karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

KRAM

Kategori: Allmänt




och jag vet att det finns en till som behöver det...
så här är en KRAM från mig till dig

Kanske rätt sätt

Kategori: Allmänt

... att tackla livet...

"Man ska leva varje dag som om den vore den sista. Da kan man kliva upp på morgonen och tänka, tack och lov - bara en dag kvar"





Frid & Lycka

Annika har döpt...

Kategori: Allmänt

..vår kamin på Damernas till Sputnik. Jag proveldade den i dag, fungerar alldeles utmärk. Den blir perfekt nu i vinter att värma glöggen på. En bra dag har jag haft därute i diversehandeln. Men lite för mycket sittande blev det och mitt ryggslut gör ganska ont nu. Sitta är det som är abolut jobbigast nu när jag haront. Men det går ju över. Mamman sa alltid "det går över till du ska stå brud" när jag hade ont som barn/tonåring...och mammor talar ju alltid sanning :-)  och visst har det gått över...men det har kommit en hel del nytt också .

Nu är det godnatt för karinkarin...

 

 

Det är bäst att komma i säng så att jag orkar kliva upp klockan tre och vrida tillbaka klockan en timme.

  

     Frid & Lycka

En dag i Högbo

Kategori: Allmänt

Måste säga att det var en ganska behaglig dag vi hade därute. En dag som gick väldigt fort. En dag som innehöll många skratt. En dag som genomgående var possitiv. En dag som bjöd på en del överraskningar :-)

om jag nån gång skulle tvingas sätta ETT ord på dom som var med i dag....här är orden...glad, varm, omtänksam, klok, generös, trygg, driftig, snäll, duktig, vänlig, kunnig, empatisk, lyhörd, rar, snäll, vidsynt och rolig...och allt är i possitiv mening. Ett ord för varje person som var med i dag...och här ett om mig själv...nöjd....

I morgon tillbringar jag dagen ute i Damernas Diversehandel.
         Du  gärna komma och hälsa på.


     Frid & Lycka

Life sucks...

Kategori: Allmänt

Mina jobbbarkompisar sitter ute i Högbo och käkar middag. Min smärtande ändalykt gör att jag är hemma. Men i morgon skall jag ansluta mig till dom. Jag har tur och får åka med Malin och Lisa så jag behöver inte köra själv. (så jag kan proppa i mig smärtstillande om det behövs) Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska klara av en hel dags sittande. Men alla i mitt arbetslag vet att jag aldrig sitter still särskillt länge, att jag alltid hasar runt i stolen eller soffan. Och jag ser fram emot dagen, det är inte ofta vi är tillsammans allihop. Förhoppningsvis åker vi hem stärkta som grupp och glada för att vi har varandra.


 



Frid & Lycka

Hildegard Af Bingen

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om någon lagt märke till det, men något mystiskt händer. Hildegard Af Bingen skriver ibland på min blogg. Mycket märkligt då hon faktiskt dog år 1117 i Klostret Rupertsberg. Jag gjorde ett specialarbete om läkeväxter för ca tio år sen och då hörde jag talas om Hildegard för första gången. Hon blev Benediktinnunna 1114 och levde hela sitt vuxna liv i klostrer.
Hon skrev vacker musik som har givits ut

och hon skrev flera böcker, bla om läkeväxter. Lite roligt att hon på 1100 talet använde sig av "vetevärmare"...hon kokade hela vetekorn och spred ut på en linneduk i sängen, -"mycket bra för kvinnor med värk i korsryggen i samband med månadsblödning".I dag värmer jag min vetekudde i micron och använder i stort sett dagligen. Hon förespråkade även Dinkel, ett mjöl vi använder i dag. Det är visst bra mot det mesta.



Hon målade tavlor...



Och nu 900 år senare har hon givit sig in i bloggvärlden....vicken kvinna!



