karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

men det gör detsamma

Kategori: Allmänt

för han e min soldat, någonstans i Sverige. Ute på ett event med ca 1500 deltagare från alla världens hörn.. Ungen ingår i FN styrkan. Hoppas dom har det riktigt kul.


       


Dom åkte i går morse, i full mundering.



Följetongen en HC nära mig/ ett apotek nära mig del 147: I dag skrattade jag inte. Det kom en räkning på samtalet. Ett samtal jag ringde för att Dr hjärnsläpp glömt. Hygglo....

Jag har börjat på en ny bok. "Albert sista önskan" av Mitch Ahlbom. Jag har läst böcker av honom förr. "Tisdagarna med Morrie" är en favorit.  Läs den om du inte redan gjort det.

 

Good Night – Where ever you are

800°

Kategori: Allmänt

i skuggan....

I går när jag var på ett apotek nära mig och skulle hämta medicin gick det halvbra, eller en tredjedels bra. Jag hade fått en av tre mediciner utskriven. När jag kom hem ringde jag direkt till en HC nära mig och frågade varför. Den rara damen i andra endan av telefonen svarade då, och nu citerar jag: - Jag har inte en aning, han måste ha fått hjärnsläpp, och han har gått hem så jag kan inte fråga honom. Gissa om jag garvade. Den rara sa då att hon skulle skriva till doktorn och fråga varför. Tack för det sa jag då. Om jag inte har fått nåt rec i morgon får jag väl ringa och fråga igen ? Nä, kom ner hit och röj sa hon då. Det gör jag sa jag. Med tanke på dagens värme är jag glad att jag slapp. Doktorns hjärna fungerar igen och jag har fått min med. 

 




 http://www.youtube.com/watch?v=-EIHKGu56-4&feature=related

good night - where ever you are

Diplom...

Kategori: Allmänt

...eller i alla fall ett fint intyg, förväntar jag mig. Vi har fått utbildning i dag, jag och tre kollegor. En kort och intensiv EKONOMI utbildning. Det är alltid roligt att lära sig nåt nytt. Och det gjorde jag.

Ett par nya skor har jag köpt. Ett par äkta Turkiska Converse.

Min kollega B har varit en vecka i Turkiet. Snälla B hade köpt skor till kollegan P´s döttrar, men nånstans på vägen blev det fel storlek, för en av döttrarna alltså, men perfekt för mig. A provade först och bestämde sig för att köpa dom, men efter en stund kom hon på att dom var lite för stora för henne. (men perfekt för mig.) Konstigt, hon som har så stora fötter. Dom är väldigt ofta ivägen för rullstolar som jag kör tex. 
Skorna blev mina och glad blev jag, nu har jag nya vita äkta Turkiska Converse.

                                Fint som snus :-)




 

GRATTIS

Kategori: Allmänt



MIRRE på 20-års dagen







egentligen ...

Kategori: Allmänt

...var jag nog lite för ung. Väpnargatan. Sommar. Militärer som snart skulle mucka. Storasyster hade fest. Lillasyster fick vara med. Vi döpte en kille till Benjamin Syrsa. Varför då ? Anders och Peter, kommer du ihåg dom systern ?

Åsså den här låten.... (den är till dig systern)

http://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs&feature=list_related&playnext=1&list=AVGxdCwVVULXdHVytAYJSa80P3uVk6lR-m

...och det var bara början. Jag fick följa med storasyster på både det ena och det andra, när vi var sams, det var vi inte alltid på den tiden.
Egentligen var jag nog lite för ung :-)


                                  frid&lycka

Man får ta igen på gungorna det man förlorar på karusellen....

