karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

söndag

Kategori: Allmänt


I går kom mamman och "moster" Nonne på besök. Riktigt trevligt var det. Solen tittade fram, så det blev fika ute.

I dag har jag, mannen, systern och systerns man varit upp till Mårtsbo. Vi hissade flaggan, tog ut trädgårdsmöblerna och hade en skön stund i solen. I morgon skriver vi på papper om försäljning. En märklig känsla. Kanske sista gången jag satt i den trädgården och fikade. Antagligen åker jag bara dit för att hämta de sista sakerna när köpet är helt i hamn.


Innan vi åkte hem plockade jag några såna här,


Anemone Nemorosa.


Jag sa ju att det skulle bli en lugn helg, det blev det.

I morgon blir det (nog) en lugn dag på jobbet. En besökare med assistent på fm, en besökare ensam på em.


FRID & LYCKA
var än du nu är



Utkast: April 27, 2012

Kategori: Allmänt

Så blev det fredag igen. Märkligt det där med tiden. Går den eller kommer den. Hur som, så är en timme aldrig lika lång. Ibland hinner jag ingenting och ibland är den en evighet. Kostar olika gör den också, tiden. I dag kostade mig en timme 2200 kronor, och då satt jag bara där helt still och gjorde ingenting.  En stund senare satt jag också och gjorde ingenting, men då känade jag plötsligt pengar i stället. Märkligt är det.

Helgen skall ägnas åt långsamma aktiviteter. Och nu citerar jag: "-Fartens tjusning är ingenting mot långsamhetens njutning" Vad sägs om den då ???





PEACE




åsså jag då

Kategori: Allmänt

tror att nån är intresserad av mitt kylskåp :) Tveksamt, men jag visar ändå, jag tycker det är fint. Inte lätt att fota mot en rostfri bakgrund

men här är det.

 

I morgon ska jag till tandläkaren. Det ät helt OK, enda jobbiga är att det kostar och är lite besvärligt med parkeringsplats ibland. Men tänderna är viktiga och behöver ses om ibland. Eva heter min TDL, hon är den bästa...

 

En ny bok har jag börjat med. Vet inte riktigt än vad jag tycker. (vet inte ens vad den heter)  Har just läst alla tre av Lars Kepler och om dom tyckte jag mycket. Mycket bra alltså.

 

I morse fick jag ett sms som gjorde mig riktigt glad, tack Tove <3


FRID & LYCKA

var än du nu är

 

 

deklarerat

Kategori: Allmänt

har jag gjort i dag. Det tog inte precis hela dagen, men det är vad jag har gjort :) 
En sak till orkade jag med. Jag klistrade upp fina maskrosor på kylskåpet. Ska knäppa en bild så du får se. Jag har skickat efter dom från Hong Kong.

Maskrossläktet (Taraxacum) är fleråriga örter inom familjen korgblommiga växter. De har pålrot och runda ihåliga stjälkar med endast en blomkorg på varje stjälk. Bladen sitter i en rosett. Holkfjällen sitter i två kransar. Den inre med fjällen uppåtstående och den yttre något kortare och ofta nedböjda fjäll. I Norden innehåller släktet Taraxacum mer än 900 apomiktiska småarter indelade i 14 sektioner.

Många arter av Taraxacum reproducerar sig asexuellt genom så kallad apomixis, där fröna produceras utan pollinering, och de då genetiskt blir i princip identiska med moderplantan. Den klotrunda, luftiga bollen av flygfrukter är ömtålig för en svag beröring eller en vindpust. Stängeln är pipig (rörformig) och mjölksaftrik. Bladen smakar beskt och har egendomligt formade, bakåtriktade flikar. Roten är kraftig och vertikal (pålrot). Maskrosen är också känd för sin seglivade natur och stora förmåga att skjuta skott (rotskott) till nya plantor.

Maskrossläktets arter är fleråriga och sprider sig både genom vindspridna frön och sina rötter. De späda bladen kan användas i sallader. Roten rostades förr till kaffesurrogat. Av blommorna kan man göra maskrosvin. Det var länge olagligt att göra vin på maskrosor eftersom det jämställdes med mäsk, men det är numera lagligt igen. Maskrosor ger vart år stora mängder honung, de är utmärkta biväxter med högsta betyg på nektar och pollen.

