karinkarin4

om allt och inget... min mailadress är . . . . . [email protected]

<3

Kategori: Allmänt

I kväll tänder jag ett ljus för J och ber om att allt ska bli till det bästa.

Skickar en stor varm styrkekram till familjen F.

Det är allt jag kan göra, önskar innerligt att jag kunde göra mer.





Karin



LOVE & PEACE

Kategori: Allmänt

Ibland när jag sätter mig vid datorn och ska skriva vill inte mina fingrar skriva det som hjärnan säger åt dom att göra. Det vlir nåt annat lixom. Om det är hjärnan som är överbelastad eller fingrarna som är obstinata vet jag inte. Lite märkligt är det i allafall.

Som nu....jag tänkte inte alls skriva om Norge och det som hänt där, men...

Tidningar och tv fylls fortfarande med rapporter från Norge, med all rätt. Jag såg en stund på direktsändningen från Sergelstorg i STHLM där tusentals människor hedrade offren i Terrordådet. Jag tror alla partier utom ett var representerade. Alla med ett gemensamt  budskap. Som Jonas Gardell sa -
Det var inte bara ungdomar på ett sommarläger vilket som helst, med en vettvilling som dödade på måfå, det var engagerande och kämpande ungdomar och morden på dom var politiska mord, och om dessa engagerande och kämpande människor inte fick leva sitt liv så måste vi , ni och jag, kämpa i deras ställe. 


I morgon ska jag vara i Diversehandeln. Egentligen är det Annikas tur, men det lilla livet har fått det lite körigt, väldigt mycket skall göras på lite för kort tid ! ! !  Ovanligt...NOT.    Så jag sa ja...



VAD VÄRLDEN BEHÖVER ÄR KÄRLEK
OCH ÄNNU MERA KÄRLEK


love & peace

werever you are

det tar inte...

Kategori: Allmänt

...lång stund det där...sa han innan dom åkte. Nu har dom varit borta hela dagen. Hur lång är en inte lång stund ? Det är klart att det beror på vad man jämför med, men nog tycker jag att stunden börjar på att vara väldigt lång nu. Men som jag skrev igår, jag har ju semester, och vänta är ju en av mina favoritsysselsättningar. Jag är nästan rädd att jag ska bli riktigt bra på det en dag.




frid&lycka
var än du nu är



jag är glad... (NOT)

Kategori: Allmänt

så va det det här med inställningen igen. Jag ska inte vara en negativ bitch, jag är en altigenom possitiv person. Det gör ingenting att det bara regnar och blåser och regnar och blåser och allt är blött och klibbigt och jävligt. Trasmattan jag tvättade och hängde ut för tre dagar sen torkar nog om nån vecka, det ska bli kul :-)   Jag har inte bråttom, jag har ju semester och kan sitta och titta på den medan den torkar, det är ju också kul....


 





LOVE & PEACE
where ever you are



var med och håll händer

Kategori: Allmänt

egentligen...

Kategori: Allmänt

...vill jag bara gråta.
Så många offer, både döda och levande. "En liten rädd kille" går ut och förändrar så många människors liv. Rubbar miljontals människors trygghet, inklusive min. Hur kunde det bli så? EN människa tar nästan hundra liv på mindre än två timmar. Så otroligt kallt, så otroligt planerat, så otroligt beräknande. Hur kunde det hända? Enligt media har han planerat det i ca 9 år. Varför har ingen märkt något? Jag kan inte låta bli att tänka - vem är det som står bredvid mig i kassakön, vem är det som möter mig i bilen när jag är ute och kör ? Hur ska jag veta vem som vill mig väl eller illa? Om en polis säger: kom hit, jag ska hjälpa dig, ska jag tro på det då?