Kategori: Allmänt

Min symaskin och jag har inte varit överrens några dagar. Jag har försökt med allt, inklusive en isärplockning, rengöring och ihopsättning. Den funkade inte ändå. Övertråden gick av efter ca en cm. Av någon anledning fick jag för mig att byta tråd. Jag satte dit en gul i stället för vit. Genialiskt...det funkade. Min symaskin är en finsmakare. Problemet är att jag syr i vitt. Det går inte med gult just nu. Naturligtvis är det inte färgen det hänger på. Det är kvaliteten på tråden. Jag var glad för jag hade hittat en lite billigare sort, du som syr vet hur dyrt det är med sytråd. Men...som jag antyder i överskriften. Jag köpte en lite billigare maskin, då får jag stå ut med lite dyrare tråd. 

Vi var ut en sväng till Mackmyra i dag. Mannen och ungen spelade golf. Jag och A var till diversehandeln och fixade lite. Jag hängde dit några nya tras-flaggor bla.
Annika har en väldigt fin trädgård.

                                           

  

 

När grannen A klippt färdigt gräset blev det helt tyst,  nästan. Det bor några getter en bit ifrån huset. Dom hörs :-)


Keamanan & Kebahagiaan



 

I come in peace...

Kategori: Allmänt

ett bra signalsystem.

Är flaggan uppe - kom in




...är flaggan inte uppe - gå hem :-)



varför vi firar...

Kategori: Allmänt

Midsommar




Från Wikipedia

 

Midsommardans” (1897), målning av Anders Zorn.

       

Midsommar
är en högtid som firas kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och inte sällan med sill och färskpotatis på matbordet.

 

 

 

 

 

Hedniskt midsommarfirande

Sett ur astronomisk synvinkel är en närliggande dag till dagens midsommardag det dygn som har den längsta dagen, sommarsolståndet. På de nordligaste och sydligaste breddgraderna, det vill säga norr om norra polcirkeln eller söder om södra polcirkeln, går solen inte ens ner under horisonten och det är ljust dygnet runt.

Eftersom det finns flera stenmonument som visar att människor i flera tusen år kunnat bestämma vid vilken tidpunkt sommarsolståndet inträffar är det troligt att någon form av firande förekommit kring midsommar långt tillbaka i tiden. Sommarsolståndet på norra halvklotet var den första dagen på årets tredje kvartal, (i gamla tiders solkalendrar). Övriga högtidsdagar var nyåret vid vårdagjämningen, halvåret höstdagjämningen, det sista kvartalet vintersolståndet och de däremellan liggande åttondelarna.

Under nordisk bronsålder förekom i Sverige soldyrkan[1] Vissa av de danser och riter som tros ha ägnats åt att fira solen finns bevarade på hällristningar.[2] Exakt hur firandet av sommarsolståndet gick till finns det få källor om, men det troliga är att det varit i form av offerfester i fruktsamhetens tecken, på många sätt motsvarande första maj-firandet i andra västeuropeiska länder. Dock är uppgifterna om förekomsten av midsommarblot ”sporadiska och tveksamma”.[3]

De äldsta bevarade skrifterna som nämner midsommarfirandet i Norden är de isländska kungasagorna från 1200-talet. Där skrivs det om Olav Trygvason och står att läsa:[4]

Han avskaffade offerölen och satte i stället med folkets instämmande högtidsöl vid jul, påsk, midsommar och Mikaeli.

Kristet midsommarfirande [redigera]

Den kristna kyrkan knöt på 300-talet tidpunkten för midsommarfesten till den helige Johannes döparens dag den 24 juni (Johannes föddes enligt Lukasevangeliet sex månader före Jesus och firas därför sex månader före jul).

På flera språk kallas helgen för Johannesdagen eller Sankt Hans, men på svenska med flera språk kallas den alltjämt midsommar. I Svenska kyrkans kyrkoår har tidigare midsommardagen och Johannes döparens dag firats på samma dag. Detta ändrades dock 2003 då Johannes Döparens dag flyttades till söndagen efter midsommardagen. Detta innebar att midsommardagen fick temat Skapelsen i den nya Den svenska evangelieboken.

Konflikt mellan folkligt firande och kyrkan [redigera]

På 1300-talet sökte nunnorna i nuvarande Sko kloster tillstånd att anordna folkliga fester i samband med midsommar. Anledningen var troligtvis att få bukt med det stökiga folkliga firandet som bland annat innebar dans på kyrkogårdar, stöld av heliga bilder samt skamlösa visor.