Maskrosen är omsjungen i Carl Antons visa "Om maskros och tjärdoft" med en första strof som möjligen givit maskrosen ett något bättre rykte: "Jag lät alla mina maskrosor finnas, fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut. Men det är så skönt att sitta och minnas, små solar i gräset när sommarn är slut..."


Växtens namn [redigera]

  • I flera europeiska länder heter växten lejontand med anledning av de flikiga bladen, exempelvis norska: Løvetann. Även dess engelska namn dandelion har denna betydelse (ursprungligen från franskans dent de lion).
  • Det svenska namnet maskros kommer av att det ofta sitter tripsar i blomman.[2]
  • I Danmark, Polen, Ungern är växten namngiven efter stängelns mjölksaft (danska: mælkebøtte, "mjölkkanna").
  • I Finland och Estland har blomman fått namn efter sin gula färg (finska: voikukka, "smörblomma").
  • I några europeiska länder har växten namn som syftar på att man kan blåsa iväg flygfrukterna på andra (ryska: одуванчик, "blåsare").


FRID

&

LYCKA




i dag

Kategori: Allmänt

{ }

Kategori: Allmänt

söndag

Kategori: Allmänt

Mannen och ungen har åkt för att införskaffa en ny dammsugare. Vår gamla har lagt av. Av någon outgrundlig anledning är intresset för en ny större hos dom än hos mig. Dom tycker visst det är "spännande" att hitta rätt sort. Jag är mer intresserad av färgen :)
Själv tog jag en tripp ut i uthuset och plockade in lite av sommargarderoben. Nu blir det till att tvätta och stryka i flera dagar. Kul...inte...


å så bara ett sista ... Oh a Sifverberg säg oh a Sifverberg

Good luck ower there

jag fått min dos av hockey för en lång tid framöver med bästa tänkbara resultat....


FRID OCH LYCKA


"Guldet kom hem till slut"

Kategori: Allmänt

BRYNÄS IF SVENSKA MÄSTARE 2012

Kategori: Allmänt

 


Laget som gjorde det...

 

 

 

å så killen som glänste alldeles extra

Jacob Sifverberg.

(vicket jäla mål han gjorde)

 

GRATTIS SOM FAN



Vilken kväll det blev, det lilla jag hade kvar av naglar är borta nu. Hur spännande som helst, ett tag tänkte jag gå ut och lägga mig på gården. Men...
Nu ska jag krypa till sängs. Mannen firar på lokal, så det lär nog dröja innan han är hemma.

FRID & LYCKA



* * *

Kategori: Allmänt


http://www.youtube.com/watch?v=GemKqzILV4w



We'll do it all
Everything
On our own

We don't need
Anything
Or anyone

If I lay here
If I just lay here
would you lie with me and just forget the world?

I don't quite know
How to say
How I feel

Those three words
Are said too much
They're not enough

If I lay here
If I just lay here
would you lie with me and just forget the world?

Forget what we're told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

Let's waste time
Chasing cars
Around our heads

I need your grace
To remind me
To find my own

If I lay here
If I just lay here
would you lie with me and just forget the world?

Forget what we're told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

All that I am
All that I ever was
Is here in your perfect eyes, they're all I can see

I don't know where
Confused about how as well
Just know that these things will never change for us at all

If I lay here
If I just lay here
would you lie with me and just forget the world?

 

<3


jahaja

Kategori: Allmänt


då blir det till att se en match till. (Det måste bli ett slut nu, jag har inga naglar kvar.)

Det räckte inte hela vägen i dag heller. Men på Torsdag...DÅ...


HEJA HEJA HEJA SILFVERBERG

(å så vill jag se Svedberg i målet igen)



I morgon har jag min lediga dag, skönt. From Maj ska jag gå upp på heltid igen, men bara 2½ månad. Efter sommarsemestern går jag tillbaka till 80% . Det här bara för att jag skall få en ny arbetskamrat, vi behöver jobba ihop oss....
Nu är det sängen och boken som lockar. "Vart tog den söta lilla flickan vägen?" så heter boken. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, men jag känner att jag måste läsa klart den i alla fall. Efter den väntar Hypnotisören. Jag har läst de andra två av Kepler, alltså i helt fel ordning, men det gör inget, för de hänger inte ihop. Samma personer förekommer, men i nya fall.

FRID
&
LYCKA



det är inte över

Kategori: Allmänt

NU

Kategori: Allmänt



är det nära....