( Mystikernas viktigaste budskap, och därmed också Hildegards, är ju att alla är gudomliga. Hon säger att alla har den gudomliga gnistan i oss, och hon liknar oss vid speglar som ska reflektera den gudomliga gnistan ut mot vår omgivning. Om vi började inse vår egen gudomlighet, skulle vi kanske ge upp den stora girighet som vi varje dag ser exempel på och som är upphovet till förgiftningen av luften, nedsmutsningen av sjöar och hav, utarmningen av jorden och skogarna. Hildegard skriver att "jorden får inte skadas, jorden får inte bli förstörd". Hon säger att "Gud har gett hela Skapelsen till mänskligheten för användning. Men om detta privilegium missbrukas, tillåter Guds rättvisa att Skapelsen straffar mänskligheten"
Och om vi fortsätter att leva som om endast materiella ägodelar och yttre framgång är det enda av vikt i livet, kan nog varningen från Hildegard vara berättigande...)


Frid & Lycka

KATTFAN ! ! !

Kategori: Allmänt

Jag satt och tittade på tv närlLilla söta fröken Malva kom in som ett svart streck och försvann in under soffan där jag satt. Först rodde jag att hon blivit skrämd av något, men sen hörde jag att hon bökade runt där. När jag tittade ner såg jag en liten skrämd mus som försökte gömma sig bland sladdarna. Kul...vill inte gärna ta i möss, jag tror dom är loppiga...snabbt och kvickt satte jag min ena strumpa på handen, fångade in muskräket och hivade ut den på framsidan. Malva satt kvar en lång stund och undrade vad som hänt, sen började hon nysa, det är dammigt under soffan tror jag:)  Det kan du ha kattfan...



Frid & Lycka

Tillknycklad :(

Kategori: Allmänt

Det tar lixom inte stopp när han vrider och böjer. När han lutar sig över mig och jag har mitt knä nåntans uppe vid hakan och han tar tag i britsen och pressar ihop mig , då ska det visst kännas i lårmuskeln...gör det inte...däremot känns det som lungorna blir punkterade och jag får ingen luft och tarmarna är på väg upp i halsen. När jag ligger på sidan och han pressar mitt ena knä mot golvet och överkroppen mot andra hållet gör det mest ont i axeln ...och det är ju inte meningen :) det går ju att vrida två varv på dig, det stannar ju inte, sa han lite förundrat. I dag fick han jobba hårt för att få allt tillrätta. Jag är ganska öm nu. Det är en märklig känsla när jag känner "piggen" som sticker ut, och det gör ont när han trycker på den, en sekundsnabb helvetisk smärta. Men magiska händer har han och jag är evigt tacksam att han finns och tar emot mig när jag behöver. Tack B-G



Frid & Lycka






Bråka inte med Tatueraren

Kategori: Allmänt


Kollade lite på Expressen på nätet....hittade det här.  Så skulle aldrig Tattoboo göra :-)



Ville ha yin och yang - fick en penis-tatuering

Bråka inte med tatueraren.
En 25-åring ville ha en yin och yang-tatuering med några drakar.
Men han fick en 40 centimeter stor penis. 21-åringen, som ligger bakom dådet i engelska Ipswich, anses som professionell tatuerare och har gott rykte om sig.
Men här slog det fullständigt slint.
Nu riskerar han stora böter för att ta bort den stora tatueringen som han helt sonika tatuerade in på en 25-årings rygg, skriver Herald Sun.
Mindre bråk  25-åringen önskade en yin och yang-tatuering med några drakar, men fick alltså en 40 centimeter stor penis på ryggen i stället.
Enligt polisen uppstod ett mindre bråk mellan männen, där tatueraren ska ha tagit illa upp på något som mannen sa.
Offret har också hävdat att han blev slagen och utslängd från studion efter tatueringen.
För 21-åringen väntar nu rättegång.

Kul kille den där 21:åringen....NOT



Ska snart iväg...

Kategori: Allmänt

...och bli tillknycklad. Det är en väldigt dubbel känsla så här före. Det känns ofta värre nån dag efter behandling, men sen blir det så mycket bättre. De gånger när jag kommer hasande och gråtande känns det alltid mycket bättre direkt, en halleluljaupplevelse.  Men som jag sa, resultatet av ett möte med B-G är alltid att jag kan leva som vanligt igen.... :-)







Frid & Lycka

Texter...