Det folkliga firandet ledde 1425 till att ärkebiskop Johannes i Lund förbjöd midsommarvakor. Kyrkan försökte att få det folkliga firandet till att bli ett firande av Johannes döparen, men lyckades sämre med det än vad man lyckats med jul och Jesu födelse.[5]

Tidpunkt [redigera]

Anledningen till att Johannes döparens dag infaller 24 juni är att Johannes enligt Lukasevangeliet ska ha fötts sex månader före Jesus. Att det inte blev 25 juni beror förmodligen på den romerska kalendern, som räknade datum ifrån första dagen den kommande månaden. Juldagen (25 december) var den åttonde dagen före 1 januari och då blev Johannes döparens dag den åttonde dagen före 1 juli. Eftersom juni bara har 30 dagar (till skillnad från december som har 31) hamnade Johannes döparens dag således 24 juni.[6]

Midsommardagen, som är allmän flaggdag i Sverige, infaller i Sverige sedan 1953 och i Finland sedan 1955 alltid på en lördag 20 juni26 juni. Tidigare inföll midsommardagen alltid den 24 juni, på Johannes döparens dag. Detta är fortfarande fallet i t.ex. Estland, Lettland och Norge. Före 1925 kallades midsommardagen bara för Johannes döparens dag.

Midsommarafton är dagen före midsommardagen (och infaller alltså numera på en fredag 19 juni-25 juni). Midsommarafton är inte allmän helgdag i Sverige, men i banklagen och andra lagtexter jämställs den (liksom julafton, nyårsafton och påskafton) med allmän helgdag. Ursprunget till firandet är att glädja sig över årets längsta dag, så den korrekta dagen att fira Midsommar på är när sommarsolståndet infaller, oftast den 21:a juni.

 

regn...

Kategori: Allmänt

...blir man vacker av ...har jag hört.

Nu vill jag veta:
Hur lång stund åt gången måste man vara i regnet och hur ofta?
Är det viktigt att man blir blöt om hela kroppen?
Hur länge dröjer det innan förvandlingen börjar?
Hur går förvandlingen till?

Jag har varit ute i regnet nu och gått omkring.
Det ända jag känner är.... BLÖTT & KALLT.
Ska det vara så eller har jag gjort fel?

Jag vill bli vacker :-)





Frid&Lycka



<3

Kategori: Allmänt

det finns dom

Kategori: Allmänt

som inte gillar Håkan Hellström. Som inte gillar hans sätt att sjunga, eller mer att han inte kan sjunga. Men hur kan man låta bli att gilla det här ? ? ?  

Jag ger dig "En midsommarnattsdröm" med Håkan Hellström.



http://www.youtube.com/watch?v=VSdIPxlED_U&feature=related





                                                                                ENJOY


härligt...

Kategori: Allmänt

...vaknade med en rungande huvudvärk. Efter några glas vatten och en kaffe kändes det bättre. Ringde en hälsocentral nära mig och för ovanlighetens skull var jag glad när jag la på. Visserligen krånglar det, men det var en väldans trevlig ssk jag pratade med.
Ungen ska på en stor tävling nästa vecka och behövde lite småsaker. Jag behövde fotas för en väldigt viktig sak, så vi tog och åkte ut till valbo.Fixade snabbt det vi behövde och åkte hem. Fotas för en viktig sak ? ? ? Ja, mitt körkort har visst gått ut. Inte bra det, inte bra alls. Men jag gillar ju att leva lite "wild and crazy"  LOL. Köra bil med ett utgånget körkort hör väl till det, eller ? ? ?





Jag får väl helt enkelt skaffa mig ett annat färdmedel tills mitt kort kommer...



