalbum...om du vill
 
 
 
 

Mackmyra & Valbo med omnejd

Kategori: Allmänt

 
har jag besökt i dag. Några fynd gjordes. En fika på framsidan och en fika på baksidan av Annikas hus hann vi också med. Härligt. Vi träffas alldeles för sällan numer. Men om två veckor ska vi på nån längre utflykt har vi tänkt...
 
 
 
 
Det här lilla huset står precis i utkanten av rangen på golfen i Mackmyra. Lite rolig effekt med uppochner speglingen i ån.
 
FRID & LYCKA
<3
 
 
 
 
 

semestern

Kategori: Allmänt

 
har precis börjat...
Tanken var att jag skulle ha sovmorgon. Men 07.15 brakade helvetet lös strax utanför mitt sovrumsfönster. Några käcka män från kommunen skulle lägga asfalt på en liten gångväg bakom huset. Fjorton män i gula västar tittade på när en stackare jobbade. Maskiner dundrade och lät. Efter en halvtimme, när jag var riktigt klarvaken åkte dom vidare för att väcka nån annan semesterfirare... Kul....NOT
 
 
Jösses vicket åskablixtraregnaväder vi fick här på em.
Inte bara jag har tröttnat på blötan. Katterna bara sover och sover...Vill inte gå ut alls...
 
 
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 

OGRÄS...

Kategori: Allmänt

 
 
...är också blommor, när man väl lärt känna dom
 
 
riktigt fina blommor faktiskt....
 
FRID & LYCKA
 
 

regntunga skyar...

Kategori: Allmänt

 
....och en trött katt
 
 
 
en sån här dag är det nog lika bra att göra som Herr Milou
 
 
( Jag vet, det är en smula enformigt med mina närgågna bilder, men jag gillar dom. )
 
FRID & LYCKA
 
 
 

it´s for you

Kategori: Allmänt

migrän

Kategori: Allmänt


igen....däckad i dag...

migrän

Kategori: Allmänt

 
 
I går var jag helt däckad av migrän. I dag har jag bara varit halvt däckad med en molande huvudvärk. Jag har  tillbringat dagen ute i hammocken i skuggan och tittat på ungen när han målade huset.
 
 
Knäppte några kort med "utsikt från en hammock" när jag ändp var i farten med kameran...
 
 
tänk vad en simpel liten blomma kan bli vacker i "rätt" ljus
 
 
Den här lilla ängeln har stått ute i min trädgård i ca 15 år nu.
 
 
Farmor & farfars gamla gungstol har fått ett nytt hem i mitt växthus. Den ska bli målad snart har jag tänkt, eventuellt....
 
I morgon blir det jobb igen...
 
FRID & LYCKA
 
 

och vinnaren är....

Kategori: Allmänt

HEDVIG... grattis vem du nu är.
Du får väl komma på nån genialisk ide hur du ska få ditt pris...(som är en hemlis)
 
   
petunia                                     rhododendron               klematis
 
     
ormbunke                                     lilja                              vallmo
 
bellis
 
 
FRID & LYCKA
 
 
 
 
 

kära tävlande...

Kategori: Allmänt

jag har fått ett litet problem.
Jag ska ju lotta ut ngt i min tävling har jag tänkt. Nu är det ju inte så många som tävlar så det borde ju inte bli så svårt. MEN, jag vet ju inte vem Helfrid och Hedvig är. Hur ska jag gå till väga då? Nu finns ju chansen att det dyker upp fler tävlande kvar till i morgon när jag kommer hem fr jobbet, MEN för att jag skall kunna dela ut ev vinst bör jag nog kanske veta vem det är som vunnit.
 
 
 
lycka till
 
 
 
 

kvällsutflykt med kärleken...

Kategori: Allmänt

 
om du åker grindugavägen hittar du den här fina bäcken mitt på skogen...
 
 
 
 
 
Efter en hel del avverkning har jag lite svårt att känna igen mig där på skogen, men bäcken hittar jag och fram kommer jag.
 
En tur efter älgsjövägen fick det också bli. Timmerrännan jag badade i varje somma är helt igenväxt. Vi badade mest i trärännan, men ibland gjorde vi luftmadrassturer och då åkte vi i den här också...
 
 
 
 
Den här timmertraven tror jag ligger kvar sen den tiden...vi fick inte klättra på såna och vi fick inte bada när timret kom flytande....så det gjorde vi såklart....
 
 
 
 
två veckor kvar till semester
 
 
FRID & LYCKA