karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

I´m not ready to make nice

Kategori: Allmänt

vi har vår i luften...

Kategori: Allmänt


...var har ni er flickor???

Ja, det hade varit mycket roligare om det varit en man som skrivit :-)
Gårdagen tillbringades i Mårtsbo. Nästan klart där nu. Stort tack till Thomas N som städat ur hela verkstan och kört bort flera lass skrot och bra att ha grejjer.
Ett stort varmt och innerligt tack till Eva, Thomas, Johannes, Håkan och Jonatan för allt slit. Va bra ni är.
Tack till mig själv också :)
I morgon är det första visningen.

För min del blir det bara rekreation i dag. Gick ut och inspekterade trädgården en sväng, men det var kallare än jag trodde. När solen går runt huset kan jag nog sitta på "innergården" en stund där det är lä och få några nya fräknar....







FRID & LYCKA
var än du nu är


möt...

Kategori: Allmänt


... min granne




Systern var på en snabb visit här i dag. Jag berättade om en fin jacka jag sett. Vad gjorde hon då ? Rantade iväg och köpte sig en direkt efter hon åkt ifrån mig. Kul tjej det där....  <3

Dagen har gått i samma lugna tempo som gårdagen och dagen före den. I morgon är jag redo för jobb igen.
Jo en sak till...jag pratade med mitt favvoställe i dag igen, en Hälsocentral Nära mig. Den rara damen ringde före utsatt tid och var alltigenom trevlig ! ? ! ? ! ? ! 



FRID & LYCKA
var än du nu är


*

Kategori: Allmänt

 

 

 

 

 

 

:)

Kategori: Allmänt


Efter att ha tagit det  lugnt hela dagen begav jag mig till Slottstorget och min tandläkare Eva. I mina ögon den bästa man kan ha. Hon tog en bild och konstaterade att det inte var nån större fara med tanden. Men för säkerhets skull borrade hon ur den och la i en annan "snällare" fyllning. Som vanligt frågade hon om jag ville ha bedövning och som vanligt tackade jag nej. (det skulle jag ha tagit om det var min tand sa hon) Det gjorde inte ont en enda gång. Faktiskt skrattade vi alla tre (sköterskan också) en stund så hon måste avbryta jobbet. Vi pratade om en galen tandläkare som jag hade för en väldans massa år sen. Sköterskan hade jobbat för honom och visste vem jag menade. Han har tydligen praktik i Berlin nu. Jag ska aldrig åka till Berlin.

Här kommer nu några fler bilder på buren....


Den är inhandlad hos Tant Elwira...

I morgon ska jag fortsätta min viloperiod. (Kanske med bettskenan i för att skona mina tänder)


FRID & LYCKA
var än du nu är

<3



Nödbromsen är i

Kategori: Allmänt

Jag är hemma och är. Mår inte bra alls. Allt gör ont. Huvud och nacke värker som f.. Jag som aldrig har haft tandvärk har det nu. Jag har ringt min TDL och får komma i kväll.(första gången jag skall till tdl en sen kväll) Jag har väl antagligen bitit sönder en tand igen. Inte bra.




Av systern fick jag den här.


FRID & LYCKA


hubbot???

Kategori: Allmänt

laddning pågår....





presenter

Kategori: Allmänt

Jag har ju skrivit att du ska få se bilder på presenter jag förärades på min födelsedag. Här kommer bilder på två...
Den rosa vasen fick jag av mamman.

vad är vas och vad är tulpan ? ? ?

 

Buren köpte min fina man till mig. Det kommer fler bilder på den, den är underbar. Mannen också :)



FRID & LYCKA
var än du nu är


MÄH...igen

Kategori: Allmänt

Jag gjorde ett inlägg från mobilen i dag. Undrar vart det hamnade? Inte här i allafall. :)


Från att ha varit på väg att knocka en person till att skratta högt och glatt...så har min dag varit. Jobbat med Tett, hon är galen emellanåt. Men jag tycker mycket om henne.....


FRID & LYCKA

var än du nu är


Rast

Kategori: Allmänt

på jobbet. Inga problem att komma in på bloggen från telefonen i dag : ) M-L är hemma o kräks så jag jobbar med Tett. Det är bra.
Titta på Skavlan i kväll. Per Sandstrak är med. Han är en av de mest fascinerande föreläsare jag hört.

FRID & LYCKA


Aldrig

Kategori: Allmänt

MÄH !!!!

Kategori: Allmänt

Jag skulle ju bara göra så att jag kan blogga från min telefon. Enligt mannen och ungen kan man inte göra det jag har gjort. Ändra någons lösenord utan att den vet om det.Kan man visst. Jag tryckte bara upprepande gånger på en knapp, fick frågan om jag glömt lösenordet, hittade på ett nytt, och vips var jag inne. Vad jag inte förstår är de något upprörda känslorna. Enligt datasnillena i familjen så kan man inte göra så, och eftersom dom så hårdnackat anser att det inte går har jag inte gjort det... Capice....