                                      FRID & LYCKA





LEDIGT

Kategori: Allmänt

ledigheterna bara haglar över mig nu. Nu är det en 5-dagars. :-) 
Eftersom ingen i familjen är fullt frisk...ELLER HUR... så ska vi vara hemma och bara låta Midsommar fia sig själv. Det var en midsommar vi träffades, mannen och jag. På den tiden, det var några år sen, då firade vi kan jag lova. Massor av glada lyckliga människor på en stor sandstrand. En och annan olycklig fanns det också. En av mina kamrater skulle ta livet av sig. Hon skulle hoppa i havet och dränka sig. Psykolog Karin svarade bara det törs du inte. - Jo, jag ska bara gå och byta om till bikini först sa hon då ! ! ! !  Du törs inte sa jag.....I stället för att hoppa i vattnet hoppade hon in i ett tält... Och ja, hon lever än i dag.






FRID & LYCKA


 

<3

Kategori: Allmänt

en alldeles bra da....

Kategori: Allmänt



Ett par timmar i Mackmyra gör "en" gott. Annika och jag gick på upptäcksfärd i skogen, medan mannen och ungen försökte fixa A´s tv och dator. Vet du att det finns björnar alldeles inpå husknuten ? Eller kanske inte, det är nog en av alla hästar som är skyldig till högen....
Annikas kamera slutade fungera, det gick att titta på gamla bilder hon tagit, men inte knäppa nya... konstigt :-)  Men inte så förvånande. Hur possitivt vi än tänkte, båda två, så fick vi inte igång den.  

 

 




Så vi gav upp fotandet, plockade några smultron och gick hem och drack kaffe.

FRID & LYCKA

 

Märta Tikkanen

Kategori: Allmänt

skrev så här i sin bok  -  Århundradets Kärlekssaga...



Du måste vara stark
händer det
att människor säjer
till mig

Och jag tänker
på allt som har hänt
- kanske
jag är stark

Ja, det är väl så
Jag är väl stark jag

Starka mänskor böjs inte
De bryts

och brister





å jag kunde inte ha sagt det bättre själv.


jag hör hur det knakar i mig och runt mig.

LOVE TO YOU ALL



;-)

Kategori: Allmänt





UPPTRÄD ALLTID SOM EN ANKA
- VAR LUGN OCH OFÖRARGLIG PÅ YTAN
- MEN PADDLA SOM EN JÄVEL UNDER VATTNET...




PEACE


Artur & Gerda

Kategori: Allmänt

heter en liten butik ganska nära mig. Jag var dit nu på morgonen. Anneli heter ägaren och hon kände igen mig från förra gången jag var där.  -Visst är det Damernad Diversehandel, va ? ? Imponerande tycker jag, det är i allafall ett år sen jag var dit. Jag är hopplöst dålig på att känna igen människor. I dag hade hon loppis i trädgården. Jag hittade några grejer och kände mig riktigt nöjd. Jag kan varmt rekomendera ett besök i hennes lilla butik. Hon har massor av fina saker. Öppet Lördagar 11.00 - 14.00. Titta in på hennes blogg   http://arturochgerda.blogspot.com/  

(bilden lånad från Artur & Gerda)

Mannen och ungen har åkt iväg och spelar golf. Jag funderar på en ny sak att tillverka. Blir det som jag vill så får du se det såsmåningom. Risken är väl överhängande att det inte blir nåt, men som någon sa till mig - har man den inställningen så är det klart att det inte går.
 
Man måste ha rätt inställning, en possitiv sådan, till allt, alltid.

Glöm inte det ! ! !


                                                  oh happy day...NOT


 

jag hade ytterligare en plan...

Kategori: Allmänt



..en tredje, som inte blev som det var sagt. Det är lite motigt nu.







Kommer du ihåg den där mjölkpallen jag skrev om. Jag kom att tänka på den i dag igen.
Men den här gången känner jag mig själv som den där pallen. För mig är liknelsen glasklar.
(jag kommer inte att förklara om inte du förstår)



Peace







jag hade en annan plan

Kategori: Allmänt

men också den har, i allafall tillfälligt gått i stöpet. Jag är inte alls glad, snarare ganska ledsen. Just nu vill jag inte prata om det. Kan berätta en annan dag. Jag har bett Annika ta Diversehandeln på Lördag och snäll som hon är sa hon ja. (utan att kräva nån vidare förklaring) Tack Vännen.