 Miljontals människors trygghet är rubbad
- egentligen vill jag bara gråta







LOVE YOU ALL







till Norrskedika

Kategori: Allmänt

och den stora bakluckeloppisen var vi i dag. Jag som trodde jag skulle komma hem med en överfull bil, förvånade alla med att bara köpa två stora tygstycken. I Norrskedika sken solen och det var jättevarmt.
Mamman ringde från Diversehandeln med gämna mellanrum. Det var massor med folk därute i dag och många ville köpa saker som det inte fanns någon prislapp på. En del saker har ingen prislapp för de är helt enkelt inte till salu. En del saker har prislappen försvunnit på av olika anledningar. Men mamman och Kerstin fixade dagen galant och alla blev nöjda och glada :-) På Onsdag har vi öppet igen.

Del två av Harry Potter har förgyllt kvällen, vi ska ta oss igenom alla nu på semestern. Det är så skönt att sitta ute på altanen och kolla när det börjar skymma ute.







FRID & LYCKA



{ * }

Kategori: Allmänt

Vi har kollat på Harry Potter i kväll. Den första filmen. När den var slut såg vi nyheterna. Allt ruskigt som händer på och runt omkring Hogwarts blir plötsligt inte så läskigt.

Verkligeheten känns mycket mer skrämmande....







LOVE & PEACE


jag visste det...

Kategori: Allmänt

nu får vi skicka alla våra besökare och oss själva på språkkurs. Blir inte det lättaste vill jag lova. Men när taxi i stan envisas med att ta det lägsta anbudet så blir det så här.



                     

                             Powodzenia w
działalności taksówką.

...

Kategori: Allmänt







http://www.youtube.com/watch?v=HqxMXlqCFZw





                                önskar jag kunde sjunga...


                                                               K


ett skitviktigt beslut :-)

Kategori: Allmänt

I dag har JAG köpt en ny toalettstol. Mannen var inte lika noga med sort, det är väl bara ta en sa han. ICKE sa jag. Efter en hel del letande hittade jag den här. Naturligtvis en beställningsvara.  Priset blev helt OK efter en stunds dividerande. Det var 20% men jag lyckades få lite till :-) 
(när jag räknar efter fick jag 700:- ytterligare)så jag är väldans nöjd. När affären var klar letade jag upp mannen som gömt sig på en annan avdelning.. När jag berättade om mitt köp och visade vad jag valt såg mannen riktigt glad ut och bestämde raskt att det blir jag som får inhandla resten till badrummet, det blir billigast så :-) 


                             frid & lycka




sen sist...

Kategori: Allmänt

...har jag hunnit med en hel del. På Lördagen var jag ute i Diversehandeln. En riktigt bra dag var det. Massor med kunder och massor av saker bytte ägare.
Söndagen ägnades åt en biltur till Harg. Målet var en textiutställning som systerns "kurskompis" har där.
Massor av fint att titta på och inspireras av...


Naturligtvis frågade jag om jag fick fota och damen som var där sa ja.


En typisk systerntavla ville hon bli fotad med, så då får hon också bli med här .

 



Min vana trogen knäppte jag en riktigt nära bild också...                   



Min favorit var nog ändå den här,



 den fanns i massor av färger, men den rosa var mest "min".

Vi hade tänkt att vi skulle hinna med en massa loppisar också, men så blev det inte, vi var in på två, utan att fynda nåt.

I dag har jag varit och satt upp en ny hylla i Diversehandeln.
Vi ska ha öppetOnsdag em/kväll 16.00 - 20.00

Mannen och ungen har satt igång en badrumsrust. I dag var vi och köpte ett handfat och en blandare. Nu ska vi hitta en toalett och duschväggar också. Det verkar inte vara det allara enklaste faktiskt.

Hoppas på sol i morgon, lite less på regn och rusk nu :-)

                            FRID & LYCKA
                            var än du än är


han kom in...

Kategori: Allmänt



I höst ska ungen studera på Högskolan...



GRATTIS <3

HA...

Kategori: Allmänt

... det var bara att trycka på f5. Jag har försökt på alla sätt och till slut tryckte jag på hjälpknappen. Där stod det att jag skulle trycka på f5 för uppgradering.
Det borde finnas en hjälpknapp för alla tillfällen i livet tycker jag, verkligen.... och en f5 också för den delen...