Kategori: Allmänt

..målar jag lite här och där.



 


Den här gjorde jag för ca 4-5  år sedan på vår vardagsrumsvägg.Jag skulle gärna måla/tapetsera om därinne, men jag vill ha texten kvar och det går inte riktigt ihop....Lite dålig bild, men det är en bit ur U2´s ONE



One love

One blood

One life

You got to do what you should

One life

with each other

Sisters

Brothers

One life

but we´re not the same

we get to

carry each other

carry each other

one...life

one

 

mannen fyller år i dag

Kategori: Allmänt


va e de för en da
e de en vanli da
nä de e ingen vanli da
för de e mannens fölseda
hurra
hurra
hurra

Gävles (kanske) finaste fötter

Kategori: Allmänt

jag har ju lovat att visa mina fina fötter...så här har du dom.... Det är "farbror Bosse" som har tatuerat.  (Kolla under Tattoboo så får du se annat fint han gjort.)



HÖGER




VÄNSTER


Frid & Lycka

På Onsdag...

Kategori: Allmänt

...får jag komma till Bengt-Göran. Det är bra. Jag skulle naturligtvis ha velat fått en tid nyss, men han är fullbokad. B-G har hjälpt mig i många år och han har även behandlat min man och mina föräldrar och syster. Jag som är hyperflexibel, det heter så fast jag säger överrörlig är inte helt lätt att lägga rätt, men B-G fixar det. Lägger ut en länk till hans praktik. Jag kan verkligen rekomendera ett besök där om du har problem med ryggg eller nacke.





Frid & Lycka
Frid & Lycka

Ont & ledsamt

Kategori: Allmänt

Jag har en rygg som inte vill det jag vill,eller det är egentligen mitt bäcken som inte vill hålla sig på plats. Nu har jag jätteont och väntar på att min kiropraktor Bengt-Göran ska höra av sig om en tid. Hemma från jobbet är jag och har tråkigt, det går inte att göra någonting just nu. Jag bara vankar omkring eller ligger en stund på en vetevärmare. Det känns inget vidare att sitta så det blir bara det här lilla gnället just nu...

Som en syster. . .

Kategori: Allmänt

. . . är hon för mig. Vi har känt varandra i hela vårt liv, längre en vi kan minnas. Vi föddes med en månads mellanrum (hon är äldst)  . Vi döptes tillsammans, vi bodde i samma trapp tills vi var 6-7 år. Vi kände varandras familjer. "Tant Inger" var en extra mamma åt mig, "Tant Gunnel" en extra mamma åt henne. Vi gick nio år i skolan i samma klass. När det blev dax för gymnasium skildes vi åt. Efter gymnasiet jobbade vi på samma skola en period, sen på samma vårdhem några år. Nu är våra liv ganska olika. Vi är ganska olika. Men hon finns alltid där på ett eller annat sätt. Hon har helt enkelt blivit min syster, och det kommer hon alltid att vara.




Annika & Karin 1år


Frid & Lycka

When I count my blessings . . .

Kategori: Allmänt


I count you twice...

Vänner, nya och gamla. Jag är så glad att ni finns där för mig. Några av er träffar jag nästan dagligen, några ganska sällan. Vissa mest på mail eller mess... Ni vet vilka ni är. Hoppas jag ;)




Frid & Lycka

En härlig dag...

Kategori: Allmänt

...sov lite längre... Åkte iväg och träffade Annika. Vi "vimsade" runt några timmar för att landa på Madame Nyberg. Jag träffade en gammal arbetskamrat där och pratade med henne en stund, det va kul. Några fynd gjorde jag, men kan inte visa för dom har av någon anledning Annika... det blir ofta så, vi har varandras grejer när vi kommer hem och får byta när vi träffas nästa gång. En gammal spinnrock köpte jag. Jag ville egentligen bara ha en "trådrulle" som hörde till, men när dom satte ner hela altet till 25 kr tog jag den. Nu blir det till att mecka sönder och bygga nytt. Det finns många fina små detaljer att använda. Nu väntar jag med spänning på att mamman hör av sig och berättar hur hon haft det ute i handelsboden i dag... Eventuellt kommer en rapport på Damernasbloggen lite senare.