LOVE






jag hade en plan...

Kategori: Allmänt

... för den här dan, men av den blev det inget.
I stället åkte ungen och jag till valbo och köpte några t-shirts åt honom och några sjalar ill mig. Det är roligt med rea. Eftermiddagen ägnades åt lite läsning och lite strykning och lite pyssel. Mannen var borta med jobbet i dag också :-( 
På Lördag ska jag vara i Damernas Diversehandel. Tänkte att jag ska ta några såna här med mig ut.  



 




FRID & LYCKA


Dom är vana nu...

Kategori: Allmänt

...mina grannar. Dom ser mig smyga runt i trädgården i de märkligaste kreationer närhelst på dygnet. Ibland i blommig pyjamas, ibland finklädd. Som i söndags. Jag hade rosamönstrad kjol, limegrönt linne, en turkos och en orange sko. Väldigt fint om du frågar mig :-)  Min snälla och rara granne sa brett leende att han tyckte det var lite väl mycket färg. Man blir ju glad av färg sa jag då, och han höll med. Hans lika rara fru sa ingenting. Hon skrattade högt.
Det är nog bra att det är en hög tät syrenhäck ut mot gatan.
Jag har precis kommit in från kvällsjakten som genomfördes i rosa-vitt randigt nattlinne och foppatofflor.
Det regnar.







                               FRID & LYCKA


här är han

Kategori: Allmänt

studenten. Två år och full i bus. Kortet är taget på Arbetarbladet.
J tyckte att "tanten" som fotade var rolig.
Han höll på och spexade jätte länge och hon tog massor av kort. Till slut fick jag bära ut honom :-)






Några dagar efter att ungen varit på födelsedagsbild i tidningen ringde mannens pappa och sa att ungen satt på bild i fönstret på Arbetarbladet. Det måste vara han sa han. Det lät ju lite märkligt. Kände han inte igen sitt barnbarn? Så vi fick helt enkelt åka förbi och kolla. Och vad fick vi se? Jo en helt annan bild än den som varit i tidningen. Vå son som lipade rakt in i kameran. Det var lilla J det.   
I dag gömmer han sig när kameran kommer fram.
Jag var stolt över honom då och jag är så stolt över honom nu.

                        Frid & Lycka


å så kom regnet....

Kategori: Allmänt

Härligt tycker jag. Andra skäller och gnäller. Jag gillar att gå omkring och vattna i min trädgård. Med vatten från välfyllda regntunnor. I bland ber jag om hjälp, när det blir för tungt, för det är tungt att bära vatten. Nu fylls både blomland, gräsmattor och tunnor. Väldans bra om du frågar mig.

 



Det här är en vacker blomma som kommer att slå ut helt snart, efter regnet, när solen kommer igen och det gör den snart. Blomman heter Stjärnflocka.

Det har gått bra att jobba i dag. Visst var det motigt att kliva upp i morse. Visst var det motigt att ge sig iväg när jag inte visste vem jag skull jobba med. Men så kom M-L och allt kändes bra. Det är lätt att jobba med M-L.
Anette har semester den här veckan och jag hoppas hon har det riktigt bra, det är hon väl värd.



                                        Mir i Sreću


SUCK....

Kategori: Allmänt

Plötsligt stod den där, väggen. Å jag bara klev rakt in i den. Paniken kom krypande och jag var så otroligt trött och ledsen. Så ska det inte vara. Jag sov inte mycket i natt. Inte bara pga av partyt och värmen. Jag hade huvudvärk, yrsel och kräktes. Kanske min kropp på ett mindre angenämt sätt talade om att nu är det nog för ett tag. Jag har ju kaxigt sagt att :det ordnar sig, jag är inte inte stressad, det är lugnt. Så har det varit också, men långt därinne har den väl funnits utan att jag släppt ut den., stressen och oron.