Så nu Annika, den maniska är borta och uppgraderad med surpöl....




åsså en liten film om en av mina idoler, Lasse Kongo.

http://www.youtube.com/watch?v=aG96khXAst8

                                 ENJOY


jag trodde..

Kategori: Allmänt

...jag hade lyckats, men icke. Samma maniska ansikte mötte mig när jag öppnade min blogg. Men jag ger mig inte, jag ska få bort flinet :-)         Inte kan jag be datasnillena jag bor med om hjälp när dom kommer hem heller. Dom har inte en aning hur den här sidan funkar. ( Där är vi visst lite lika)



                              ses snart igen....



snart kommer dom

Kategori: Allmänt

hem igen. Å jag som knappt märkt att dom är borta :-)  Jag ska hämta dom i morgon vid 13. nångång.
I dag var jag på en tur till Valbo med min granne. Hon ville ha sällskap. Riktigt trevligt var det, jag hittade lite halva reapriset och det gjorde hon också. Synd bara att hon inte fick tag på det vi åkte dit för.

Jag har fipplat lite med att byta bild på min profil, det går sådär.... Annika sa att jag såg lite manisk ut på bilden så nu har jag satt dit en där jag ser ut som motsatsen...om den nu fastnar.




En bild från mitt kära växthus får jag i alla fall in här...

                             Béke és Boldogság
                                bárhol most



Loppis

Kategori: Allmänt

har vi varit på idag, jag och Annika. Vi var till missionshuset i Trödje. Massor med folk var det där och många fina fynd gjorde vi. På övervåningen i missionshuset var det utställning av Änglaspel och gammalt Julpynt. Väldigt passande när det är mindre än ett halvår till Julafton :-) Jag skulle ha fotat lite därute men av ngn anledning fick jag aldrig upp kameran. Medan vi var där kom ovädret. Blixtar och dunder och det höll i sig ett bra tag. 
   
   
  






Blomkrukorna på min farstukvist skallrade när jag öppnade för att släppa in katten. Jag tycker det är ganska mysigt med oväder, i allafall ett litet tag.... Eftersom Annika hade en tid att passa kunde vi inte stanna på sångstunden. Vi sjöng i bilen hem i stället...den här bla...


http://www.youtube.com/watch?v=zu1YKUgzvAU



God Natt

var än du än är



 

 

ett bibliotek nära mig....

Kategori: Allmänt

den har börjat nu...

Kategori: Allmänt

Semester

Från Wikipedia

 

 

Semester är avtalad ledighet under ett visst antal av årets dagar. Semester kan vara lagstiftad eller vara resultat av kollektivavtal, och kan resultera i att semesterersättning betalas ut. I vardagligt tal används ordet även om själva semesterresan många åker på under till exempel sommaren eller skolornas sportlov. Alla EU-länder har minst 20 arbetsdagars betald semester. Frankrike har 30. USA är enda land i den rika världen utan lagstadgad semester.[1] En stor del av de svenska löntagarna har dock väsentligt mer ledighet, antingen i form av extra semesterdagar (ibland åldersberoende) eller i form någon typ av arbetstidsförkortning som i praktiken fungerar som extra semester. Ofta handlar det om en eller ett par veckor mer ledighet än den lagstadgade semestern

 

Historia i Sverige

Semester lagstadgades i Sverige år 1938, då fick alla arbetare rätt till två veckors semester. 1946 fick alla ungdomar under 18 år rätt till tre veckors semester, från 1951 kom detta att gälla alla anställda. Fyra veckor infördes 1963 och fem veckor 1978. Längden på den lagstiftade semestern har dock alltid varit en miniminivå. Många har i dag semestrar på sex eller sju veckor. På samma sätt förekom det att man hade semester även innan den blev lagstadgad 1938, även på mera lågavlönade arbeten. Utökningen till fem veckor kom på initiativ av TCO och LO som ogillade den betydande spridning i semesterförmånerna som fanns. Lars-Åke Åström, generaldirektör vid Riksförsäkringsverket började i januari 1974 en enmansutredning som 1976 ledde till förslaget om fem veckors semester.