Frid & Lycka

Nu är allt levererat...

Kategori: Allmänt

..till mamman som öppnar Damernas i morgon kl 11.00. Jag sa till henne att hon gärna fick göra en rulltårta om hon absolut ville. DET VILLE HON INTE..Annars är hon duktig på det, jag kan det inte alls. Det blir mer som en tjockpannkaka när jag försöker, eller försökte rättare sagt, jag gör det inte längre. Nu så blev det en blåbär/hallon kaka, den och kaffe serveras i morgon av mamman.
Vad ska jag göra då på min lediga dag? Ungen föreslog att vi kan åka till Jula...  -Gör gärna det...men inte med mig...

Jag ska sy lite. Åsså ska jag fota mina fötter, dom är klara nu :-)





Natti Natti

Gammal ? ? ? ?

Kategori: Allmänt

Inte jag inte...lite trött kanske, men inte gammal.




Och när jag sätter på mig dom "magiska rubinröda skorna"  ja då är jag nästan ung...

 

    Frid & Lycka

Mamman skickade den här till mig i dag....

Kategori: Allmänt



Inte mycket att tillägga :-)


Frid & Lycka

Jag fick korgen...

Kategori: Allmänt

Vi går ofta ut och går, jag och mina besökare, Ibland runt kvarteret och ibland bort till Kupan på Brynäs. I början av förra veckan var vi dit. När vi kom ut därifrån så plockade jag några kastanjer på marken. En av "gubbarna" som nästan alltid sitter där funderade vad jag skulle med dom till. Han undrade om jag skulle rosta dom. Jag sa att jag bara ska ha dom till fint. Då sa han att han skulle plocka några till mig och lämna in i kassan på Kupan så jag kunde hämta dom nästa gång jag kom dit. -Tack, det var snällt sa jag. Han frågade vad jag hette och jag svarade. I dag var vi tillbaka. Jag hade glömt bort vad han lovat, trodde väl i sanningens namn att det bara var snack. Men fel hade jag. När vi kommit några meter utanför Kupan hörde jag någon ropa -Du Karin ! ! ! Jag vände mig och där var han. -Såg du korgen frågade han.- Nä sa jag. Stå här och vänta så kommer jag sa han då. Efter en minut kom han ut med den lilla skeva korgen med 24 kastanjer i. En stor lapp där det stod "Karins korg och nötter" satt fast på handtaget. Tänk att han faktiskt gjort sig tid att plocka kastanjer till mig, och fixat en korg att ha dom i. Tack snälla..


Jag fick Korgen och ännu en anledning till att aldrig "dömma hunden efter håren"

        Frid & Lycka

 

Grattis Paddjävel, nu rev du sjön också

Kategori: Allmänt


En söndag morgon för ganska många år sen satt jag på jobbet och läste arbetarbladet. Trött och seg och inte särskillt nöjd med situationen. Jag såg att Rickard Olsson skrivit en krönika så jag läste den. (han jobbade på svt)  Jag kunde inte sluta skratta, fortfarande efter alla år tycker jag den är helt underbar.

Kommentaren Grattis Paddjävel....användes ganska länge när någon klantade sig :-)

Här är hela historien.

Apropå kul och roligt måste jag dela med mig av en lustifikation som berättades på jobbet. Det var Peter Harrysson och Börje Ahlstedt som för en tid sedan turnerade runt i skolorna med pjäsen ”Det susar i säven”. Harrysson spelade padda och Ahlstedt något annat fabeldjur som lever nära vattnet. Inför skolturnen hade man bantat allt utom Harrysson själv så det var en ganska spartansk dekor föreställande den damm eller sjö där pjäsen utspelade sig.