 





Jag har ju haft många dagars ledig och i morgon ska jag tillbaka till jobbet. Det känns Ok, och det är jag glad för. Jag pratade nyss med en som skall börja köra taxi i morgon, bla till mitt jobb , om det finns några bilar. Det är ett nytt företag som skall starta upp och det verkar väl inte allt för stabilt ännu. Lycka till i alla fall Ove och välkommen in på en kaffe när du kommer "upp till oss"

FRID&LYCKA

inte dom närmsta

Kategori: Allmänt

men nästa grannar har fest. Jag misstänker att jag får sova med stängt fönster i natt. Dom har inte dragit i gång kareoken ännu, men jag är säker på att dom gör det med tanke på hur lyckat det var förra året :-) Då öppnade jag fönstret igen vid halv fyra på natten när det tystnat. Men oj va kul dom hade och det verkar upprepa sig. Det går inte att bli arg när folk har så kul.

I dag har min telefon fått åka på verkstad. Den vill inte ladda å så kan jag inte ha det. Jag får använda min gamla oranga ett tag.

Mamman och hennes snälla väninna Kerstin var ute i Diversehandeln i dag. Jätte Tack till dom. Enligt mamman har det varit mycket folk som kommit och handlat. Det var egentligen jag som skulle vara där, men jag fick vara hemma i hammocken och vila. Riktigt skönt har det varit. Jag är nog lite trött ändå efter student firandet.

Jag smög runt ett varv i trädgården nyss och knäppte kort. Om man kryper ner riktigt i rabatten kan man hitta dom sötaste små stjärnor... 




Jag vet inte om det är värmen eller nåt annat, men jag är väldans yr i huvudet. Därför blir det godnatt nu.


                              Frid & Lycka

 

Pingstafton

Kategori: Allmänt

Varför firar vi pingst undrar jag, kollade Wikipedia och där står det så här...


Pingst
, kristen högtid som firar att den helige Ande gav sig tillkänna för apostlarna i Jerusalem (Apg. 2:1-13, 37-39). Det var första gången som tungotalet visade sig (ett tecken på uppfyllelse av Helig Ande) och på den dagen döptes nästan 3 000 människor i Jesu namn till syndernas förlåtelse. Den kristna kyrkan anses ha fått sin begynnelse i och med pingstdagen. Pingsten anses vara en motsats, eller ett upphävande av det som hände i Babel när Gud förbistrade människornas språk och spred ut dem över jorden, alla kunde förstå vad som talades i församlingen. Pingstdagen infaller 10 dagar efter Kristi himmelsfärds dag.


Ordet pingst härstammar från det grekiska ordet Πεντηκοστή, vilket betyder den femtionde. Den femtionde syftar på att 50 dagar förflutit sedan påsk. Pingsten betecknas ofta som ”kyrkans födelsedag”, eftersom det var då som Jesu lärjungar började att organisera en församling och missionera. I kyrkoåret innebär pingsten påsktidens avslutning.


Precis som vid påsk firas även en judisk högtid samtidigt. Den judiska högtiden Shavuot firar minnet av att Gud gav judarna de tio budorden på Sinai berg.


Pingsten kallas ofta hänryckningens tid efter en dikt av Esaias Tegnér.[1] På våren är det lätt att hamna i extas efter en lång vinter[källa behövs]. Det är också en traditionell tid för bröllop.

Källa: Wikipedia.



 



Har jag fel om jag tror att det är fler än jag som undrar, som inte vet. Här fick du ett svar, vare sig du behövde eller inte.

Nu ska jag gå ut igen och vara lite hänryckt, hur man nu är det :-)

                    FRID & LYCKA


 

Student 2011

Kategori: Allmänt

Ungen har tagit studenten.Jag är riktigt stolt över det lilla livet.
Just nu far han omkring på ett lastbilsflak och tjoar. Allt har fungerat bra och jag vet att han är nöjd med dagen. Vad han har att säga om kvällen/natten återstår att se. Tack till er alla som "firat" honom.