Ungens sista kommentar var att dom borde sätta barnlås på telefonen...som om det skulle hindra MOI  :9
(kan också tillägga att jag ärvt den av honom, och att det visst var mannens applekonto jag hackat !!!!)



FRID & LYCKA
var än du nu är
<3



Kort koppel

Kategori: Allmänt

Uppenbarligen kan jag inte hacka runt hursomhelst. Fick ett samtal från mannen som undrade vad jag håller på med. Har tydligen lyckats med konststycket att ändra hans lösenord på datorn. MOI..... vet jag inget om.


Frid & lycka

nytt försök

Kategori: Allmänt

jag fick veta att det inte gick att lyssna på min favvolåt (eller en av dom rättare sagt, jag har många) som jag la in en länk till häromdagen. Så här kommer den igen.

http://www.youtube.com/watch?v=nlVQcBxiNRY&feature=related


I dag har systern och jag gjort två "måste" saker. Det gick bra. En trevlig fotograf stövlade runt i snön och tog foton. Inne tog han också bilder, men han avböjde vänligt att dokumentera utedasset :)

Hem och en stunds vila.

Ett trevligt telefonsamtal fick jag också. Fick veta att bebis nr två komma ca två månader efter den första.  Jobbigt att det dröjer så länge bara :) men moster kommer jag att bli. Jag tror dessutom att båda blir flickor.(och att en ska heta Karin och en Kajsa)

 

FRID & LYCKA

var än du nu är

<3

 

 

<3

Kategori: Allmänt

bebis på väg...

Kategori: Allmänt

Hur roligt är inte det här. Min syster ska bli farmor och min "syrra" ska bli mormor.GRATTIS, till pappor & mammor & farmor & mormor & MOSTER till dom. Två nya små liv till släkten. Jag som konstaterade att släkten har krympt och blivit liten häromdan. Och hur roligt är inte det här. Jag har fått lite kontakt med min ena kusin (har två). Det kommer några kommentarer på wordfeud ibland. Fast vi bara "pratat" ganska kort tid tycker jag så bra om honom. Kanske ordnar systern en släktträff i sommar, hon pratar lite om det. Hon pratade först om en kusinträff, men då blir vi bara fyra personer. Kanske roligare att samla alla vi kan få ihop i släktväg.
Helgen har varit bra. Fix i Mårsbo och lite födelsedagsfirande. En present från ungen gjorde mig glad.




Han vet vad hans mamma behöver :-) Gossedjur i allmänhet och tigrar i synnerhet kommer jag aldrig bli för gammal för.
Två oväntade födelsedagshälsningar gladde mig lite extra. En per telefon och en på telefon men textad.
Bilderna jag lovat tidigare kommer en annan dag.


FRID & LYCKA
var än du nu är






jamen grattis då

Kategori: Allmänt

go ryssland ! ! !

Kategori: Allmänt

 

-satsade du allt du ägde och hade på banken på rysslandsaktier å nu är allt borta?

-ett helt livs besparingar! helt borta















-hur mycket satsade du?

-375 kronor!


























FRID & LYCKA
var än du nu är



!

Kategori: Allmänt

I dag blev det en tur med mamman. Hon skulle köpa en present till mig. En present jag själv valt ut. Visas efter födelsedagen. I går fick jag också en födelsedagspresent. Också den har jag valt ut själv. Också den visas efter födelsedagen. Och ja...jag fyller snart år...27 som vanligt :)

Åsså det här med Thorsten Flinck. Allvarligt, han tog tjejen på rumpan. Det var ju hon som bad om en "Thorsten kram", vad hade hon väntat. Att Jean Banan kastade sig över och slätade av Marie Serneholt, var visst bara roligt. I mina ögon betydligt värre. Thorsten, jag tycker inte du behöver be om ursäkt mer nu. ( det finns det en hel del andra som borde, om du frågar mig)

Mannen har åkt till Kungliga Huvudstaden på nån konferans. Han gör det ibland. Stor middag på nåt flashigt ställe nu på kvällen. Mer konferans i morgon. Jag kanske får åka till Ludvika en dag i Maj. Det är väl lite lagom jämnlikt :)

 

FRID & LYCKA

var än du nu är

 

 

 

Utkast: Feb. 7, 2012

Kategori: Allmänt

 

Say, its only a paper moon
Sailing over a cardboard sea

 

http://www.youtube.com/watch?v=ndxAZfJxfy8&feature=related

 

 

Månen (latin: Luna) är jordens enda naturliga satellit och den femte största månen i solsystemet. Näst efter solen är månen, på grund av sin närhet, det klart ljusaste objektet på stjärnhimlen, sett från jorden. Månen gör sig också påmind genom tidvatteneffekter på jorden i form av ebb och flod. Med dess framträdande ställning på himlen och de regelbundna månfaserna har månen i alla tider fascinerat människan och lämnat ett stort kulturellt avtryck i den mänskliga historien. Månen vänder alltid samma sida mot jorden eftersom den befinner sig i en bunden rotation, och roterar därmed exakt en gång runt sin egen axel för varje varv den rör sig runt jorden.