 


och inte står det på förns den är över :-)

 

                          FRID & LYCKA

snart åker dom

Kategori: Allmänt

mannen och ungen ska ut på en resa. Jag stannar hemma jag.


 




Trevlig Resa. . .


en insändare...

Kategori: Allmänt


Jag vill sälja min dotter som slav – vad anser prästerskapet om det?

 

Öppet brev till Yngve kallin och alla de präster som undertecknat uppropet mot välsignelse för samkönade par.

Hej. Jag lyssnar till era kloka ord, men har fortfarande några frågor som jag tror ni kan hjälpa mig med.

Jag tänkte sälja min dotter som slav (2:a Mosebok 21:7) Vad anser ni vara ett skäligt pris?  I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett grannland. En vän till mig hävdar att det bara gäller slavar utanför EU – vem av oss har rätt?

En annan vän till mig arbetar på Hemköp och insisterar att arbeta på söndagarna. Jag är helt på det klara med att han måste dräpas (2:a Mosebok 35:2),men är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3:e Mosebok 1:9). Problemet är bara att grannarna klagar, så det kanske går lika bra att grilla en stor biff?

En av mina vänner menar att även om det är en vederstyggelse att äta skaldjur (3:e Mosebok 11:10), så är homosexualitet värre (#.e Mosebok 18:22). Vem av oss har rätt, eller är det lika illa?

Jag är närsynt, så jag går ju självklart inte i kyrkan då jag inte får närma mig Guds altare när jag ser dåligt (3:e Mosebok 21:20). Nu är jag bjuden på ett bröllop, och jag undrar om det är OK om jag står i vapenhuset?

Många av mina vänner går till frisören och klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är ju en synd enligt 3:e Mosebok 19.27. Hur bör de straffas?

Mina barn har börjat träna i Malmö FF, men i 3:e Mosebok 11:7-8 står att man inte skall röra en död gris, så jag undrar om jag kan kräva av Malmö FF att använda plastboll?

Mina barn sa dessutom emot mig en gång förra veckan, och jag undrar om jag verkligen måste stena dem till döds vid stadens port,( 5:e Mosebok 21:18-21) eller om jag lika gärna kan göra det hemma i trädgården?

Min morbror har en bondgård i Bjärred och han envisas med att odla både potatis och vete och syndar ju då mot 3:e Mosebok 19:18. Hans fru är inte mycket bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmaterial (vanligen en blandning av bomull och polyester). Hans fru har också den fula ovanan at svära mycket. Är det verkligen nödvändigt att vi samlar HELA Bjärred för att stena dem (3:e Mosebok 24:10-16)? Eller går det lika bra att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som sover i samma säng som sina släktingar (3.e Mosebok 20:14)?

Jag vet att ni gått på djupet med alla dessa frågor, och jag ser fram emot tydliga svar. Ett stort tack till er rakryggade präster som visar att Bibelns ord är oföränderliga? 

                                                                 Rikard Söderberg


pion

Kategori: Allmänt

när man kryper in i blomman öppnar sig en ny värld...










min pappa mår så mycket bättre, han får förhoppningsvis åka hem i morgon.


Frid & Lycka

var än du nu är




min date...

Kategori: Allmänt

...blev lyckad. Ett minne för livet. Vi pratade en del, jag och B. Om lycka. Om att vara nöjd. Det är inte helt lätt det där. Jag är i allafall otroligt nöjd med den här dagen. Jag pratar gärna mer med dig...
När jag åkte hem kände jag en stunds lycka när jag åkte förbi blommande ängar, hästar och solande människor. Närmare hemma log jag stort. Jag åkte förbi Gasklockeområdet och kampingen som har ställts i ordning för Gateway festivalen. Massor av glada och förmodligen ganska lyckliga mäniskor såg jag där.