Eftersom jag uttryckt mig lite avogt mot alla skrålande "ungar" som bara låter en massa, skickar jag här med studentsången som den ska låta :-)


http://www.youtube.com/watch?v=x0_tXCH0P7w 

( Jag hade tänkt att ni skulle få en liten skymt av den nyblivna studenten, men han vill inte medverka på bild, så då blir det ingen.)

                                 



                            Frid & Lycka

jag tror...

Kategori: Allmänt

... och hoppas, att allt är under kontroll nu. I morgon tar ungen Studenten.


       




fotboll

Kategori: Allmänt

Jag har balkondörrarna öppna. Mina grannar , eller antagligen hela området kolla på fotboll. Jag hörde att nåt är på gång, han är på gång, Zlatan. Sverige leder just nu med tre -noll. Heja. (min närmsta granne håller på Finland)





Ingen kickar fotboll som han, Zlatan, jag sa Zlatan
Svensken som vår superman, Zlatan, jag sa Zlatan
I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic




Egentligen skiter jag i fotbollen, men Zlatan kan jag inte låta bli att kolla lite extra på.

Mannen ser på matchen på nån Pub i stan. Jag kan tänka mig att stämningen är ganska hög där nu.

Go Zlatan, Go Sverige.

en nyutsprungen

Kategori: Allmänt

kär....

 

FRID & LYCKA

 

 

nationaldagen...

Kategori: Allmänt

somliga låtar

Kategori: Allmänt

fastnar direkt. Deb här av Chris Medina tex. Han har skrivit den till sin fästmö som två månader före deras vigsel är med om en olycka och blir hjärnskadad. 

 http://www.youtube.com/watch?v=XwfimZoEsS0

  


                              LOVE

31* i skuggan

Kategori: Allmänt

vad gör jag då. Lägger mig i solen. (dumjävel) Det blev varmt vill jag lova. Kanske inte så smart med tanke på alla larmraporter om farligheten att sola. Men det blev ju inte så länge :-)

Till mamman. Det jag menade med klantiga mammor var precis det. Visst är det väl ganska dumt att hyvla bort halva fingret. Jag kanske skulle tillägga att det var tidigt på morgonen, du var nyvaken och en aning darrhänt, gamla damer blir ju lätt det, har jag hört :-) Men lugn, jag tycker om dig i alla fall.
Och visst, jag erkänner, jag är ännu klantigare.

Jag fick en present i dag av mannen, bara sådär. Ett par grå Peak joggisar. Perfekt att hasa runt i svala sommakvällar i trädgården. Av någon anledning gillar han inte dom jag har. Dom är nog ca 10 år och jag har använt dom både när jag gräver och målar. Jag ska inte ha dom nya till det. Promise. En bild på mannen när han tröttnat på konstvandringen i Bruksparken i går kväll får av sluta inlägget.





PEACE & LOVE


Mackmyra Bruk

Kategori: Allmänt

är en plats jag trivs på. Kanske mest för att Annika bor där. Nu i kväll gick vi, jag, mannen och Annika på en liten tur i Bruks Parken. Det pågår en konstutställning där. Jag tror inte vi hittade alla konstverk,


 

några hängde högt upp i träden...

andra satt på marken.



 Några gömde sig i buskarna




och ett gäng som jag tror "Gudfadern" låg bakom var uppsatta på höga störar




 




FRID & LYCKA



himlafärden

Kategori: Allmänt

Kristi himmelsfärds dag är inom kristendomen dagen då Jesus efter återuppståndelsen enligt Nya Testamentet lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna. Dagen infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen. Den liturgiska färgen är vit på den här dagen.

’Jag skall sända er vad min fader har lovat. Men ni skall stanna här i staden tills ni har blivit rustade med kraft från höjden.’ Han tog dem med sig ut ur staden bort mot Betania, och han lyfte sina händer och välsignade dem. Medan han välsignade dem lämnade han dem och fördes upp till himlen. De föll ner och hyllade honom och återvände sedan till Jerusalem under stor glädje. Och de var ständigt i templet och prisade Gud.
Lukasevangeliet



Kristi himmelsfärds dag har firats sedan mitten av 300-talet, eventuellt 375. Högtiden har också kallats betessläppningen, eftersom det var då man lät korna gå ut på bete. I vardagligt tal benämns dagen ibland Kristi himmel eller Kristi flygare.