Redan från första scenen kände de två ärrade dramatenskådisarna att allt inte stod rätt till. Det var något negativt som svävade i luften över just den här föreställningen och allt strålade ut från en tjock liten gosse som satt nedsjunken i aulastolen med armarna i kors surt stirrande under lugg. Likt en ondsint Buddhafigur sände han ut så mycket negativa vibrationer att till och med Harrysson/Ahlstedt kände av det uppe på scenen. Mellan akterna viskade man bakom kulisserna och Ahlstedt menade att det var svårt att spela med den där argklumpen på första raden. Det hela fick till slut sådana proportioner att dom började staka sig i sina repliker. Till slut tappade Peter Harrysson konceptet helt och ramlade in i dekoren som med och brak ramlade i backen.

Då hördes från första raden en bitter pojkröst som väste.

Grattis paddjävel, nu rev du sjön också....



 Frid & Lycka

Rätt Tid - Rätt Dag

Kategori: Allmänt

Tandläkarbesöket avklarat.. Min tanläkare Eva är nog Gävles bästa. Jag har gått hos henne i många år. I dag konstaterade vi att det är snart 18 år sen hon drog ut två av mina visdomständer. I dag var det inte lika dramatiskt, bara en undersökning. MVG till oss båda.  Jag fick en nyckelring med en liten åsna i plast för några år sen efter en undersökning.  När jag kom tillbaka till jobbet visade jag stolt upp denför Anne-Li , hon blev så "arg". Det är bara småungar som ska ha nåt, tycker hon. Det berättade jag för Eva nästa gång jag kom dit, hon tyckte det va roligt och nu får jag alltid välja något, så att du kan reta din kollega säger hon :-) Lite för att jag är duktig också naturligtvis. I dag fick jag den här lilla...han får sitta vid tandborstglaset för att påminna mig att använda flour..

.







Frid & Lycka

Tandläkarbesökeller inte tandläkarbesök

Kategori: Allmänt

Kom i tid till jobbet. Drack lite kaffe med Anne-Li. Åkte i god tid för att få en parkering vilket kan vara svårt vid ½9 på slottstorget. Fick parkering direkt. Hejade glatt på städerskan i trapphuset. Tandläkaren ligger på 4;e våningen och eftersom jag hade gott om tid gick jag upp. Fick vänta lite på receptionisten som pratade i telefonen. När hon lagt på luren sa jag  - Jag har en tid hos Eva 8.40. Näe, hon börjar kl 12 i dag svarade  människan bakom disken ! ! ! - Jaha, varför har jag fått en tid hos henne kl 8.40 då, sa jag. Konstigt sa hon....tittade på datorn och sade vänligt  -Du har rätt, du ska vara här 8.40, men i morgon.....  

Jag skrattar inte längre....

Och förmodligen inte i morgon heller 




Frid & Lycka


Söndag kväll...

Kategori: Allmänt

Jag och mannen har tittat på en mycket märklig film. Vet inte vad jag ska tycka... Peacock heter den.

I morgon är det jobb igen. Och ett tandläkarbesök.

 

 Frid & Lycka

Möblera om...

Kategori: Allmänt

...tycker jag är kul, när jag håller på. Dagen efter betyder ofta ont i rygg och det är inte lika kul. I vårt sovrum har vi snedtak så där finns det inte så många alternativ. Men då löser jag det genom att bygga en ny sänggavel. Ett tag hade vi en gammal spegeldörr som huvudgavel. Det var riktigt fint. Men så ville jag ha sängen mot andra sidan och då fick den inte plats. Då fick det bli en hög "fotändsgavel" i stället. Dörren var för bred så en ny fick sågas till...(den snälla mannen hjälpte till)  Jag målade den vit och krönte den med ett överstycke från en gammal soffa. Resultatet !!!!




utsidan mot rummet fick en dekor av "klistermärken"

 


                  på insidan målade jag en passande text.

Förhoppningsvis kommer jag inom en inte allt för avlägsen tid slutföra projektet vita golv som jag påbörjade i början av sommaren. Hallgolvet uppe och sovrumsgolvet ska bli vitt...