Månens yta består i stora drag av två olika typer av landskap som kan urskiljas med blotta ögat från jorden, de mörka så kallade haven samt de ljusare högländerna. Månhaven innehåller inget vatten utan är lavaslätter som bildats när magma för flera miljarder år sedan trängt upp från månens inre och fyllt stora nedslagskratrar och andra sänkor. Sedan länge är dock månen geologiskt död och ingen vulkanisk aktivitet förekommer idag. Hur månen bildats är man fortfarande inte helt säker på, men den ledande teorin är att den bildats som restprodukt vid en enorm kollision mellan jorden och en planet av ungefär Mars storlek under solsystemets tidigaste historia.

Månen är den enda himlakroppen som människor har färdats till och landat på. Det sovjetiska Lunaprogrammet sände ett flertal obemannade farkoster mot månen under slutet av 1950-talet till 1960-talet, där man till exempel för första gången lyckades utföra en kontrollerad landning på en annan himlakropp med Luna 9 år 1966. Det skulle dock bli USA med det stora Apolloprogrammet som först lyckades sända människor till månen. Den 20 juli 1969 klättrade Neil Armstrong ner på månens yta från Apollo 11:s månlandare The Eagle och blev därmed den första människan att besöka en annan himlakropp. Efter Apolloprogrammets slut 1972 avstannade rymdkapplöpningen och månen har sedan dess endast besökts av obemannade rymdfarkoster, men planer och visioner finns från flera länder att på nytt sända människor till månen inom de närmsta decennierna.

 


FRID & LYCKA

var än du nu är


glömde

Kategori: Allmänt

Thorsten Flinck..... Till Andra chansen kom han, jag tycker han skulle ha gått vidare direkt.Två bidrag var nåt att ha. Thorsten och Loreen


På EDV snackar man om kvalitetssäkring, det gör dom uppenbarligen inte på SVT...


PEACE



Vinter i Paradiset, eller nåt.

Kategori: Allmänt

Jag tog kameran med mig ut och fångade snölandsskapet. Den första bilden är min gamla trädgårdssoffa som står ute året om. Den kommer från det gamla vårdhemmet Karlsberg. Inköpt för några kronor på en auktion dom hade där när de gamla husen skulle rivas.



Den andra är en liten fågel som pickade på en talgboll upphängd i äppelträdet i vår trädgård. Jag tror att det är en lite vanligare sort än den orangenäbbade jag fotade häromdagen...

 



Den tredje och sista bilden tog jag ute i Mårtsbo. Det är jordkällaren i vinterskrud.


Jag mannen och ungen tillbringade några timmar med möbelflytt och utrensning där ute i dag. Kallt var det. Systern hade sänkt värmen en aning för mycket sist vi var där, så det var nästan ingen skillnad på inne och ute :-) Nästa helg ska vi ta itu med det sista och snälla J ska komma och städa. Veckan efter kommer fotografen och sen blir det försäljning. Känns lite både och.

Nu är det dags att krypa ner i sängen. Ryggmassage och bokläsning.


FRID & LYCKA
var än du nu är


änligen...NOT

Kategori: Allmänt

i morgon börjar det, det evighetslånga musikarrangemanget melodifestivalen. Glad? Inte särskillt. Men i år har dom kallat in två som jag faktiskt inte vill missa. Jag får tajma deras framträdanden och göra nåt annat kul resten av tiden, tex vika tvätt eller putsa fönster....

Det som får mig att titta i morgon är denna man Thorsten Flinck

http://www.youtube.com/watch?v=vZA7nygImsM&feature=fvst

 


och  den 11:e Thomas Di Leva




och den 18:e hettar det till riktigt, för då har Björn Ranelid lovat

 

att helvetet skall frysa till is....

 

FRID & LYCKA
var än du nu är

fixat och trixat

Kategori: Allmänt

tills jag inte orkade mer. Ont kan man också kalla det, mitt tillstånd. Den pigga systern stannade och fixade vidare en stund till. Hon gick omkring med en stor hammare i näven när jag åkte. Undrar vad hon gjorde med den ? ? ?

I morgon är det jobb igen och möte igen.... Alla dessa möten :-I

För att muntra upp lite....här kommer en favorit.
För att inte få BRIS och andra barnrättsaktivister på halsen säger jag redan nu. Jag tycker INTE det är roligt när han stoppar ungen i soptunnan, men fram till dess så......

http://www.youtube.com/watch?v=WObUTiPSM_Q&feature=related

ereså...ereså ???

 



FRID & LYCKA
var än du nu är