Sverige
Helgdagen infaller alltid på en torsdag, vilket gör den följande fredagen till en klämdag som möjliggör för många att få en långhelg med ledighet. Sedan 1924 firas dagen också som folknykterhetens dag.

I Sverige infaller Kristi himmelsfärds dag tidigast den 30 april och senast den 3 juni, vilket gör att den ibland infaller på valborgsmässoafton och första maj. Senaste gången den inföll på valborgsmässoaftonen var 1818; mellan åren 1758 och 2800 sker detta åren 1761, 1818, 2285, 2353, 2437 och 2505. År 2008 sammanföll Kristi himmelsfärds dag med första maj; mellan åren 1758 och 2800 sker detta åren 1788, 1845, 1856, 1913, 2008, 2160, 2228, 2380, 2532, 2600 och 2752.



Det var alltså i dag för en herrans massa år sen han flög iväg, den där Jesus. Undrar hur lång tid det tog för honom innan han kom fram. Han måste väl ha kommit till Pärleporten och knackat på, han som alla andra. Eller byggdes den senare. Han kanske bara fick gå in genom en liten enkel grind :-) Och när och varför skickade dom ner honom igen. Jag kan nästan höra rösten som säger:- Och den som måste lämna himlen i dag är............ Jesus.

Som du kanske har märkt, har jag fått för mig att jag ska skriva om lite allvarliga saker då och då här på bloggen. Det kan ju inte bara vara en massa "bladder" om ohändiga män och klantiga mammor :-)  


                                      FRID & LYCKA






      

grillen är tänd

Kategori: Allmänt

och det luktar härligt. 
I dag har jag köpt blommor. Vita tobaksblommor och vit hänglobelia.





Mannen har köpt "klätterblåbär".




 
En härdig sort som ska bli två meter hög. Tänk dig att stå på stege och plocka blåbär :-)
Han har också köpt tomatplantor, två stora saker som han har pacerat i MITT växthus.




Ska bli väldans intressant och se om han kommer ihåg att vattna dom. Tomater vill ha mycket vatten.
 
Skyltarna är inte klara. Eftersom mannen spikade på lite nya saker på dom fick jag måla extra i dag och det måste ju också torka, i tolv timmar. Men i morgon, då.....kanske....eventuellt...



                    frid&lycka

Midvinterduell...

Kategori: Allmänt



Har du sett den filmen ?
Ingvar Hirdwall och Mona Malm i huvudrollerna. Underbar film. 
Jag fick känslan av att vara med i den i dag när mannen skulle vara snäll och hjälpa mig med skyltbygget. Jag håller nämligen på och gör nya skyltar till Damernas Diversehandel. Dom ska vara lätta att flytta, men ändå stadiga och snygga. Mannen hjälpte till och plötsligt kom filmen för mig. Inte ens snöplogen kommer att kunna hyvla bort dom här. Annika kommer att få spader när hon ska flytta på dom. Jag gråter, nästan. Han skulle bara sätta dit en liten list sa han. Det blev väldigt rejäla lister sa jag. Måla över dom så syns dom inte sa han. ELLER HUR...sa jag. I filmen jag tjatar om bygger Egon upp sin mjölkpall, snöplogen plogar väck den, så håller dom på tills Egon och några andra bönder bygger mjölkpallen i betong. Gissa hur det gick för snöplogen. Vicken jäla smäll....
I morgon när färgen har torkat ska jag få dit bokstäver och siffror. Åsså ska allt lackas. Sen ska mannen få bära...
              Det blir en fin dag i morgon...
                                            
                                             FRID & LYCKA








om katten...

Kategori: Allmänt

 

...själv får välja.





frid&lycka