                   Frid & Lycka

Det är höst på Nyvall...

Kategori: Allmänt

            
     
           

         

     


                              Frid & Lycka

Charlie Brown del II

Kategori: Allmänt

Jag sa en gång tidigare att han såg ut som ett litet ulligt gulligt får som åt gräs. 
Charlie Brown ber härmed att få tala om att han faktiskt är en mycket modig och stor hund, som i morgon skall ut i skogen och jaga älg. Inte kul att bli jämförd med ett får då. Förhoppningsvis läser ingen av de andra hundarna i jaktlaget den här bloggen, så han slipper bli retad.
Men en sak oroar mig lite, i skogen kan han ju se ut som en ullig gullig björn också. Och med tanke på historien som T berättade i morse verkar ju jägare sikta på allt som rör sig i skogen.



Men Charlie Brown, om du har ett gult eller orange halsband och bäar när du får syn på en jägare så ordnar det sig. Och vakta husse noga, alla dagar, alltid.


                    Frid & JaktLycka

 

Morgonkaffet

Kategori: Allmänt

på jobbet är alltid samma tid men inte alltid med samma människor. Roligast är när vi får besök av "grannar". I dag hade vi vår vikarie M, grannen B och vår "alltiallo" T på kaffe. Vi pratade om lite allt möjligt och kom in på jakt. T berättade när han varit ute på en jakt runda. Han skulle skjuta mårdhund. (fråga mig inte varför) Han fick i alla fall syn på en trodde han. Siktade och tvekade, siktade och tvekade. Till slut bestämde han sig för att inte skjuta. Tack och lov för det. Det han siktat på var en "gubbe" i laget med pälsmössa. Inte så jä...a smart att gå på jakt i pälsmössa kan jag tycka. B har lovat att han ska ha en färgglad mössa på sig när han ger sig ut och letar älgar i morgon.







 Frid & Lycka

Gratis = Grattis

Kategori: Allmänt

Om någon ger dig något. Säg tack. Det är ganska sällsynt att något är gratis nuförtiden. Det kommer nästan alltid en räkning efter. Men jag tycker att det är roligt att kunna ge bort något ibland. Och jag blir alltid lika glad när jag får något. I dag fick jag presenter av min syster.  Hon kom in till mig på jobbet men presenterna låg kvar i Skutskär. Det var ganska kul. Inte bara jag som har en överbelastad hjärna. Nu får jag gå och fundera på vad det kan vara några dagar. Det är ju en "present" i sig. Eftersom hon blev rik i Spanien på "Rabalderbingo" har jag höga förväntningar :-) Men egentligen är jag världens lättaste att ge något eftersom jag blir lika glad för en fin sten hittad på en strand.




Frid & Lycka

Det har satt igång nu...

Kategori: Allmänt

Uppåt i landet är det snökaos. Häromkring har det blåst riktigt ordentligt i dag. Det kändes nästan lite overkligt med allla löv som blåste omkring.




Egentligen...

Kategori: Allmänt

...skulle Mamman och jag köpa skor till henne, men det bidde inget med det. Det fanns lixom ingen inspiration till det. I stället hamnade vi på Madame Nyberg, ett ställe med inspiration i mängder. Det är alltid lika mysigt att komma in i den butiken. Ett litet prat med Anna-Lena piggar upp. I dag hade hon det lite stressigt så vi fikade inte, annars bjuder hon gärna på kaffe. Några småsaker fick jag med mig och Mamman handlade också. Sen åkte vi ner till Damernas och hämtade Shirley Temple. Hon har ju inga kläder stackarn så det ska hon få i dag. Hon vill ha "Lika som Petronella Revbensspjella och Slammer Kajsa" säger hon.
 



Och jag kan bar hålla med och sätta mig och sy. Klart Shirley Temple ska ha en "nattsärk". Det blir minsan ingen "nakenchock" på Damernas Diversehandel inte.