Väl hemma tog jag mig för att städa mitt växthus. När jag röjt ut allt som inte skulle vara därinne, satt upp ny sänghimmel (ja jag har en gammal järnsäng därinne), sopat golvet, tagit in lite fina blommor, vattnat och  tomaterna tröttnade jag. Inte helt olikt mig. Det låg en stor hög med saker och filtar utanför. Den snälla mannen jag har hjälpte mig att plocka undan när han kom hem. Jag lagade maten under tiden så vi blev båda nöjda.









FRID & LYCKA
var än du nu är



vicken dag

Kategori: Allmänt

det blev i dag. Vi har ett akvarium på mitt jobb. Det behövde en riktig rengöring. Anette och en assistent tog tag i det och skurade och fejade. Jag ringde chefen och sa åt henne att hon ska köpa växter och ett sjörövarskepp och komma till oss med det. Hon sa ja, i morgon kommer hon :-) Den som säger att ett akvarium sköter sig själv ljuger, det tar faktiskt ganska mycket tid.  Fint blev det och fiskarna blev nöjda. Vår träskpadda Anneli blev nog gladast. Hon placerade sig på en flat sten mitt i och låg sen där och glodde på dom andra.



Anneli vill ha koll.... ungefär så här ser hon ut.


                             simma lugnt . . . 




 

'

Kategori: Allmänt

i morgon ska jag på date, en breath giving date....






{ * }



dom finns...

Kategori: Allmänt

..därute ibland oss. Dom där extra snälla människorna.
Min pappa ligger kvar på sjukhuset med sitt komplicerade hjärta. Jag pratade med honom nu i kväll. Det här berättade han.  - Hans rumskompis vägrade äta allt som serverades på "sjukan". Han ville bara ha "frugans" mat, helst sockerkaka och mjölk. Rumskompisen fick åka hem i dag. En kort stund efter han gått kom det in en kille på pappas rum med ett fat med två stora kanelbullar på. Dom är till dig Lasse sa han. Pappa fattade inget men det visade sig snabbt att det var den hemåtgående säng grannen som varit på cafeet och köpt dom på väg ut. Han hade dessutom raggat upp någon som levererade dom direkt på sängkanten. Sicken "gubbe", han tyckte att pappa behövde nåt gott han med.
TACK till dig vem du nu är. Jag hoppas att du mår OK och får njuta av frugans hembakta lång tid framöver.

 FRID & LYCKA

var än du nu är



laglydig ! ! ! jag ! ! !

Kategori: Allmänt

I morgon får jag hämta det, beviset på att jag faktiskt får framföra ett motorfodorn på vägarna. Kan erkänna att det har känts lite smått fel att susa omkring utan ett giltigt körkort. Å va poliser jag har sett, dom har lurat i varenda buske och gatukorsning. Men jag har bara tittat stadigt rakt fram och svischat förbi :-)  En gång för länge sen, jag hade bara haft mitt körkort nån månad, blev jag stoppad av polisen för att jag körde för långsamt. Ja du läste rätt, jag körde för långsamt. Klockan var två på natten, höst, duggregn och bäcksvart efter Mårtsbovägen. Jag körde 50. Polisen tyckte det var för sakta på en 70 väg så dom slog på blåljus och kom ut och frågade hur det var. Jag ångrar än i dag att jag inte bad att få en saktakörnings lapp av dom.



Nu gäller det bara att ta sig till postkontoret på Hemsta utan att bli stoppad....jag ber nog om skjuts...


                            frid & lycka




 

{ }

Kategori: Allmänt




- Det är omöjligt, sa Tvivlet

-Det är farligt, sa Rädslan

-Det är onödigt, sa Förnuftet

-Prova ändå...viskade Hjärtat...






min pappa

Kategori: Allmänt

...ligger på sjukhuset. Han har ett komplicerat hjärta säger dom. Han hade extremt lågt blodtryck men det har dom fått ordning på, men han har väldigt låg puls, dom har problem att hitta den. Bra att han är inlagd och blir omhändertagen på bästa sätt. Krya på dig pappan...



I dag blir det en hemma och fixa dag. Tvätta, stryka och pyssla lite står på dagordningen.

     FRID & LYCKA