HEJA HEJA


oj oj oj

Kategori: Allmänt


ojojoj oj oj  oj oj ojojojoj ....BRYNÄS på väg mot GULD.


 


och jag på väg mot sängen.


B-G knögglade ihop mig i dag igen, ONT, men också på väg...mot bättre.


FRID
&
LYCKA




(bild lånad av expressen)


suck....

Kategori: Allmänt

pratade precis med B-G. Han har tid för mig i morron. Tackar jag för. Ont har jag. Det har bara flyttat sig till den andra sidan. Roligt med lite variation i allafall ...NOT.

Å nu är det slut på ledigheten också. Halva tiden jhar jag inte kunnat göra nåt pga mitt bäcken, för det är ju det som krånglar egentligen. Men halva tiden har vart bra.

I helgen blir det städning av tomten uppe i Mårtsbo. Vi ska köra all bråte till Majkasan. Jag får väl bära en pinne i taget jag :)

 

 

FRIDENS

 


 

 

påskrundan 2012

Kategori: Allmänt

varje år vid påsken åker jag och Annika på påskrundan. Den går antingen till Uppland och Konst På Väg, eller Gästrik Konst i Gästrikland. I år blev det Uppland. Mannen följde med och styrde bilen (och oss) Vi fyndade på loppisar och tittade på fin konst
.








Å så tittade vi på det här. Galningen som skrämde livet ur mig förra året var tillbaka. Nu låg han helt stilla på ett galler som var uppallat på tidningar, med en tratt framför munnen och i den stönade han med jämna mellanrum. Ansiktet var täckt med tidningspapper. I bakgrunden hördes en hund som skällde för full hals.Först trodde vi att det var en docka, men jag gick in i hästboxen och vickade lite på foten hans, sen körde jag ett finger i låret på han, men han reagerade inte. Då ropade jag och frågade om han behövde hjälp  ! ! ! !   

 

Annika gjorde också närmanden och knäppte närbild på hans näsa.

Jag tyckte nog att han stönade lite extra högt när vi gick ut därifrån. Hade vi blivit kvar längre hade han nog rest sig upp och jagat ut oss.

Konst kan vara mycket. Mycket kan vara konst-igt.


FRID & LYCKA




ingen Påsk

Kategori: Allmänt

TILL DIG <3

Kategori: Allmänt




en härlig lång helg...




FRID & LYCKA




glad och glad påsk

Kategori: Allmänt

så jävla glad är jag inte.... ont gör det. ryggen smärtar mer i dag efter besöket jos B-G. Det blir ofta så, och jag vet att det blir bättre, men det är så träligt när det pågår. Allt jag gör går i ultrarapid och gör ont som fn.

Åsså hände det här.
Jag slant med vassaste kniven.



Mannen kom med glada tillrop när jag stod där grät. Han kollade bara att jag tejpat ihop det hela, sen vågade han titta, på håll. Ont gör det och svårt använda handen. Men det går väl över endera dan, och jag får ännu ett ärr :(

så glad är inte den här dagen...



med näsan...

Kategori: Allmänt



...i ett litet citronträd på Hedvigs trädgård


hittade jag systern

<3


ledigheten

Kategori: Allmänt


den välbehövliga börjar med en fika på Hedvigsträdgård med Mamman och Systern

 


och sen ett besök hos mannen med de magiska händerna, Bengt-Göran.


Så är det, ryggen krånglar så jag behöver hjälp. Vill inte att min ledighet ska gå åt till att ha jätteont.

Så nu iväg......


FRID & LYCKA
var än du nu är



så var det dax

Kategori: Allmänt


min födelsedagspresent skulle utkvitteras. Teater stod på biljetten, och nog var det teater allt. Jag, Annika, två tjejer något yngre än oss och Gävles Pensionärskulturelit. Pensionärskultureliten tyckte det var hejdlöst roligt.
Jag och Annika garvade några gånger och undrade däremellan vad det var som var så kul.  Ett tag funderade jag nästan på att skicka ett: " Förlåt Peter Oskarsson - Orestes var nog inte så dålig ändå !!!! " När vi gick därifrån skrattade vi och konstaterade att det är härligt med människor med ett stark engagemang som gör sitt yttersta för att roa oss andra.


(bild lånad från nätet)

En helg har snabbt dragit förbi. Nu ska jag jobba två dagar, sen har jag en åttadagars ledighet framför mig....HÄRLIGT...


FRID & LYCKA
var än du nu är