            Frid & Lycka

Något "prasslade"...

Kategori: Allmänt

...utanför mitt fönster. Det var en hungrig fågel i äppelträdet. Jag skrämde iväg den när jag fotade, men lite imponerad är jag att jag hann på den.


I kväll visas inte mitt  favoritprogram House, det är fotboll. Jag antar att det är Sverige som spelar, så heja dom. Jag ska inte titta. I stället kollar jag nog på sista avsnittet om Glada Hudik teatern.
I dag har jag varit med en stund på en repetion av en teaterpjäs med utvecklingsstörda. Vilket fantastiskt jobb de gör, alla skådespelarna och handledarna i Bock och Tack teatern.  Många i ensambeln kan inte läsa,  så allt tränas in genom upprepning, upprepning, upprepning. Det är en ära och ett sant nöje att få följa det hela. (fast idag klampade jag in och störde lite, det var inte meningen, förlåt) Den dag det är premiär kommer jag att vara där och titta. 

 

     Frid & Lycka

I hate proppskåp.

Kategori: Allmänt

Jag vill ha ett sånt där som man bara vippar på en liten grej så kommer srömmen tillbaka. Men icke, trots att jag är gift med en elektriker så har vi nåt gammalt he...te som alltid är dammigt och livsfarligt. Inte når jag upp dit heller och det är inte roligt att balansera på en pall med ficklampa för att hitta vilken propp som gått. I dag har det hänt två gånger. En när jag tände en lampa för att läsa, en när jag stod och strök som jag gjorde istället för att läsa. Kul. Nu skiter jag i båda och sitter framför datorn i stället tills batteriet tar slut i den. Då blir det mörkt och tidigt i säng för mig. På nedervånongen lyser alla lampor och tv står på för fullt...  inga proppar som gått där inte :-)





 Frid & Lycka

I morgon...

Kategori: Allmänt

...ska jag ge mig upp på uthusvinden på "skattjakt" Trots att vi rensat i omgångar finns det en hel del grejer där. Om jag minns rätt ska det finnas ett litet halvmånebord som kan passa bredvid Emmafotöljen i sovrummet. Hoppas. Om det möjligen blivit kastat så hittar jag säkert något annat användbart. Jag skulle bli riktigt glad om jag hittar en låda med bilder jag saknar. Eller inte :-) Sist jag var däruppe och rotade hittade jag Jesus ....undrar hur han hamnat där ? ? ?

Nu är det godnatt för mig, jag är väldans trött. 


(Det här är Bruben. Han har sovit med mig sen jag var fem år. )


Frid & Lycka

SVART KATT

Kategori: Allmänt

som kommer in från ett regnväder och går direkt upp och lägger sig i en VIT SÄNG...ingen bra kombination. Kolla va surt hon blänger på mig när jag säger det till henne.






Inte så att hon lyssnade och hoppade ner, näedå, hon kröp in under täcket och låg där nån timme. Om ingen ser mig så vet dom inte att jag ligger där fast jag inte får,  tänker Malva ofta :-) 


                    Frid & Lycka

 

ÄNTLIGEN...

Kategori: Allmänt

Och Nobelpriset i litteratur går till.......Tada....Mario Vargas Llosa ! ! ! Jag kan bara instämma med Gert Fylking...Äntligen...Som jag har läst böcker av Mario Vargas Llosa. Som jag har väntat på att Mario Vargas Llosa ska få Nobelpriset i Literatur. Jag kommer genast börja läsa om alla Mario Vargas Losas böcker. Vem har inte "Den sanna berättelsen om kamrat Mayta", eller "Pantaléon och soldatbordellen" som sin favorit bok. 
Inte tycker jag Nobellpriset i litteratur ska gå till nån simpel författare som någon enda människa jag känner har hört talas om. Nä det skulle kännas konstigt. Helt rätt att Mario Vargas Llosa fick det. Motiveringen till priset löd     " för hans kartläggning av maktens strukturer och knivskarpa bilder av individens motstånd, revolt och nederlag"
Om någon mot förmodan skulle vilja låna en bok av honom kan jag damma av ett ex och låna ut. För säkerhetsskull har jag dubletter av Mario Vargas Llosas böcker.... NOT    

Hästkastanj

Kategori: Allmänt

Ganska nära mitt arbete växer det kastanjer. Stora, stora träd med massor av kastanjer. Jag var ute på promenad med några från jobbet igår och passade på att plocka lite. Det har inte ramlat ner så mycket ännu, så jag får gå dit fler gånger.Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med dom, men något ska det bli. Dom  är ju fina som dom är i en liten korg tycker jag.



Malva satt länga och nosade på dom, men när jag tog fram kameran vände hon ryggen till. Det är hon som är det svarta i bakgrunden


    Frid & Lycka

 

"Tisdagarna med Bosse"

Kategori: Allmänt

Det har av någon anledning blivit så, vi har haft våra dater på tisdagar. Inte alla, men de flesta. I dag var det mest en "fylleriövning" , och nu är jag turkos på riktigt. Jag hoppas innerligt att det sitter som det ska nu, för he....te vad ont det gjorde. Bosse kom med "glada tillrop" medan jag koncentrerade mig på att överhuvudtaget andas. Efter ungefär en timme gav jag mig iväg hem, haltande, glad och tillfreds :-)   TACK!

En av mina "grannar" på jobbet tippade med sin motorcykel igår. Det hände precis utanför jobbet. Efter en röntgen konstaterades att han har en "krosskada" på nyckelbenet. Tre veckors sjukskrivning. Stackars Peter... Kram till Dig. Bli fort bra igen.



TÅLAMOD

Kategori: Allmänt

är inte riktigt min starka sida. Jag tycker att det tar för lång tid innan jag får hjälp, om jag ens ber om det. Nyss trodde jag att jag kunde själv och ändrade på något för mig helt obegripligt sätt intällningen på datorn så allt såg jättekonstigt ut. Inget fungerade som det skulle. Bad jag om hjälp ? ? Näedå, jag tryckte lätt irriterat på några till knappar och vips....blev allt som vanligt igen, nästan  :-) Mycket märkligt.




Frid & Lycka

lite pinsamt.......NOT

Kategori: Allmänt

skickade bara ett mess till fel person. Som tur var det ett snällt mess som iockförsig inte är helt osant, men. Hade använt lite andra ord till * än till min unge. Jag får nog jobba lite mer på att lära mig min lilla gröna :-) Inte omöjligt att det kommer att bli fler som kommer att få lite konstiga meddelanden ett tag framöver.  Hoppas på överseende :)

Nu tycker jag att nin syster ska komma hem från sitt "träningsläger/semester" Hon skrev på sin resedagbok att hon blivit rik. Hon har vunnit på "rabalderbingo", så jag förväntar mig högvis med presenter :-) Min syster slutar aldrig förvåna mig. Hon är i Spanien och hon spelar BINGO ! ! !

I morgon är jag tillbaka på arbetet efter min lilla semester. Det känns helt OK trots att jag inte hunnit med hälften av vad jag hade tänkt. Konstigt att det alltid blir så. Men jag har haft det bra, det är det viktiga.





I Lördags fick jag en fin liten brosch med Marie Antoinette på bild.
Tack Caroline. Den lilla rosetten knöt jag om så den passar bättre i "Rosabandet tider"




(Marie Antoinette betraktades som en symbol för de privilegierade klassernas slöseri och avrättades med  giljotin  under franska revolutionen dömd för högföräderi)


Nu är det snart God Natt.

         Frid & Lycka

Jag har bytt färg...

Kategori: Allmänt

...nu har jag en limegrön...och kanske lär jag mig att använda den också :-) har nämligen inte fått igång den än...

Viggo Mortensen

Kategori: Allmänt

Det finns bara ett enda skäl till att sitta kvar och titta på reklamen på 4:an. Viggo Mortenssen. 



Ett utdraget oooohhhh är allt som hörs från mig :-)

 

Sov Gott & dröm vackra drömmar